at a glance
Top

Ο Αλέξανδρος Παπατριανταφύλλου αυτοσκανάρεται

κείμενο | αλέξανδρος παπατριανταφύλλου  */* φωτογραφίες | αρχείο αλέξανδρου  */* επιμέλεια | γιώργος παπανικολάου

Έχεις τρεις επιλογές

Ο Aλέξανδρος αποκαλύπτει τρία πράγματα που θα βάλει στο σάκο του για να φύγει στο θέατρο ή στο γύρισμα, τρία τραγούδια που θα ακούσει στο δρόμο για Θεσσαλονίκη κι άλλα τρία πράγματα που θέλει να κάνει αυτή τη χρονιά. Α! Και έβγαλε τρεις φωτογραφίες με ό,τι «έλαμψε» στα μάτια του, τελευταία! Three, two, one, action!

Τρεις επιλογές ε;

Γενικά, με τις επιλογές μου πάντα τα πήγαινα καλά, κυρίως γιατί είμαι μονοχνωτος και σπάνια τις αλλάζω.

Τι ωραία που θα ήταν αντί για τρεις επιλογές, να είχα τρεις ευχές κάθε φορά που βγαίνω από το σπίτι ( Α ρε Αλαντίν τυχερακια!)!

Τέλος πάντων, στο θέμα μας, κάθε φορά που βγαίνω από το σπίτι φροντίζω να κάνω αυτή τη γνωστή χορογραφία, αυτή που θυμίζει μακαρένα, ξέρετε ποια λέω, δεξί-αριστερο χέρι σε δεξιά-αριστερη τσέπη παντελονιού και κατευθείαν δεξί-αριστερό χέρι σε δεξιά-αριστερή πίσω τσέπη του παντελονιού! (κλειδιά-τσιγάρα-πορτοφόλι-κινητό).

Μετά από αυτή τη “μικρή” εισαγωγή, οι τρεις επιλογές αντικειμένων για να έχω μαζί μου πηγαίνοντας στο γύρισμα ή στο θέατρο είναι απλές λιτές, απέριττες και το τοόοσο ξενέρωτες.
1) το κείμενο (πάντα θέλω να έχω μαζί μου ολόκληρα τα επεισόδια της ημέρας γυρίσματος και το κείμενο της παράστασης κι ας μην έχω σκοπό να τα ανοίξω)
2)  αποσμητικό (χωρίς επιπλέον σχόλιο και αδιαπραγμάτευτο)
3) ένα ζευγάρι φακούς  (οποίος φοράει φακούς ξέρει! Έπαθα πολλάκις για να μάθω).

Photo 1_: Γιατί ποτέ δεν ξέρεις, τι θα συναντήσεις, μόλις στρίψεις στη γωνία…

Τα τρία τραγούδια που θα με συντροφεύσουν στην άνοδο προς την αγαπημένη μου Θεσσαλονίκη είναι το δικό μου σάουντρακ της πόλης. όπως την έζησα και όπως την ξέρω εγώ.
1) Κάτω στη πόλη- Μωρά στη Φωτιά (και αγαπημένο και το έχω συνδιάσει με γνωστό αφτεράδικο της πόλης και κυρίως είναι και βασικό track των “Εκτελεστών” μας!).
2) Πολυκατοικίες- ΛΕΞ (γενικά ΛΕΞ, γενικά χιπ χοπ, πόσΟ μάλλον στο road trip για Σαλόνικα!2310!)!
3) Γιορτή- Τρύπες (κακά τα ψέματα αν βάλουμε τις λέξεις μουσική και Θεσσαλονίκη στην ίδια πρόταση τις περισσότερες φορές, λογικά καταλήγεις με Τρύπες ή Σπαθιά. Αν έπρεπε να διαλέξω ένα τραγούδι από αυτές τις δύο εμβληματικές μπάντες μάλλον θα διάλεγα αυτό).

Photo 2_: Urban art από βρώμικες συνήθειες.

 

Και τώρα φτάσαμε στα δύσκολα…. Τρεις αποφάσεις για τη χρονιά…; Εγώ δεν μπορώ να αποφασίσω αν θα φάω γλυκό ή αλμυρό, να αποφασίσω τι θα κάνω μέσα στη χρονιά; Ας το κάνουμε τρεις στόχους που με βολεύει….
1) Ο πρώτος και ο μεγαλύτερος είναι να συνεχίσω να ζω αξιοπρεπώς από τη δουλειά μου, αυτή τη δουλειά που αγαπάω και κυνηγάω από μικρό παιδί και να μην αναγκάζομαι να κάνω δύο δουλειές, για να τα βγάζω πέρα, όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια της ενήλικης ζωής μου…
2) Θα προσπαθήσω μέσα στο ’22 να μάθω να μαγειρεύω ωραία φαγητά, γιατί με την τέχνη του μαγειρέματος γνωριστήκαμε πολύ πρόσφατα και τελικά έχει ενδιαφέρον!
3) Να κόψω το κάπνισμα! Όρκο δεν παίρνω αλλά θα προσπαθήσω το υπόσχομαι!

Photo 3_: Το κορίτσι μου είναι το πιο όμορφο κορίτσι στον κόσμο #Ρέλικα

 

* Ο Αλέξανδρος Παπατριανταφύλλου πρωταγωνιστεί στους “Εκτελεστές” του Σκούρτη, σε σκηνοθεσία Τριαντάφυλλου Δελή, μαζί με το Λυκούργο Μπάδρα και τον Βασίλη Τριανταφύλλου. Το έργο παρουσιάζεται στη Θεσσαλονίκη, 11,12 και 13 Φεβρουαρίου, στο θέατρο ΑΜΑΛΙΑ. Τέλος, ο Αλέξανδρος συμμετέχει στη τηλεοπτική σειρά “Ήλιος” στο Antenna.