at a glance
Top

Οι σημειώσεις του Δημήτρη Μυτιληναίου

κείμενο | δημήτρης μυτιληναίος */* φωτογραφίες | βασίλης βηλαρας + μαρίνα σκουτέλα */* επιμέλεια | γιώργος παπανικολάου

τι θέλω, τι δεν θέλω

Το ημερολόγιο των INSEQS:
Κλείσιμο πρώτου ξυπνητηριού στις 08:03, κλείσιμο δεύτερου ξυπνητηριού στις 08:07, το τρίτο δεν το κλείνω μέχρι να πιω νερό από το γυάλινο μπουκάλι, χωρίς καπάκι, που έχω πάντα στο κομοδίνο (επίτηδες χωρίς καπάκι, για να αναγκαστώ να κάνω προσεκτικές κινήσεις και να μην γίνει πρωί πρωί καμία σπλατεριά με τα νερά).

Οριακό τρέξιμο στην κουζίνα για προετοιμασία καφέ πριν την τουαλέτα για να συντονιστεί σχεδόν η έξοδος από την τουαλέτα με τον καφέ, εννοείται coffee junky. Και τσιγάρο μετά την πρώτη γουλιά καφέ.

Σίγουρα έχω κινητό και σταθερό τριγύρω μου, για να μην σηκωθώ ξανά από την καρέκλα για όσο πίνω καφέ και μέχρι την πρώτη χρήση ενός από τα δύο- τότε συνήθως σηκώνομαι με τον καφέ στο χέρι. Μπορεί να βγω και να ποτίσω ανάλογα την μέρα, να κόψω και κανά ξερό φύλλο από κάποιο φυτό. Κάπου εκεί, συνήθως έρχεται η δεύτερη και πιο εκτενής επίσκεψη στην τουαλέτα που καταλήγει σε ντουζάκι.

Όλα αυτά πρέπει να έχουν τελειώσει στις 09:20, για να ετοιμάσω τα πράγματα για την πρόβα μέχρι τις 10:00.

09:30 συνήθως, ανοίγω την εξώπορτα για να πιεστώ λίγο και να τελειώνω την προετοιμασία. Μισή ώρα από την στιγμή που βγαίνεις από το σπίτι, είναι ένας καλό χρόνος- μένοντας στα Εξάρχεια- για να πας με αμάξι στις περισσότερες περιοχές του κέντρου, ανάλογα με το πού είναι η πρόβα…
Το καλό με αυτές τις πρόβες ήταν, ότι ανά διαστήματα έβλεπα άλλους χορευτές, γιατί δούλευα με τον καθένα και την καθεμία ξεχωριστά μέχρι τις τελευταίες δύο εβδομάδες πριν την πρεμιέρα. Οπότε, κάθε πρόβα είχε τελείως διαφορετική συνθήκη, ενέργεια και χορογραφικό αντικείμενο.
Γύρω στις 12:30-13:00 που κάναμε διάλειμμα, θα έστελνα και μια καλημέρα στη σχέση μου που ξυπνάει συνήθως πιο μετά από μένα…
Στις 14:00 τελειώνει η πρόβα και κάτι πρέπει να φάω, πολλές φορές το προσπερνάω και αυτό δεν είναι ποτέ καλό. Άλλες μέρες έπονται εξωτερικές δουλειές, άλλες μέρες μάθημα χορού, άλλες personal training (αυτός ο γυμναστής με διέλυε αλλά ήταν απαραίτητο…).

Κάπου στις 19:00 θα έχει τελειώσει κι ο δεύτερος γύρος της ημέρας, θέλω να πάω σπίτι μου, να μαγειρέψω και να ανοίξω το pc να κάνω τα πιο “σοβαρά mail”, ‘ντάξει τα κάνω και το πρωί, αλλά κάποια δεν έχω το κουράγιο μόλις ανοίξω το μάτι μου και τα αφήνω για μετά.
Το φαγητό καλό είναι να μοιράζεται. Από τις 21:00 και μετά τέλος (εκτός αν παίζει πρόβα με τους μουσικούς που παίζουν σε άλλα ωράρια και τί να κάνουμε), δεν θέλω να δουλέψω άλλο, θέλω το κεφάλι μου να αδειάζει και να μπαίνω στον αυτόματο είτε αυτό σημαίνει σπιτάκι και GNTM τα Δευτερότριτα, είτε παιχνιδάκια επιτραπέζια, είτε παραστάσεις live, είτε βόλτα ποτά και φίλοι. Στις 00:00 χτυπάνε το ξυπνητήρι του καλού μαθητή (ενώ δεν είμαι στα αλήθεια) που λέει “δεν πρέπει να ξενυχτάς, φρόντισε τον ύπνο σου, οι βραδινές ώρες ύπνου είναι πιο αποδοτικές από τις πρωινές κτλ”. Έτσι, φροντίζω να αρχίζω τις προετοιμασίες ύπνου, μπάνιο, δοντάκια, μαγνήσιο και μεταμόρφωση σε πτώμα…

  • Ο χορογράφος και χορευτής Δημήτρης Μυτιληναίος, μετά το “hardly the same: a dance guide to mess up body & mind”, παρουσιάζει το νέο του έργο “ΙΝSEQS” σε ένα πρώην εκθεσιακό χώρο αυτοκινήτων, για τέσσερις παραστάσεις από 1 έως 4 Δεκεμβρίου στις 21:00. Στην Αθήνα, Φαλήρου 97, Κουκάκι.