(Ένα τραγούδι δικό μου)

Aν η ζωή μου ήταν ταινία τότε η μουσική του θα ήταν η μουσική της. Για πόσους αλήθεια συνθέτες μπορεί κάποιος να το πει αυτό;
Και δεν είναι μόνο οι μουσικές και τα τραγούδια του. Είναι η εν γένει στάση του. Παρορμητική, ειλικρινής, άμεση, ατρόμητη, είναι η φωνή του, τα λάθη του, τα πάθη του, οι αγάπες του που τον κάνουν μια προσωπικότητα που άντεξε μέσα στον χρόνο όλη αυτή την επέλαση του χυδαίου, μπήκε μέχρι στα χωράφια του αμαρτωλού σκυλάδικου και εξάγνισε μια γωνία για να επιβιώσουμε κι εμείς του άλλου άκρου.
Μας δίδαξε, μας ταχτάρισε, μας μάλωσε, μας συνεπήρε και μας σήκωσε και πάντα εκεί σε ένα μοναχικό στην ουσία κορφοβούνι. Μια πρωτοπορία που έγινε η προσωπική μυθολογία της γενιάς μου αγγίζοντας κι όλες αυτές τις άλλες, τις αχαρτογράφητες κοινότητες των σιωπηλών πλειοψηφιών.

Μα πάνω απ΄ όλα είναι η φωνή μας, ο θυμός μας το μεράκι μας, ο ερωτάς μας και το ντέρτι μας, είναι το κέφι μας, μια μουσική πατρίδα που αντέχει στους κλυδωνισμούς, στην τηλεοπτική επίθεση του ελάχιστου, στην αμνησία της εποχής. Είναι η μνήμη μας και τ΄ όνειρό μας. Είναι το «αχ» της ζωής μας. Κι όσο στοχοποιείται τόσο δυναμώνει, με πείσμα μ’ ένα γινάτι αρχαίο, με ένα μέτρο επουράνιο.
Φίλα με Σταμάτη, φίλα με και κάψε με σαν τον ήλιο στη Στέλλα της Μελίνας. Γιατί το χρώμα μας θα είναι πάντα ασπρόμαυρο σε ένα 25αρι φρέιμ, και τα δάκρυά μας πάντα θα κάνουν κόμπους με τα γέλια μας.

Κραουνάκης, Θεσσαλονίκη

Την Πρωταπριλιά - δεν είναι ψέμα- θα πάω στο Radio City για να μετρηθούμε, να δούμε πόσοι μείναμε, πόσοι αντέχουμε πόσοι ακόμη μπορούμε κι ας είναι και οι “άλλοι” μαζί. Σημασία έχει να ξέρουμε πως θα είμαστε κι εμείς. Για όσο, για τόσο. «Φίλα με» ρε συ από δω ως την αιωνιότητα, γιατί αυτό είναι «ένα τραγούδι δικό μου» . Όλοι Ένα…

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΡΑΟΥΝΑΚΗΣ
«ΟΛΟΙ ΕΝΑ» - Φίλα με, για τρία μοναδικά βράδια στο Radio City Theater.
Λεωφόρος Βασ. Όλγας 11 και Παρασκευοπούλου 9 (περιοχή Φαλήρου), Θεσσαλονίκη
Παρασκευή 1 Απριλίου 2016 - 9.15 μ.μ.
Σάββατο 2 Απριλίου 2016 - 9.15 μ.μ
Κυριακή 3 Απριλίου 2016 - 8μ.μ.
Προπώληση: Ταμείο RADIO CITY theater / Tηλ.2310 819153 + 824970
Προπώληση από Τρίτη 15 Μαρτίου
Ώρες εξυπηρέτησης κοινού 10.30-13.30 & 17.00- 21.30
Πληροφορίες: Tηλ.: 2310 819153, 824970

κείμενο | τέλλος φίλης */* φωτογραφία | χάιντι σεραφειμίδου */* επιμέλεια | τάσος θώμογλου