at a glance
Top

Με τους Shotgunz

κείμενο | νίκη ζερβού */* φωτογραφίες | λευτέρης τσινάρης */* επιμέλεια | ιάκωβος καγκελίδης + τάσος θώμογλου

Οι καραμπίνες της heavy rock!

Όταν η παρέα των ροκάδων του σχολείου ενώνεται, μαγικά πράγματα μπορούν να συμβούν! Κάτι παρόμοιο συνέβη και με τους «Shotgunz», μια απ’ τις πιο ανερχόμενες Heavy rock band της πόλης. Εμείς τους συναντήσαμε και ακούσαμε την ιστορία τους: «Ο Μουρτεζάς με τον Μπάκα ήταν μαζί από το γυμνάσιο και εγώ (Δασκαλόπουλος), ήρθα από τα δυτικά στην Δευτέρα λυκείου και κάναμε παρέα οι τρείς μας. Η μικρή ιστορία είναι πως οι περισσότεροι γνωριζόμαστε πάρα πολλά χρόνια.» Όταν η παρέα των ροκάδων του σχολείου ενώνεται, μαγικά πράγματα μπορούν να συμβούν! Κάτι παρόμοιο συνέβη και με τους «Shotgunz», μια απ’ τις πιο ανερχόμενες Heavy rock band της πόλης. Εμείς τους συναντήσαμε και ακούσαμε την ιστορία τους: «Ο Μουρτεζάς με τον Μπάκα ήταν μαζί από το γυμνάσιο και εγώ (Δασκαλόπουλος), ήρθα από τα δυτικά στην Δευτέρα λυκείου και κάναμε παρέα οι τρείς μας. Η μικρή ιστορία είναι πως οι περισσότεροι γνωριζόμαστε πάρα πολλά χρόνια.»

Μετά από όλα αυτά τα χρόνια έγιναν τόσο στο συγκρότημα, όσο και στην παρέα, προσθήκες, αλλαγές και βελτιώσεις. Η πιο πρόσφατη είναι η προσθήκη του Alex Athan στα ντραμς. Οι «Shotgunz» μας το έκαναν σαφές: «Είμαστε πρώτα παρέα και μετά μπάντα». Όσα προβλήματα κι αν δημιουργεί η στενή σχέση που έχουν τα μέλη μεταξύ τους, φαίνεται να έχουν βρει την χρυσή τομή που κρατά τις ισορροπίες και βοηθάει την μπάντα να εξελίσσεται: «Μάθαμε να είμαστε ανοιχτοί στο να ακούμε και να σεβόμαστε ο ένας τον άλλον χωρίς να κρίνουμε. Το να αφήσουμε έξω απ’ το στούντιο τις διαπροσωπικές μας σχέσεις είναι ο μόνος τρόπος να λειτουργήσουμε εκτός από παρέα και σαν συγκρότημα.»

Ο πρώτος δίσκος, «based on a true story», κυκλοφόρησε το 2015 αφορά πραγματικές ιστορίες και βιώματα του συγκροτήματος. Η δυσκολίες που συνάντησαν στην πορεία ηχογράφησής του δίσκου και η διαδικασία δημιουργίας του προσδίδουν στον τίτλο του μια επιπλέον αληθοφάνεια. Σίγουρα πρόκειται για έναν δίσκο πέρα ως πέρα «αληθινό». Οι στίχοι αφορούν τον έρωτα, τον κόσμο και προβληματισμούς που γεννιούνται μέσω των διαφόρων καταστάσεων που προκαλεί η καθημερινότητα: «Τα τελευταία χρόνια έχει «ανέβει» η αγγλόφωνη μουσική σκηνή στην Ελλάδα και γι’ αυτό ο δίσκος μας είχε ανταπόκριση στο κοινό. Ο πρώτος δίσκος μας τοποθέτησε κάπου στον χάρτη της heavy rock σκηνής.»

O ήχος των «Shotgunz» κάνει την διαφορά σε σχέση με άλλα παρόμοιου βεληνεκούς συγκροτήματα. Πρόκειται για μια μπάντα με καθαρό ήχο, με σωστά τοποθετημένα όργανα και άριστες ισορροπίες. Η μουσική τους, όσο «σκληρή» κι αν είναι, έχει σαφή μελωδία, μελετημένα φωνητικά και μπορεί να εκτιμηθεί ακόμη κι απ’ τους μη γνώστες της hard rock σκηνής: «Κάνουμε μουσική σύμφωνα με τα δικά μας θέλω και όποιος θέλει ακολουθεί. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν κυκλοφορούμε συχνά δίσκους. Προτιμούμε να ψάχνουμε την μουσική μας πολύ πριν την βγάλουμε προς τα έξω και να μοιραζόμαστε ένα αποτέλεσμα που καλύπτει απόλυτα εμάς.»

O καινούριος τους δίσκος ονομάζεται «Reborn». Οι στοίχοι του δεύτερου –και του πρώτου- δίσκου εμπεριέχουν προσωπικές εμπειρίες των μελών της μπάντας. Όσο για το περιεχόμενο; Το καλύπτει ο τίτλος: Αναγέννηση. Αναγέννηση της δημιουργίας, των ανθρώπων, του συγκροτήματος: «Αυτό που αλλάζει στον δεύτερο δίσκο δεν είναι το ύφος μας αλλά η ποιότητα της παραγωγής. Έχοντας αποκομίσει αρκετές εμπειρίες σαν συγκρότημα μετά την κυκλοφορία του πρώτου δίσκου, μπορούμε πλέον να ξέρουμε τι μας αρέσει και τι όχι και να βελτιωνόμαστε»

Μια βασική αλλαγή επίσης, είναι και η συνεργασία τους με το γραφείο Music Management «A.I.M»: «Πιστεύουμε πως η δουλειά της μπάντας είναι μόνο να γράφει και να παίζει μουσική. Γι αυτό και συνεργαζόμαστε με την «Access in Music», η οποία μας βοηθάει, μας προμοτάρει και ασχολείται με όσα δεν θα έπρεπε να ασχολούμαστε. Εκτός απ’ το κομμάτι του management, το οποίο ανέλαβε η «Access in Music», μεγάλη βοήθεια έχουμε λάβει και από τον Παναγιώτη Δόβα, τον ηχολήπτη μας.»

Μια μπάντα με πολλές ιστορίες, φανς και φίλους. Ειλικρινείς, ευθείς και πάνω απ’ όλα hard rock. Οι «Shotgunz»!