at a glance
Top

O Πλάτωνας- Γιώργος Περλέρος αυτοσκανάρεται

κείμενο | πλάτων- γιώργος περλέρος */* φωτογραφίες |  θάλεια γαλανοπούλου + μελίνα κόφφα + θάνος κόνιαρης + αρχείο γιώργου-πλάτωνα */* επιμέλεια | γιώργος παπανικολάου

Έχεις τρεις επιλογές

Ο Πλάτωνας- Γιώργος αποκαλύπτει τρία πράγματα που βάζει στο σάκο του για να πάει στο θέατρο, τρία τραγούδια που θα ακούσει στο ταξίδι για Θεσσαλονίκη κι άλλα τρία πράγματα που θέλει να κάνει αυτή τη χρονιά. Α! Και έβγαλε τρεις φωτογραφίες με ό,τι «έλαμψε» στα μάτια του, τελευταία! Three, two, one, action!

Σπίτι μου, λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η πρόβα, ή λίγα λεπτά αφού έχει ξεκινήσει, φτιάχνω γρήγορα την τσάντα μου και σιχτιρίζω που αυτό που κάνω τώρα, δεν το έκανα πριν ένα 20λεπτο που είχα την σημαντική δουλειά να ξεακολουθώ στα social media σελίδες που είχα ακολουθήσει στο γυμνάσιο.

1ο και σημαντικότερο η ατζέντα μου / ημερολόγιο. Πρέπει να είναι πάντα μέσα μήπως χρειαστεί να προσθέσω κάτι, ή να ελέγξω την διαθεσιμότητα μου. Η βλακεία είναι ότι συχνά δεν έχω σημπληρώσει κάτι που έχω κανονίσει, οπότε το να ελέγξω το πρόγραμμα μου κάπως δυσκολεύει. Οπότε και να κανονίσω κάτι, ‘ντάξει, μπορώ και να μην το γράψω, αφού δεν τα έχω όλα. Πάντως, έχω κάνει πολύ μεγάλη πρόοδο. Παλιά, το παράταγα στη μια ή δυο εβδομάδες, τώρα το ‘χω κρατήσει από τον Οκτώβριο. Με κάποια μικρά διαλείμματα που συχνά όταν νιώθω εξόχως παραγωγικός, πάω και τα συμπληρώνω εκ των υστέρων, αφού έχουν περάσει.

 

2ο το παγούρι μου. Μα πόση σπατάλη είναι τα πλαστικά μπουκαλάκια μιας χρήσης, ειδικά το καλοκαίρι.

 

3ο η κασετίνα μου με στυλό, μολύβια, γόμα και ξύστρα βαρελάκι. Πώς θα σημειώσω κάτι που θα προκύψει στην ατζέντα μου;

φωτογραφία_1: Καλλιθέα.

Θα ανέβουμε στην Θεσσαλονίκη στις 8 Φεβρουαρίου – με άγνωστο, κατά την στιγμή σύνταξης αυτού του κειμένου, μέσο – με την παράσταση “οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα” όπου και θα παίξουμε στις 9,10 και 11/2 στο θέατρο Αμαλία.

Τα τρία τραγούδια που θα άκουγα, λοιπόν, στην διαδρομή, τα επιλέγω στο υποθετικό σενάριο του road trip με εμένα οδηγό στο δανεισμένο απ’ τους γονείς μου αμάξι, και τις υπόλοιπες γριές συνεπιβάτες, όπως έχουμε κάνει αρκετές φορές για να πάμε από Αθήνα -Λάρισα.

Σούνιο, Σταύρος Τσαντές. Γιατί έχω φάει κόλλημα με όλον τον δίσκο, και τους στίχους, και επειδή αυτό το τραγούδι είναι καλοκαίρι.

When I’m Sixty-Four, The Beatles. Γιατί είναι πολύ γλυκό μου όμορφο τραγούδι.

Struggle for Pleasure, Wim Mertens. Γιατί όταν ήμουν μικρός, είχαμε το cd με τα best of του Mertens στο αμάξι, και σκάνε παιδικές αναμνήσεις ταξιδιού.

φωτογραφία_2: Με τις γριές και την Μαντώ επίσκεψη στην γιαγιά στο χωριό.

 

Για την χρονιά έχω σαν στόχους:

Να γίνω ηθοποιός φωνής σε κάποια μεταγλώττιση παιδικού.

Να κατανέμω τον χρόνο μου σε αυτά που θέλω εγώ, χωρίς να με πιέζω.

Να πάρω σκούπα ρομπότ.

 

(τους 2 απ’ αυτούς τους σκέφτηκα τώρα)

Πω, έχω να φύγω για την πρόβα, πάλι το έκανα!

φωτογραφία_3:  Ιόλη.

 

Ο Πλάτωνας Γιώργος Περλέρος συμμετέχει στη θεατρική παράσταση “Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα “, μυστικές ιστορίες των γυναικών της Θεσσαλίας, που παρουσιάζεται στο θέατρο ΑΜΑΛΙΑ της Θεσσαλονίκης, Παρασκευή 9 , Σάββατο 10 και Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024, σε σκηνοθεσία Κωσταντίνου Ντέλλα. Επίσης, ο Πλάτωνας- Γιώργος, στην Αθήνα,  συμμετέχει με την ομάδα του suitcase stories στην παράσταση “Romeo & Juliet” που παρουσιάζεται σε σχολεία, στα αγγλικά.”