at a glance
Top

Ο Γιώργος Μιχαλάκος αυτοσκανάρεται

κείμενο | γιώργος μιχαλάκος */* φωτογραφίες | χρύσα γούτου + γιώργος μιχαλάκος  */* επιμέλεια | γιώργος παπανικολάου

Έχεις τρεις επιλογές

Ο Γιώργος αποκαλύπτει τρία πράγματα που θα βάλει στο σάκο του για να φύγει στο θέατρο Τ, τρία τραγούδια που θα ακούσει στο δρόμο κι άλλα τρία πράγματα που θέλει να κάνει αυτή τη χρονιά. Α! Και έβγαλε τρεις φωτογραφίες με ό,τι «έλαμψε» στα μάτια του, τελευταία! Three, two, one, action!

Δε θα πω καλή χρονιά, θα πω καλό μήνα και ας δούμε πως θα πάει.

Ετοιμάζοντας τον σάκο:

Τσάντα, προτιμώ τσάντα. Τεράστια εφεύρεση, το σπίτι σου όταν λείπεις από το σπίτι. Νομίζω ότι οι φίλοι μου μπορούν να με εντοπίσουν στα τρία χιλιόμετρα λόγω της τσάντας μου. Η δική μου έχει πάντα μέσα μια μικρή μονωτική ταινία. Δεν υπάρχει κάτι που να μην μπορείς να φτιάξεις με μονωτική ταινία, εκτός αν δεν χρησιμοποιείς αρκετή μονωτική ταινία.

Πριν φύγω από το σπίτι, σίγουρα θα φροντίσω να έχει μέσα ένα θεατρικό έργο που με απασχολεί αυτή τη περίοδο, γιατί μπορεί να φτάσω πρώτος στη πρόβα ή οι φίλοι μου να με κρεμάσουν και να μην έρθουν ποτέ. Μου δίνει μια ασφάλεια ότι ακόμα και αν όλοι και όλα ακυρωθούν, θα έχω κάτι να κάνω.

Τέλος, δε θα λείψει ποτέ ένα aerolin. Γιατί έχω άσθμα και δεν ψήνομαι να πεθάνω.

Photo 1_Polaroid: Ευχάριστη έκπληξη. Όταν λες στη μητέρα σου, πως σκέφτεσαι να αγοράσεις μια polaroid, και σου λέει πως έχει ήδη μία που δε θέλει. Vintage Baby.

Η πορεία ως το θέατρο. (Συγκεκριμένα στο Τ)

Το τελευταίο εξάμηνο κυκλοφορώ με πατίνι (ναι είμαι από αυτούς), και η μουσική είναι πολύ σημαντικό κομμάτι αυτής της διαδικασίας.

Αν δεν πρόκειται για μεγάλη απόσταση, θα βάλω Arctic Monkeys. Τα παλιά τους, όταν ήταν ακόμα τα underdog της υπόθεσης, συγκεκριμένα το “I bet  you look good on the dancefloor”, σύντομο, αλλα κάνει την δουλειά του, σε ξυπνάει, σε ενεργοποιεί.

//www.youtube.com/watch?v=CYpn8yUnX_c

Αν μιλάμε για μία μέτρια απόσταση, έχω δηλαδή λίγο χρόνο να χαθώ στις σκέψεις μου θα βάλω Σκιαδερέσες. Τις ανακάλυψα πολύ πρόσφατα, εγκληματικά πολύ. Και έχω κολλήσει. Μιλάνε για τις σχέσεις με έναν ωμό και αστικό τρόπο που με αφορά. Ξεκινώ συνήθως με το “Προτιμούσα τον παλιό”

//www.youtube.com/watch?v=2vS5PMpXwuc

Τώρα, αν έχω πορεία μπροστά μου, θα ακούσω τραγούδια τα οποία είναι κατάλληλα για σκηνές πάλης, που θέλω τόσο να σκηνοθετήσω. Τραγούδια που παίζουν ξανά και ξανά, όσο εγώ φαντάζομαι κάθε  μπουκέτο, σπασμένο μπουκάλι και πέταγμα ηθοποιού μέσα από τζαμαρία, μέχρι να φτάσω στο θέατρο και να χωνέψω ότι δεν είναι ακόμα η ώρα τους.

Ελπίζοντας όμως πως θα έρθει.

Εξαιρετικό παράδειγμα το solo του free bird, που έχει συνοδεύσει ουκ ολίγες σκηνές απίστευτου ξύλου στον Κινηματογράφο.

Lynyrd Skynyrd – Free Bird [Kingsman Church Scene Version]

Photo 2_Frankie and Johnny: Εδώ με τη Φράνκι/Χρύσα, αυτή σε κέφια, εγώ σαν 35άρης πατέρας που δεν θέλει άλλο, απλά νυστάζει.

Σχέδια για την νέα χρονιά;

Λοιπόν. Καθόλου περίπλοκο.

Το ’χω.

Να βρω ένα σπίτι που θα μπορέσω να νοικιάσω, χωρίς να δηλώσω χρεοκοπία σε 34 μέρες.

(Ναι, εσένα που νοικιάζεις το studio 29 τετραγωνικών μέτρων στα 590 ευρώ, σε ψάχνω να ξέρεις).

Να χάσω άλλα 4-5 κιλά. Γιατί όχι;

Και να συνεχίσω να κάνω παραστάσεις.

Θέατρο με τους Monks, την ομάδα μας που κάνει τα πρώτα της βήματα, (so proud).

Να παίξουμε σε κάθε σχολείο που μας θέλει, με τον “Μικρό Βορρά”.

Να ετοιμάσω νέα project με νέους ανθρώπους, να μάθω από τους παλιούς.

Να φέρω τη γενιά μου σε θεατρική αίθουσα, γιατί έχω την εντύπωση πως δεν βλέπει θέατρο.

Θα ήθελα πολύ να το αλλάξω αυτό.

Photo 3_Πρωινές παραστάσεις: Πρωινές παραστάσεις με τον Ραφτάκο των λέξεων. Πρέπει να είναι 6 το πρωί; Βγάζοντας φωτογραφίες τον συνάδελφο Γιώργο Τερζή, που έχει την ικανότητα να κοιμάται παντού σε δευτερόλεπτα.

* Ο Γιώργος Μιχαλάκος σκηνοθετεί την παράσταση “Frankie & Johnny” που ολοκληρώνει τον δεύτερο κύκλο της, στις 18 Ιανουαρίου στο θέατρο Τ. Δευτέρα & Τρίτη στις 21:30 μ.μ. θα πραγματοποιηθούν οι τελευταίες παραστάσεις. Επίσης, ο Γιώργος συμμετέχει στην παράσταση “Ο ραφτάκος των λέξεων” της ομάδας “Μικρός Βορράς”.