at a glance
Top

O Γιώργος Ευγενειάδης αυτοσκανάρεται

κείμενο | γιώργος ευγενειάδης  */* φωτογραφίες | αρχείο γιώργου */* επιμέλεια | γιώργος παπανικολάου

Έχεις τρεις επιλογές

Ο Γιώργος αποκαλύπτει τρία πράγματα που θα βάλει στο σάκο του για να φύγει το πρωί, τρία τραγούδια που θα ακούσει στο δρόμο κι άλλα τρία πράγματα που θέλει να κάνει αυτή τη χρονιά. Α! Και έβγαλε τρεις φωτογραφίες με ό,τι «έλαμψε» στα μάτια του, τελευταία! Three, two, one, action!

Είμαι από τους τυχερούς ανθρώπους σε αυτή τη ζωή. Διότι, ποτέ την Κυριακή δεν έχω πει “αύριο δεν θέλω να πάω στη δουλειά…”. Αντίθετα, δεν με ενοχλεί και απλά είναι η επομένη μέρα, της δημιουργικότητας, της  χαράς και των εκπλήξεων! Έτσι χρόνια τώρα λέω “αύριο έχουμε σχολείο” ετοιμάζοντας τον σάκο μου.

Μέσα σε αυτόν υπάρχουν συνήθως κάποια υλικά μαγειρικής ή ζαχαροπλαστικής. Κάποια υλικά που μπορεί να μην έχουμε εκείνη τη στιγμή στο σχολείο και πρέπει να τα αναζητήσω στο σπίτι. Τα υλικά αυτά θα δώσουν μια εξτρά νότα στο φαγητό-μάθημα της επομένης ημέρας. Μπορεί να είναι από μελάσα, μέχρι φασκόμηλο ή και λωτοί!

Πάντα μέσα στον σάκο μου έχω την ατζέντα μου, που σημειώνω όλες μου τις υποχρεώσεις, ζωγραφίζοντας πολλές φορές μέσα σε αυτή για να χαλαρώσω. Είμαι ευγνωμόνων πλέον που χρησιμοποιώ τη δική  μου ατζέντα, το τρίτο μέρος της σειράς βιβλίων που έχω εκδώσει, το Ημερολόγιο “Απλά και Διαφορετικά” που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Υδροπλάνο. Έτσι λοιπόν όλη η φιλοσοφία της ζωής μου ξεδιπλώνεται καθημερινά μέσα στα δικά μου μάτια άλλα και τα μάτια των αναγνωστών μου.

Τέλος, δεν ξεχνώ ποτέ την κάρτα για τα μεταφορικά μέσα. Χρησιμοποιήσω σχεδόν αποκλειστικά μετρό και ηλεκτρικό για να μετακινούμαι έχοντας το αυτοκίνητο παρκαρισμένο τις περισσότερες ημέρες στο κέντρο της πόλης. Μέσα στα μεταφορικά μέσα, παρατηρώ τους ανθρώπους και την διαφορετικότητα αυτής της πόλης. Αφουγκράζομαι την ενέργεια και έτσι, εμπνέομαι.

Φωτογραφία 1:

“Τα Πάντα Ρει” κοντά στην γειτονιά μου στην Πλάκα.

 

 

 

Το σχολείο δεν είναι πολύ κοντά στην στάση του ηλεκτρικού σταθμού. Είναι περίπου 20 λεπτά περπάτημα. Έτσι, βάζω τα ακουστικά μου και προχωράω με μουσική κρατώντας πάντα ένα καφέ. Συνήθως ακούω Zucca radio ή  μουσική swing. Τη μουσική swing έμαθα να την χορεύω, μιας και ο χορός αυτός μου δημιουργεί χαμόγελο και ευφορία! Άλλωστε την ακούμε και στην τάξη με τους μαθητές την ώρα του Εργαστηρίου Μαγειρικής. Αυτήν την περίοδο έχω “κολλήσει” με τρία τραγούδια. Δυο swing του Cab Calloway, το “A Chicken Ain’t Nothin’ but a Bird” και το “Everybody Eats When They Come to My House”. Τραγούδια της δεκαετίας του 1930 με αστείο στίχο γύρω από τα τρόφιμα! Ακούστε τα την ώρα που μαγειρεύετε και γιατί όχι χορέψτε τα!

Ένα ακόμη τραγούδι που ακούω αυτό διάστημα είναι το Fix You των Fearless Soul. Παρακολουθώντας τον τέταρτο κύκλο της συγκλονιστικής και όχι τόσο μακριά από την πραγματικότητα σειράς “The Handmaid’s Tale”. Ένα τραγούδι που κλείνει κάπως λυτρωτικά το 4 επεισόδιο και μια σειρά που για μένα πρέπει να γίνεται αναφορά της και στα σχολεία.

Φωτογραφία 2:

Ζωγραφιά δώρο προς μέλος της οικογένειας μου από μαθήτρια της τάξης μου!

 

 

.

Η καραντίνα μας στέρησε πολλά. Μέσα από αυτή βέβαια βρήκα χρόνο να δημιουργήσω τα δυο νέα μου βιβλία, της “Απλής και Διαφορετικής” διάστασης των πραγμάτων που βιώνω. Τον επόμενο διάστημα θέλω περνάω χρόνο με τους φίλους και την οικογένεια μου, να μπορώ να γυμνάζομαι ομαδικά και να ταξιδεύω στο εξωτερικό.

Ελπίζω να τα τα καταφέρουμε όλοι μας.

 

Φωτογραφία 3:

Pop-art εκπλήξεις σε κουτιά του ΟΤΕ στο κέντρο της Αθήνας

 

 

 * Ο Γιώργος Ευγενειάδης είναι εκπαιδευτικός Ειδικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Εκπαιδευτής Ενηλίκων, Εκπαιδευτής ΕΦΕΤ Υγιεινής και Ασφάλειας Χειριστών των Τροφίμων και συγγραφέας της σειράς “Απλά και Διαφορετικά”.