at a glance
Top

Ο Μιχαήλ Ταμπακάκης αυτοσκανάρεται

κείμενο | μιχαήλ ταμπακάκης */* φωτογραφίες | μιχαήλ ταμπακάκης */* επιμέλεια | γιώργος παπανικολάου + τάσος θώμογλου

Έχεις τρεις επιλογές

Ο Μιχαήλ αποκαλύπτει τρία πράγματα που βάζει στο σάκο του για να φύγει στο θέατρο,  τρία τραγούδια που θα ακούει στο ταξίδι για Θεσσαλονίκη κι άλλα τρία που θέλει να κάνει αυτό το Μάιο. Α! Και έβγαλε τρεις φωτογραφίες με ό,τι «έλαμψε» στα μάτια του, τελευταία! Three, two, one, action!

Λοιπόν! Τρία πράγματα που βάζω στην τσάντα μου πριν φύγω για το θέατρο; Βασικά στην τσάντα μου υπάρχουν εκατόν τρία πράγματα και εγώ τώρα πρέπει να επιλέξω τα τρία. Οπότε θα επιλέξω τα πιο hot, να έχει και λίγο ενδιαφέρον. Πρώτο και καλύτερο. Η οδοντόβουρτσά μου (ηλεκτρική) . Προπάντων σέβομαι τους συναδέλφους μου και φροντίζω τη στοματική μου υγιεινή πριν από κάθε παράσταση, γιατί παίζει πολύ φιλί. Τώρα με ποιά-όν φιλιέμαι ;! Είναι ένας καλός λόγος να έρθετε να δείτε την παράσταση…Δεύτερο, έρχονται τα κρικάκια που φοράω για το ρόλο του “Μπίλλυ”, τα οποία είναι ψεύτικα (δεν έχω τρύπες και δεν έχω σκοπό να κάνω). Σε κάθε παράσταση φοράω από δύο στο δεξί αυτί (πλέον στο αριστερό γιατί το δεξί έπαθε μόλυνση … too much information ) τα οποία και χάνονται μετά το τέλος της παράστασης και κάθε φορά τα ψάχνω στα συντρίμμια του σκηνικού. Άμα δεν τα βρω, η παραγωγή μπαίνει μέσα ένα με δύο σκουλαρίκια τη φορά. Τρίτο και καλύτερο το κείμενό μου με τις 162.000 σημειώσεις που δεν διακρίνεις πλέον τι γράφει, ούτε ο συγγραφέας, ούτε εγώ. Το παίρνω πάντα μαζί μου, όχι γιατί θα κοιτάξω λόγια ή κάτι τέτοιο αλλά μου δημιουργεί μια ασφάλεια ότι κουβαλάω μαζί μου με ένα τρόπο όλους αυτούς τους μήνες των προβών, των παραστάσεων, όλα όσα έχουν ειπωθεί, ιδέες, σκέψεις … όλα τα έχω μαζί μου.

Θα ήθελα πάρα πολύ να ακούσω μουσική στο αεροπλάνο, πηγαίνοντας για Θεσσαλονίκη, αλλά πολύ φοβάμαι ότι αυτό μάλλον δεν θα γίνει, καθώς έχω χάσει και τα δύο ζευγάρια ακουστικά που έχω (είχα) και τα AirPods μου (πένθος), οπότε θα σας πω τρία από τα τραγούδια που μάλλον θα άκουγα, αν είχα φροντίσει να μην χάσω τα υπάρχοντά μου. Το πρώτο είναι το “Bad Guy” της Billie Eilish που αυτή την περίοδο είναι από τα πιο αγαπημένα μου κομμάτια και μία καλλιτέχνης που θαυμάζω πολύ. Όπως λέει και το τραγούδι “I’m a bad guy”. Δεν χρειάζεται να πω κάτι άλλο. Το δεύτερο, μάλλον θα ήταν το “Makeba” της Jain που το ακούω πάντα όταν θέλω να ανέβει η διάθεσή μου και να χορέψω. Όχι ότι δεν έχω ανεβασμένη διάθεση, αλλά λέμε τώρα …. ψάχνω και ‘γω να βρω μια δικαιολογία για να το ακούσω. Τέλος, νομίζω θα κλείσω με το “Lucid Dreams” του Juice Wrld. Οφείλω να βάλω και έναν άντρα καλλιτέχνη στη λίστα μου, αλλά εκτός αυτού, μου αρέσει πολύ το κομμάτι και ειδικά οι στίχοι του. Με συγκινεί πολύ.

31 Μαΐου έχουμε πρεμιέρα με το “Χρύσσιπο” στο Φεστιβάλ Αθηνών, οπότε δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορέσω να κάνω αυτά που θέλω επί προσωπικού. Σίγουρα την Πρωτομαγιά που μας πέρασε και δεν είχα ούτε πρόβα, ούτε παράσταση, ούτε τίποτα, πήγα για πικ-νικ το πρωί με φίλους και το βράδυ φάγαμε όλοι, γονείς και συγγενείς, για τη γιορτή του αδερφού μου (Γιώργος) που γιόρταζε στις 29/4, τη Δευτέρα του Πάσχα ντε! Αυτό τουλάχιστον, πρόλαβα να το κάνω! …Έχω αποφασίσει ότι θα κάνω διατροφή όλο το Μάιο γιατί το Πάσχα του έδωσα και κατάλαβε και το καλοκαίρι πλησιάζει επικίνδυνα και έχω αρχίσει να αγχώνομαι. Τέλος, το Μάιο θέλω να κάνω το πρώτο μου μπάνιο στη θάλασσα για το 2019. Οπότε κλείνω το κείμενό μου με μία πανηγυρική βουτιά. Άντε και καλό καλοκαίρι!

  • Ο Μιχαήλ Ταμπακάκης πρωταγωνιστεί στο “Η γίδα ή Ποιά είναι η Σύλβια” στο θέατρο ΘΗΣΕΙΟΝ κάθε Δευτέρα και Τρίτη, ενώ από τις 9 έως και 12 Μαΐου, η παράσταση θα παρουσιαστεί στο θέατρο ΑΜΑΛΙΑ της Θεσσαλονίκης.  Ο Μιχαήλ βρίσκεται σε πρόβες, μιας και 31 Μαΐου έως 4 Ιούνη, πρωταγωνιστεί στον “Χρύσιππο” σε σκηνοθεσία Θάνου Σαμαρά στο ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών.