at a glance
Top

Ο Βασίλης Ντάρμας αυτοσκανάρεται

κείμενο | βασίλης ντάρμας  */* φωτογραφίες | ανδρέας λαμπρόπουλος + κωνσταντίνος γιουρνάς + βασίλης ντάρμας */* επιμέλεια | γιώργος παπανικολάου

Έχεις τρεις επιλογές

Ο Βασίλης αποκαλύπτει τρία πράγματα που θα βάλει στο σάκο του για να φύγει στο θέατρο, τρία τραγούδια που θα ακούσει στο δρόμο κι άλλα τρία πράγματα που θέλει να κάνει αυτό το χειμώνα. Α! Και έβγαλε τρεις φωτογραφίες με ό,τι «έλαμψε» στα μάτια του, τελευταία! Three, two, one, action!

Με λένε Βασίλη Ντάρμα, είμαι από την Πάτρα και λέω στον κόσμο ότι είμαι ηθοποιός… Περισσότερο για να συνεννοούμαστε. Ταπεινός, ήσυχος, πάντα χαρούμενος και ενθουσιασμένος, συνεχίζω να κάνω αυτό που αγαπώ και αυτή την περίοδο δίνω μορφή σε ένα τρομερό και ευαίσθητο παιδί που ακούει στο όνομα Πέτρος “Στον μεγάλο περίπατο του Πέτρου” της Άλκης Ζέη! Μια εννιαχρ… Μισό λεπτό ρε ‘συ να ταΐσω τον γάτο που φιλοξενώ γιατί όταν πεινάει τον ακούει όλο το Παγκράτι να ούμε. Επιστρέφω…

(Πέντε λεπτά αργότερα, γιατί πήρα και το χρόνο μου)

Πού είχαμε μείνει;

Α, ναι, μία 9χρονη ζωηρή ψυχούλα που φωτίζει με μοναδικό τρόπο σκοτεινές στιγμές της Ελλάδας και των ανθρώπων την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου πολέμου. Να ‘ρθείτε οπωσδήποτε να μας δείτε. Και καλά να πάθετε!

1η φωτό: ένας τοίχος με διπολική διαταραχή

Ξυπνώντας, λοιπόν, το πρωί σε κατάσταση homo habilis, έχω δέκα λεπτά να εξελιχθώ σε homo sapien να ετοιμάσω τα πράγματά μου και να φύγω για το θέατρο.

Στον σάκο μου, λοιπόν, τα τρία απαραίτητα πράγματα που πρέπει να υπάρχουν είναι τα εξής:

• Ένα πιστολάκι για να μπορώ να στεγνώσω τα νωπά μου τιραντέ (ναι, είπα τη λέξη τιραντέ) γιατί από το προηγούμενο βράδυ δεν έχουν ακόμα στεγνώσει καλά για την παράσταση οπότε…

 •Ένα τιραντέ φυσικά,  καμία ανατροπή…

 •και ένα αποσμητικό για ύστερα, γιατί “την ιδρώνουμε κιόλας τη φανέλα” ! Βασικά το τιραντέ.. τέλος πάντων καταλάβατε, για να μπορώ – αφού πρώτα πλυθώ καλά-  να βγω σαν άνθρωπος έξω στο κόσμο και να μη μυρίζω σαν χαλασμένη πατάτα.

2η φωτό: Φάρσα σε καμαρίνι φίλου – συναδέλφου που δεν έχει ιδέα από ιστορία ελληνικής τηλεόρασης.

(Μουσική)

Ααχ από που να ξεκινήσω και που να τελειώσω…. με τη μουσική μπορώ να γράφω (ή μιλάω οτι θες) για ώρες. Συνοψίζοντας όμως, σε λίγες γραμμές, τρία τραγούδια που θα ακούσω σίγουρα στον δρόμο είναι:

1. Τerritory – Blaze. Μία ανάγκη για χορό ανάγκη, για ένα ρυθμό που θα εισχωρήσει μέσα μου, θα επιβάλει το δικό της ρυθμό, θα τριπάρει την ψυχή μου και θα φτιάξει τη διάθεσή μου!

2. Taro – alt-J. Ένα τραγούδι ύμνος στον πόλεμο και τον έρωτα, μία μουσικάρα που κάθε νότα της σηκώνει κάθε τρίχα του σώματός μου όποτε το ακούω! Υποκλίνομαι στη φράση του:

“Do not spray into eyes,

 I have sprayed you into my eyes”.

3. Daewoo 3 – Bloody Hawk. Μαζί με τις ρίζες του παιδιού αυτού ενσωματώνονται και οι δικές μου ρίζες κάνοντας το κεφάλι μου να συμφωνεί αυτόματα – ρυθμικά σε ότι κι αν πει. Ενα old-school rap γεννημένο και αφιερωμένο από, και σε, λαϊκά στρώματα. Μνήμες από σκασμένες μπάλες και ματωμένα γόνατα

Φωνάζουμε είμαστε παιδιά με μάτια πρησμένα και κόκκινα!

Πράγματα επί προσωπικού για χειμώνα.

√ σίγουρα το πρώτο πράγμα που θέλω να κάνω όταν τελειώσω με παραστάσεις και λοιπά και έχω λίγο χρόνο για τον εαυτό μου είναι να κάνω μία αλλαγή πάνω μου. Δεν έχω ορίσει τι ακριβώς. Κούρεμα και βάψιμο μαλλιών; Tattoo από πάνω μέχρι κάτω; Αλλαγή χρώματος δέρματος; Θα δούμε. Άμα ξαφνικά εξαφανιστώ από προσώπου γης θα ξέρετε ότι κάτι έχει πάει πολύ λάθος..

√ θέλω πολύ μέσα στο χειμώνα να πάω στο χωριό μου το Τρίκορφο. Είναι πανέμορφα, ήσυχα, έχεις τα ζώα να σου λένε καλημέρα και όχι κάποιον “λουλουδένιο” ήχο κινητού.

Έχεις ένα τζάκι με πέντε λουκάνικα πάνω να ψήνονται, ένα τάβλι για κάθε περίπτωση και μία όμορφη θέα για να πετάξεις κάθε πρόβλημα και άγχος που έχεις, μακριά!

√  Τι άλλο.. να εξασφαλίσω δουλειά για το καλοκαίρι. Να εξελίσσομαι, να γίνομαι καλύτερος, να μαθαίνω, να δω αν μπορώ να κάνω το κόσμο γύρω μου καλύτερο, να βοηθήσω όποιον και όπου μπορώ, να χαρίσω ένα χαμόγελο, να παραμένω ήσυχος, ταπεινός, να μη ξεχνάω το πορτοφόλι μου κάθε φορά που φεύγω από το σπίτι, να συνεχίσω να ζω με κίνητρο και όρεξη για ζωή!

3. Το είδα και ένα μικρό δάκρυ κύλησε πάνω από ένα πλατύ χαμόγελο.

 * Ο Βασίλης Ντάρμας πρωταγωνιστεί στο “Μεγάλο περίπατο του Πέτρου” της Άλκης Ζέη, σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά, στο Νέο Θέατρο Κατερίνας Βασιλάκου. Επιπλέον, ξεκινάει πρόβες για το “Amadeus” που θα παρουσιαστεί σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, τη νέα χρονιά.