at a glance
Top

Οι σημειώσεις του Μάνου Μυλωνάκη

κείμενο Ι μάνος μυλωνάκης */* φωτογραφίες | κωνσταντίνα μακρίδου  */* επιμέλεια | γιώργος παπανικολάου

αυτά που θέλω

Να ξυπνήσω πρωί, μην και περάσει πάλι η μέρα και δεν κάνω αυτά που ήθελα.
Ένα μπολ δημητριακά θα με κρατήσει για πάντα παιδί; Σίγουρα.
Να πάω φυτώριο για προμήθειες στα ανθοπωλεία μας.
Να κρατήσω λίγες ώρες το μαγαζί ώσπου να ‘ρθει η Ειρήνη.
Να πάω στο Beetroot ή στο Caravan για λίγη δουλειά γραφείου, παραγγελίες, πληρωμές, τιμολόγια, τηλέφωνα.
Να διαβάσω τα χθεσινά email και να απαντήσω το συντομότερο, για να μην πάθουν όλοι, αυτό που δεν μ’ αρέσει να παθαίνω εγώ.

Σπίτι.  Αποσυμπίεση μέσω μαγειρικής. Η συνταγή θα απογειωθεί -σίγουρα- με λίγο δεντρολίβανο στο καυτό βούτυρο.
Ανακαίνιση μέσω messenger. Να στείλω τρισδιάστατες λεπτομέρειες στον ψηλό, μέσω chat, γιατί ο γυψοσανιδάς περιμένει γεμάτος απορίες. Οι απορίες είναι πολλές, για τα χρώματα, τα υλικά, εκείνο τον αμήχανο χώρο μπαίνοντας δεξιά που δεν είναι ούτε χωλ, ούτε σαλόνι…Τί ώρα έχει πάει; Έχω πρόβα!
Να βάλω 3 ισοθερμικά, το πλεκτό κασκόλ που μου έκαναν δώρο και είχα πει δεν θα φορούσα ποτέ και να πάω στο Alte Fablon, χαζεύοντας τα υπέροχα χειμωνιάτικα ηλιοβασιλέματα.

Πρόβα για το “Πλυντήριο”. Η Μαγδαληνή και η Ελένη στο ισόγειο προβάρουν λόγια και ο Παρασκευόπουλος στο υπόγειο τακτοποιεί τις καρέκλες εξομοιώνοντας τη συνθήκη της παράστασης.
Δοκιμή ήχου, και είμαστε έτοιμοι.
-“Απόστολε, θα μπορούσαμε να έχουμε λίγο νερό;”

-“Βεβαίως, έχω κατεβάσει μια κανάτα για τον καθένα σας!”

Ηχογραφώ τις πρόβες. Με ενδιαφέρει ο ρυθμός που έχουν σήμερα. Σημειώσεις στο κινητό, 3 ντεσιμπέλ κάτω το αριστερό ισοκράτημα και 4.5 ντεσιμπέλ πάνω οι “τσεκουριές”.

Να φτιάξω μία βιβλιοθήκη ήχων με τις σαμπλαρισμένες φωνές των ηθοποιών και άλλη μία με τον ήχο της γης που γυρίζει.
Ένα μικρό διάλλειμα. Έχουν έρθει κι άλλα mail. Η φίλη μου, Muriel από το Άμστερνταμ, μόλις μου έστειλε τις ηχογραφήσεις πιάνου για την καινούρια κυκλοφορία που ετοιμάζω. Έχω πάθει πλάκα! Η διάθεσή μου ανεβαίνει…

Μόνο όταν είμαι χαρούμενος, θέλω να δημιουργώ. Ακόμη και τις πιο θλιμμένες μου νότες. Μία καινούρια ιδέα προκύπτει: Σειρήνα πολέμου. Έτσι πρέπει να ακούγεται το πλυντήριο.

Το έργο αυτό είναι ταρακούνημα. Φαίνεται άλλωστε, από τις εκφράσεις όσων βγαίνουν απ’ την παράσταση…

Από αυτούς που δεν ταρακουνιούνται με τίποτα.

Από αυτούς που έχουν συνηθίσει τα πάντα!
Η ώρα πέρασε και η κούραση σκεπάζει τη διαύγεια μου.
Να πάω σπίτι για λίγο Netflix και δεύτερη αποσυμπίεση. Χρειάζομαι κάτι πολύ χαλαρό. “Young Sheldon”, ή κάποιο comedy podcast και λίγο ροζέ κρασί, για να ξεχάσω τα δικά μου προβλήματα και του κόσμου.

Ίσως, αύριο, να προλάβω να τον κάνω λίγο καλύτερο.

www.manosmilonakismusic.com

* Ο Μάνος Μυλωνάκης υπογράφει τη μουσική στη θεατρική παράσταση “Το Πλυντήριο” του Θανάση Τριαρίδη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Παρασκευόπουλου, με την Ελένη Δημοπούλου και τη Μαγδαληνή Μπεκρή, που παρουσιάζεται στο Πολυχώρο Τέχνης Alte Fablon, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, το rework του Μάνου Μυλωνάκη για το κομμάτι Envy της Muriel Bostdorp, κυκλοφορεί στο Spotify και όλες τις μουσικές πλατφόρμες την Παρασκευή 2  Φεβρουαρίου 2024. //linktr.ee/manosmilonakis