at a glance
Top

O Παναγιώτης Εξαρχέας αυτοσκανάρεται

κείμενο | παναγιώτης εξαρχέας */* φωτογραφίες | δημήτρης σωτηρόπουλος + αλέξανδρος χατζηελευθεριάδης + παναγιώτης εξαρχέας */* επιμέλεια | γιώργος παπανικολάου + τάσος θώμογλου

Έχεις τρεις επιλογές

Ο Παναγιώτης αποκαλύπτει τρία πράγματα που βάζει στο σάκο του για να πάει στην πρόβα, τρία τραγούδια που θα ακούσει στο δρόμο για το θέατρο κι άλλα τρία πράγματα που θέλει να κάνει αυτό το φθινόπωρο. Α! Και έβγαλε τρεις φωτογραφίες με ό,τι «έλαμψε» στα μάτια του, τελευταία! Three, two, one, action!

Αρχικά να πω, πως πάω παντού με μία τσάντα, ακόμα κι αν δεν χρησιμοποιήσω τίποτα από όλα αυτά που έχει μέσα. Παίρνω μαζί μου πράγματα που θα χρειαστώ αλλά και που ίσως χρειαστώ. Οπότε είναι θεόβαρη και πονάει η πλάτη μου. Σίγουρα έχει μέσα το κείμενο της παράστασης, το οποίο μπαίνει στην τσάντα στην αρχή των προβών και βγαίνει στο τέλος των παραστάσεων. Διάφορα ρούχα (φόρμα,κοντομάνικο) που θα φοράω στην πρόβα, ειδικά όταν είναι έντονο το κινησιολογικό κομμάτι της. Επίσης έχω σίγουρα κάποιου είδους σνακ, γιατί σίγουρα θα πεινάσω κάποια στιγμή κι αν δεν έχω κάτι να φάω με πιάνει γκρίνια.

Photo1: Κύθνος

Συνήθως πηγαίνω στην πρόβα με τα πόδια αν είναι κάπου στο κέντρο, αλλιώς με αμάξι. Αν είμαι με τα πόδια δεν ακούω μουσική, αλλά συνήθως τραγουδάω ό,τι άκουγα στο σπίτι πριν φύγω. Αυτή την εβδομάδα υπήρχε μεγάλη ποικιλία. Από Χατζηφραγκέτα (για λόγους ταξικούς) που τραγουδούσε ένας φίλος τις προάλλες και με έπιασε νοσταλγία, μέχρι Bjork (Hyperballad) που μου ήρθε στο ξεκάρφωτο. Και χτες Blur (Coffee and TV) γιατί είχα θυμηθεί τα νιάτα μου κι είχα κέφια . Στο αμάξι έχω διάφορα και πάει ανάλογα τη διάθεση και φυσικά αν έχω κάποιους άλλους μαζί βάζω και κάτι που ξέρω ότι θα αρέσει και σ’ αυτούς.

Photo2: Βερολίνο

Το θέμα των αποφάσεων ήταν πάντα κάτι το πολύ αστείο για μένα. Συνήθως κάνω δηλώσεις για πράγματα που σκοπεύω να ξεκινήσω το οποίο τελικά δεν συμβαίνει ποτέ. Ή εγκαταλείπω γρήγορα. Παρ’ όλα αυτά και φέτος έχω σκεφτεί να ξεκινήσω μια πολεμική τέχνη (το έχω πει κι άλλες φορές αλλά τώρα νιώθω ότι είναι πιο πιθανό από ποτέ να συμβεί). Αυτό που θα προσπαθήσω σίγουρα είναι να βλέπω πιο πολλές ταινίες, γιατί ωραίες οι σειρές δε λέω, αλλά με πήρε λίγο η μπάλα. Και να μαγειρεύω ένα γιουβέτσι το μήνα. Μ’ αρέσει τόσο πολύ, ας το φτιάχνω συχνότερα.

Οι φωτογραφίες που στέλνω είναι από πάρα πολύ αγαπημένα μέρη που έχω επισκεφτεί και όχι κάτι που είδα πρόσφατα, γιατί το κινητό μου είναι μια μπακατέλα με κουμπιά (κάποια από αυτά έχουν φύγει αλλά με υπομονή πατιούνται) χωρίς καν ίντερνετ και μια κάμερα πιο θολή κι από φτηνή μάσκα θαλάσσης μετά από τρεις βουτιές.

 

Photo3: Κωνσταντινούπολη

  • O Παναγιώτης Εξαρχέας συμμετέχει στη παράσταση “Η τραγωδία του βασιλιά Ριχάρδου του Τρίτου”. Μετά από το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, η Ορχήστρα των Μικρών Πραγμάτων παρουσιάζει στη Θεσσαλονίκη – με μετάκληση στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος – την παράσταση «Η τραγωδία του Βασιλιά Ριχάρδου του Τρίτου» σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη. Μόνο για δύο παραστάσεις, στις 3 και 4 Οκτωβρίου, στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.