at a glance
Top

O Παύλος Πιέρρος αυτοσκανάρεται

κείμενο | παύλος πιέρρος */* φωτογραφίες | νίκος πανταζάρας + ανδρέας παπακωνσταντίνου tourette photography + παύλος πιέρρος */* επιμέλεια | γιώργος παπανικολάου

Έχεις τρεις επιλογές

Ο Παύλος αποκαλύπτει τρία πράγματα που βάζει στο σάκο του για να πάει στην πρόβα, τρία τραγούδια που θα ακούσει στο δρόμο για το θέατρο κι άλλα τρία πράγματα που θέλει να κάνει αυτό το χειμώνα. Α! Και έβγαλε τρεις φωτογραφίες με ό,τι «έλαμψε» στα μάτια του, τελευταία! Three, two, one, action!

Μου στέλνουν ένα email και μου λένε «Έχεις τρεις επιλογές». Πόσο ανακουφιστικό και λυτρωτικό ακούγεται στην αρχή το να έχεις επιλογές. Αλλά όσο έχω επιλογές, κάπου εκεί βρίσκουν και φωλιάζουν οι ψυχαναγκασμοί μου και δεν μπορώ να διαλέξω. Ποιο να βάλω πρώτο, ποιο δεύτερο, ποιο να αφήσω απέξω. Κι αφού έκανα και το παραλήρημά μου, έτσι για να ‘χει κι ένα κάποιο intro η συνέντευξη, πάμε σ’ αυτά που μου ζητήθηκαν να απαντήσω.

Η ζωή του ηθοποιού είναι ένα μόνιμο κυνηγητό με την ανεργία. Τρέχεις με όλη σου τη δύναμη για να της ξεφύγεις και κάθε τόσο ρίχνεις μια κλεφτή ματιά πίσω σου να δεις αν σε πλησιάζει. Και κάπου – κάπου σταματάς, περπατάς, απολαμβάνεις τα αρώματα που ξεπηδούν απ’ τη φύση, κάνεις χάζι τα δέντρα και τα ζώα, παρατηρείς τους ανθρώπους, βυθίζεσαι στην άβυσσο και συνεχίζεις να τρέχεις.

 

Όταν όμως είσαι σε περίοδο προβών, αν εξαιρέσεις το γεγονός ότι δουλεύεις κατά μέσο όρο δύο μήνες αμισθί (κάτι που σε οποιοδήποτε άλλο επάγγελμα θεωρείται ανήκουστο), όλα τα υπόλοιπα περνούν σε δεύτερη μοίρα και φεύγεις απ’ το σπίτι σου για ταξίδι με προορισμό το άγνωστο.

 

Όπως και στα ταξίδια, έτσι και στις πρόβες υπάρχει μια παιδική προσμονή και μια ιεροτελεστία. Θα φτιάξεις τα πράγματά σου, θα κάνεις ένα check ότι τα ‘χεις πάρει όλα πριν φύγεις, θα ‘χεις προετοιμάσει το ιδανικό playlist για να σε συντροφεύει και φυσικά το μέσον που θα χρησιμοποιήσεις.

Προσωπικά πάντα πριν φύγω απ’ το σπίτι μου τραγουδώ μέσα μου το εξής πεντάστιχο «Λεφτά, κλειδιά, κινητό, φορτιστής, τσιγάρα» και η σειρά δεν είναι τυχαία. Εκτός από βολική ρυθμολογία, είναι και σε σειρά προτεραιότητας βάση επιβίωσης. Αν τα ‘χω αυτά μπορώ να αποχωρήσω και να νιώθω ασφαλής. Πέρα από τα παραπάνω, στο μαγικό μου σάκο θα βάλω μέσα σίγουρα κάτι φαγώσιμο καθώς έχω ερωτική σχέση με το φαγητό, κάποια από τα ακουστικά μου γιατί η μουσική είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου και μια αλλαξιά just in case. Bonus κάτι άυλο. Όπως μας είχε πει κάποτε ένας μεγάλος δάσκαλος για μένα (Δημήτρης Λάλος) το «δώρο» που θα φέρω στο «πάρτι» μας aka πρόβα.

 

Στην πορεία μου προς την πρόβα ή κατ’ επέκταση την παράσταση, θα βάλω να ακούσω τραγούδια που θα με συγκεντρώσουν και θα με βοηθήσουν να χαθώ στην ψευδαίσθηση πως είμαι ο ρόλος. Στην παράσταση «Χαρτοπόλεμος» όπου ερμηνεύω τον Βασίλη, θα ακούσω σίγουρα “Lose yourself – Eminem” καθαρά για το boost, τα “Protect me from what I want, The bitter end, Song to say goodbye  – Placebo” γιατί οι στίχοι (των πρώτων δύο) θα μπορούσαν να είχαν γραφτεί για/από τον συγκεκριμένο ρόλο, ενώ το τρίτο έχει ένα καταπληκτικό κλιπάκι που ταιριάζει πολύ και με βοηθάει (Ελπίζω να μην καταλάβουνε ότι δεν τήρησα τον κανόνα του 3, αλλά οι κανόνες είναι για να σπάνε) και τέλος το «Aim – Cold water music” γιατί απλά με ταξιδεύει.

 

Έχω θέσει ως προτεραιότητα να επενδύσω αυτό το διάστημα στην υγεία μου, γιατί η αλήθεια είναι ότι είμαι προστατευτικός για τους άλλους, αλλά για μένα πρέπει να πεθαίνω για να κάνω κάτι. Επίσης, το πήρα απόφαση να αρχίσω να μαγειρεύω πιο συχνά και έχω βάλει την γιαγιά μου να μου μαθαίνει ένα καινούργιο φαγητό κάθε φορά που την επισκέπτομαι. Τέλος, θέλω να ολοκληρώσω ένα σενάριο που έχω αρχίσει να γράφω και φυσικά να φτάσω τους 10K followers στο Instagram, γιατί τι νόημα έχει η ζωή δίχως swipe up?

  • O Παύλος Πιέρρος πρωταγωνιστεί στην θεατρική παράσταση “Χαρτοπόλεμος” σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη και στην τηλεοπτική σειρά του Αntenna “Πέτα τη Φριτέζα”.