R

e

j

e

c

t

e

d

m

u

s

i

c

image

BROKEN FINGERS- Cyclothymia

Σε μια ζωντανή studio-ηχογράφηση, με βασικό χαρακτηριστικό τον φυσικό ακουστικό ήχο

Η πρώτη δισκογραφική δουλειά του τζαζ κουαρτέτου Broken Fingers κυκλοφόρησε με τίτλο «Cyclothymia», σε συνθέσεις του κιθαρίστα Γιώργου Δασκαλάκη.

_Το άλμπουμ αυτό είναι αποτέλεσμα « ζυμώσεων» που προήλθαν τόσο μεταξύ των συμφοιτητών του κατά την διάρκεια των μεταπτυχιακών σπουδών του συνθέτη στη τζαζ κιθάρα οι οποίες έλαβαν χώρα στο κονσερβατόριο της Ουτρέχτης στην Ολλανδία το 2003, όσο και στις συνεργασίες με διάφορους τζαζ μουσικούς στην τοπική σκηνή του Άμστερνταμ.

photo_by_stratis_agelos

single photo Από το 2009 που δημιουργήθηκαν οι Broken Fingers μέχρι τον Απρίλιο του 2012 όπου ηχογραφήθηκε το «Cyclothymia» φαίνεται ξεκάθαρα με το πρώτο άκουσμα ότι οι τέσσερις μουσικοί δούλεψαν σκληρά για να εμπλουτίσουν τον ήχο τους, καθώς παρατηρώ μεν επιρροές από την παραδοσιακή και μοντέρνα τζαζ, χωρίς όμως να λείπουν στοιχεία από άλλα είδη μουσικής. Αξίζει να σημειώσω ότι η ηχογράφηση του cd έγινε ζωντανά στο στούντιο, με βασικό χαρακτηριστικό τον φυσικό ακουστικό ήχο.

01. Sub 16
02. Paul’ s Fine
03. No Five
04. Colors of a tree
05. Sharp Vision
06. Low Edge
07. Train Hours
08. Cyclothymia

Τα οκτώ κομμάτια που περιλαμβάνονται σε αυτό έχουν έντονο αυτοσχεδιαστικό χαρακτήρα, με τους μουσικούς όμως να μην υπερβάλουν, και τελικά να διατηρείται η ισορροπία σε συλλογικό επίπεδο σε όλες τις συνθέσεις. Γενικά, το αποτέλεσμα είναι παραπάνω από ικανοποιητικό και οι λάτρες του είδους θα το ευχαριστηθούν.

Τα οκτώ κομμάτια που περιλαμβάνονται σε αυτό έχουν έντονο αυτοσχεδιαστικό χαρακτήρα, με τους μουσικούς όμως να μην υπερβάλουν, και τελικά να διατηρείται η ισορροπία σε συλλογικό επίπεδο σε όλες τις συνθέσεις. Γενικά, το αποτέλεσμα είναι παραπάνω από ικανοποιητικό και οι λάτρεις του είδους θα το ευχαριστηθούν.

Συμμετέχουν:
Γιώργος Δασκαλάκης (κιθάρα – συνθέσεις κομματιών 1,2,3,5,6,7,8 – ενορχηστρώσεις), Alejandro Rivas Pinto (σαξόφωνο), Πάνος Μάραντος (κοντραμπάσο), Martin Grabher (τύμπανα – σύνθεση και ενορχήστρωση κομματιού 4). Συμμετέχοντες μουσικοί ως special guests ήταν οι: Εύα Θεοχαράκη (φωνή), Karem Ruiz Martinez (βαρύτονο σαξόφωνο)

photo_by_Giorgos Zacharakis

single photo

Το cd κυκλοφορεί από τo label Artway της δισκογραφικής εταιρείας Polytropon τον Νοέμβριο του 2014, σε επιλεγμένα δισκοπωλεία στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, καθώς και στα itunes.

κείμενο | ισαάκ_ιντζεβίδης
επιμέλεια | αλέξανδρος_κόγκας+τάσος_θώμογλου