at a glance
Top

H Ήρα Κατσούδα αυτοσκανάρεται

κείμενο | ήρα κατσούδα  */* φωτογραφίες | αρχείο ήρας  */* επιμέλεια | γιώργος παπανικολάου

Έχεις τρεις επιλογές

Η Ήρα αποκαλύπτει τρία πράγματα που θα βάλει στο σάκο της με το που φτάσει Θεσσαλονίκη για να πάει στο θέατρο ΑΥΛΑΙΑ, τρία τραγούδια που θα ακούσει στο δρόμο από Αθήνα για Θεσσαλονίκη  κι άλλα τρία πράγματα που θέλει να κάνει αυτό το φθινόπωρο. Α! Και έβγαλε τρεις φωτογραφίες με ό,τι «έλαμψε» στα μάτια της, τελευταία! Three, two, one, action!

Την Θεσσαλονίκη την αγαπάω όσο τίποτα. Εξάλλου έχω ζήσει πολλά και καταπληκτικά χρόνια πάνω. Πλέον μένω στην Αθήνα και κάθε φορά πριν έρθω Θεσσαλονίκη ανυπομονώ σαν πρωτάκι που πάει εκδρομή με το σχολείο.

Πέρα από το ότι το κοινό της είναι καταπληκτικό, πάντα το βρίσκω σαν ευκαιρία να δω τους φίλους μου. (Μεταξύ μας, κυρίως αυτό!)

Αύριο έρχομαι, πρέπει να φτιάξω βαλίτσα, οπότε είναι περισσότερα από τρία τα πράγματα που πρέπει να πάρω οπωσδήποτε μαζί μου.

Και για έναν περίεργο λόγο, ενώ είμαι πολύ ξεχασιάρα, όταν κάνω βαλίτσα για παραστάσεις ποτέ δεν ξεχνάω τίποτα. Μάλλον είναι που έχει αυτοματοποιηθεί με τον καιρό τόσο η διαδικασία που ακόμα και εγώ την αφομοίωσα.

Αύριο λοιπόν που θα φτάσω, θα πάω κατευθείαν στο σπίτι της κολλητής μου της Ρόζας να αφήσω τα πράγματα μου να κάνουμε ένα γρήγορο catch up και μετά θα φύγω για παράσταση.

 

Αυτά που παίρνω πάντα μαζί στην τσάντα μου πριν πάω να παίξω είναι το τετράδιο μου με τα αστεία, μπορεί να είναι όλη η παράσταση έτοιμη, αλλά κάπως νιώθω ανασφάλεια αν δεν το πάρω, το κινητό μου πέρα από τους ευνόητους λόγους, το θέλω γιατί πολλές φορές ηχογραφώ την παράσταση για να την ακούω μετά και να δουλεύω έξτρα πάνω σε αυτήν και τέλος ένα κραγιόν για να το βάλω δευτερόλεπτα πριν βγω στη σκηνή γιατί αλλιώς το τρώω. ΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ.

| Αγαπημένη_Θεσσαλονίκη |

Τώρα, τι μουσική θα ακούω στο αμάξι ανεβαίνοντας πάνω, είναι κάτι που ακόμα είναι υπό συζήτηση. Αυτό που συνήθως συμβαίνει να σας πω, είναι ότι πριν από κάθε ταξίδι λέω θα κάνω μια λίστα να πάρω μαζί μου μπλα μπλα, αλλά 11 στα 10 την αφήνω για τελευταία στιγμή με αποτέλεσμα να μην προλάβω να πάρω τίποτα. Οπότε ραδιόφωνο. Και φαντάζεστε τι μεγάλες επιλογές σταθμών έχω σε όλη την διάρκεια της διαδρομής. Καμία. Είτε δεν πιάνει, είτε πιάνει πανηγυρτζίδικα, που δεν λέω καλά είναι άμα είναι καλοκαίρι και είσαι όντως σε πανηγύρι.

Παρόλα αυτά θα δώσω 3 επιλογές ανεβαστικές για οδήγηση τώρα και ας ελπίσουμε να τις πάρω και μαζί μου.

Racing with the Sun – Deluxe remix, Marvin Gaye & Yasiin Bey – Yasiin Gaye: The Departure και Chinese Man Ft. Bionic Man Sound – Washington Square

| Η_Αθήνα_από_ταράτσα |

Τέλος, για φέτος το φθινόπωρο, έχω στόχο να γίνουν τρία πράγματα πέρα από την δουλειά. Να ξεκινήσω πάλι γυμναστική γιατί το καλοκαίρι το άφησα τελείως, να μην αγχωθώ απεριόριστα και να κρεμάσω μια κουρτίνα, που εδώ και 3 μήνες λέω «από αύριο»…

| last_night_a_DJ_saved_my_life |

Η Ήρα Κατσούδα μαζί με το Θανάση Cain Σαμαρά παρουσιάζουν στο θέατρο ΑΥΛΑΙΑ Θεσσαλονίκης, 13 και 14 Οκτωβρίου, την καινούργια τους stand up comedy παράσταση: Στο μπλέντερ.