Γλυκά ακουμπώντας στην κουπαστή…

Οι έρωτές μας να κατοικούν στην Ιωάννου Μιχαήλ, ν’ ακούς από το ασανσέρ την Πρωτοψάλτη «όπως θα μπαίνει η Άνοιξη», να τρίζει η Ροτόντα από τους αναστεναγμούς. Στην Πέτρου Συνδίκα μετά το party τηλέφωνα «τι κάνεις στο Παρίσι, έλα εδώ που σ’ αγαπάμε» και να κολλάς στο ακουστικό όλο το «Κανονικά» - στα ύψη ο λογαριασμός του τηλεφώνου πάλι. Στην αετοφωλιά της Πρασακάκη, στο μπλε καθιστικό με τα μπατίκ της Λένας, να παίζει το «Μη πάς απόψε στη δουλειά» κι η γειτόνισσα να σου πετάει τριαντάφυλλα εκατόφυλλα απ’ το απέναντι μπαλκόνι. Να μοσκοβολά ο έρωτας στο σπίτι. Στο Θέατρο Δάσους αγκαλιά στην τελευταία σειρά «του έρωτα μέγα κακό» να ανατριχιάζετε μαζί σαν χορωδία σωμάτων που αγαπιούνται και δεν αντέχουν χωριστά στιγμή. Στην παραλία αργά το βράδυ, μετά τον ιστιοπλοϊκό, να σιγοτραγουδάς «αγάπη μου που δεν μπορώ αυτά που θέλω να σου δίνω δεν μπορώ»

Κι η μοναξιά σαν υγρασία να σου τρυπάει το δέρμα. Στην Αγίας Σοφίας πριν γίνει πεζόδρομος, χρονιά της Πολιτιστικής, να μοιράζεις φωτοτυπίες στα παρμπρίζ των παρκαρισμένων αυτοκινήτων «Θα περάσουν τα σύννεφα» και να γελάς με τα παραξενεμένα βλέμματα των οδηγών καθώς διαβάζουν το χαρτί.

Στο ξενοδοχείο Αύγουστος, πάροδος της Εγνατίας, μεσημέρια καλοκαιριού, μυστικοί οργασμοί «δωμάτιο 202» στο διπλανό ο Θοδωρής, στο απέναντι ο «ποιητής απ΄την Αθήνα», ο Μαρίνος σε κασέτα να μοιράζεται χέρι με χέρι από δωμάτιο σε δωμάτιο, από αναμονή σε αναμονή, να ανοίγουν οι πόρτες σαν …ντουλάπες, να ξεκαρδιζόμαστε μετά τον οργασμό, να απολαμβάνουμε τις αποκαλύψεις μας χωρίς ενοχή, χωρίς ιδέα για το αύριο.

Κραουνάκης, Θεσσαλονίκη

Νύχτες χωρίς φεγγάρια με υγρασία στα μάτια «απόψε πουθενά» και κατεβαίνοντας από την Άνω Πόλη ερωτικές εξομολογήσεις στα σοκάκια «Ποιος ξέρει να μ' ανάψει το κερί κι αν ξέρει, ποιος μπορεί». Τα αποτυπώματα του Σταμάτη στην πόλη ανεξίτηλα, ο Σταμάτης που αλώνει την πόλη, την ταγκάρει με τα τραγούδια του, ο Σταμάτης μια κρήνη συναισθημάτων δίπλα στην Μονή του Όσιου Δαυίδ να μας ανασταίνει και να μας παρηγορεί, μουσική υπόκρουση για έρωτες που άλλοτε φανερώθηκαν κι άλλοτε μείναν κρυμμένοι για πάντα σε εισόδους πολυκατοικιών, σε κλειστά γραμματοκιβώτια κασέτες με τραγούδια, η Σαλονίκη παραδομένη στον Σταμάτη, κι αυτός αγιάτρευτα ερωτευμένος μαζί της να τη ρουφά σαν θεία κοινωνία σε κουτούκια, σε στέκια φοιτητικά, σε σαλόνια κι αυλές, σε σπίτια κι ακρογιαλιές σε ξημερώματα και σε δειλινά, η Σαλονίκη των φίλων μου, η Σαλονίκη μας αρχόντισσα κυρά …

Γι’ αυτό σε λέω αφού, «Τα μάτια κλείστε και δώστε στ΄όνειρο τρελά φιλιά…»

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΡΑΟΥΝΑΚΗΣ
«ΟΛΟΙ ΕΝΑ» - Φίλα με, για τρία μοναδικά βράδια στο Radio City Theater.
Λεωφόρος Βασ. Όλγας 11 και Παρασκευοπούλου 9 (περιοχή Φαλήρου), Θεσσαλονίκη
Παρασκευή 1 Απριλίου 2016 - 9.15 μ.μ.
Σάββατο 2 Απριλίου 2016 - 9.15 μ.μ
Κυριακή 3 Απριλίου 2016 - 8μ.μ.
Προπώληση: Ταμείο RADIO CITY theater / Tηλ.2310 819153 + 824970
Προπώληση από Τρίτη 15 Μαρτίου
Ώρες εξυπηρέτησης κοινού 10.30-13.30 & 17.00- 21.30
Πληροφορίες: Tηλ.: 2310 819153, 824970

κείμενο | τέλλος φίλης */* φωτογραφία | χαρά κίκα */* επιμέλεια | τάσος θώμογλου