at a glance
Top

Ο Τζώρτζης Παπαδόπουλος αυτοσκανάρεται

κείμενο | τζώρτζης παπαδόπουλος  */* φωτογραφίες | γιώργος σπανός + αρχείο τζώρτζη  */* επιμέλεια | γιώργος παπανικολάου

Έχεις τρεις επιλογές

Ο  Τζώρτζης αποκαλύπτει τρία πράγματα που θα βάλει στο σάκο του για να φύγει στο θέατρο ή στο γύρισμα, τρία τραγούδια που θα ακούσει στο δρόμο κι άλλα τρία πράγματα που θέλει να κάνει αυτή τη χρονιά. Α! Και έβγαλε τρεις φωτογραφίες με ό,τι «έλαμψε» στα μάτια του, τελευταία! Three, two, one, action!

Τρία πράγματα που παίρνω -πάντα οπωσδήποτε- πριν φύγω για πρόβα, παράσταση, ή γύρισμα είναι πράγματα, που εμένα προσωπικά θα με κάνουν να φτάσω χαρούμενος, ευδιάθετος, ασφαλής και σίγουρος στη δουλειά μου.

Αυτά είναι τα εξής:

Δεν πάω πουθενά χωρίς τα ακουστικά μου, τα οποία θα τα βάλω στα αφτιά από την ώρα που κλείσω την εξώπορτα, μέχρι να φτάσω στην εργασία μου.

Ένα δεύτερο είναι η επιγονατίδα μου- θα μου πείτε πού κολλάει η επιγονατίδα με τη διάθεση σου; Έχει σημασία για τη διάθεση μου, η παρουσία της φίλης μου επιγονατίδας, διότι πολλές φορές, έχει τύχει, να πρέπει να χτυπηθούμε στη πρόβα, οπότε καταλαβαίνεις ότι το γόνατο και η μετέπειτα ψυχολογική μου διάθεση στο γυρισμό για το σπίτι, μπορεί να συσχετιστούν αρνητικά.

Ένα τρίτο, που πάντα υπάρχει στη τσάντα μου, είναι ένα έξτρα ζευγάρι κάλτσες.

Δε ξέρετε πόσες φορές, έχει τύχει να πάω σε κάποια ακρόαση και την ώρα που βγάζω τα παπούτσια μου για να πατήσω στο πάτωμα και να συστηθω στους υποψήφιους σκηνοθέτες μου, να παρατηρήσω, ότι ουυυπς τρύπαααα!!!!

Τί κάνω τώρα; Πώς το κρύβω;

Οπότε, ναι και οι κάλτσες είναι αρκετά σημαντικό γκάτζετ στη τσάντα μου.

Φωτογραφία_πρώτη: είναι ο κύριος Άγγελος Παπαδημητρίου, που τον γνώρισα στα γυρίσματα του «Dodo» του Πάνου Χ. Κούτρα που φέτος θα κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Καννών και εκτός του- πόσο περήφανος είμαι για την παρουσία μου στο Φεστιβάλ- είμαι περήφανος και χαρούμενος που γνώρισα ίσως το πιο “άνθρωπο” και διαμαντένιο (θέλω να του μοιάσω), ηθοποιό στο χώρο. Ένα χειροκρότημα για αυτόν τον άνθρωπο.

Όσο αφορά τα τραγούδια που θα ακούσω, σίγουρα, πριν φτάσω στη πρόβα…… νομίζω, η επιλογή τους δεν έχει να κάνει καθαρά με το νόημα του τραγουδιού, αλλά κάποιο θετικό vibe ή κάποιο κρυφό νόημα που έχουν, που θα με κάνουν να ανέβω ψυχολογικά και να ανταπεξέλθω καλύτερα στη δουλειά μου.

Μπορεί και να έχει βέβαια! Υποσυνείδητο είναι αυτό. Δε παίζεις μαζί του.

Αυτά είναι τα εξής:

“We got the power”, Loreen (νομίζω θα πεθάνω και θα το ακούω ακόμα αυτό το κομμάτι)

“The seed”, Aurora (αγαπημένη καλλιτέχνης, που όποτε τη βλέπω και την ακούω με κάνει να νιώθω πολύ ατάλαντος)

Και νομίζω, σαν τρίτη επιλογή ,τα άπαντα της Sia. Δεν έχω προτίμηση, την αγαπώ μέχρι το κόκκαλο.

Φωτογραφία_δεύτερη: Η δεύτερη είναι αφιερωμένη στο νεογέννητο ανηψάκι μου.

Τρία πράγματα που αποφάσισα, αυτή τη χρονιά, να κάνω για μένα, με αφορμή τα δύο προηγούμενα χρόνια που μας ταλαιπώρησαν υγειονομικά, πολιτικά και κοινωνικά, να απαλλαγώ από την δυστυχία της καθημερινότητας και των σκοτεινών σκέψεων, καθώς και ενδυνάμωση των θετικών.

Δεύτερο, ένα ξεσκαρτάρισμα ανθρώπων γύρω μου, που συνδέεται άμεσα με το πρώτο και τρίτο… να αφοσιωθώ με το νεογέννητο ανηψάκι μου, που σήμερα είναι 22 ημερών και έχει φέρει τα πάνω κάτω στο σπίτι.

Φωτογραφία _ τρίτη: Η τρίτη είναι η υπέροχη θέα που είμαι τυχερός να έχω στο σπίτι μου και μου φτιάχνει τη διάθεση κάθε πρωί που ανοίγω το παράθυρο.

 

* Ο Τζώρτζης Παπαδόπουλος πρωταγωνιστεί στη νέα ταινία του Πάνου Κούτρα “Dodo”, που μόλις έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Καννών.