Για το Kapani project που έρχεται...

Εδώ τα καλύτερα ψάρια!/Τα όργανα κουρδίζονται
Φρέσκα φρούτα και λαχανικά!/ Οι κονσόλες ρυθμίζονται
Βαμβακερά φανελάκια και εσώρουχα/ Οι performers ετοιμάζονται
Το Καπάνι είναι έτοιμο να "αλλάξει" για μια μέρα!

κείμενο | νίκη ζερβού */* φωτογραφίες | λευτέρης τσινάρης */* επιμέλεια | ιάκωβος καγκελίδης + τάσος θώμογλου
Kapani Project

Στην ιστορική αγορά του Καπανίου επιστρέφει για δεύτερη φορά το «Kapani project». Ένα πείραμα που στέφτηκε με μεγάλη επιτυχία πέρσι, επιστρέφει στην πόλη μας για μια μόνο ημέρα. Εκεί όπου πωλείται κάθε λογής εμπόρευμα και αρώματα και χρώματα αναμοχλεύονται στην μεγαλύτερη ανοιχτή αγορά της πόλης, η τέχνη εμφανίζεται και ζυμώνεται με όλες τις γεύσεις και τους ήχους της.

Kapani Project

Στις 4 του Οκτώβρη λοιπόν, από τις δώδεκα το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ, σε όλο το μήκος και το πλάτος της αγοράς θα στηθούν εφτά διαφορετικές σκηνές γεμάτες μουσική, παραστάσεις, κινηματογράφο και μια μεγάλη έκθεση εικαστικών ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθεί ένα walking tour με μια ξενάγηση στις ιστορικές οδούς του Kαπανίου.

Οι τέσσερεις βασικές μουσικές σκηνές του Kapani project χωρίζονται στην βασική, την εναλλακτική, την freestyle και μια ανεξάρτητη στην Πλ. Αριστοτέλους με Βλάλη γωνία.


---------------------------------

Kapani Project

Στην βασική σκηνή στην οδό Σπανδώνη, θα σηκώσει αυλαία στη μια το μεσημέρι το Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης με τζαζ και ροκ ήχους. Στην συνέχεια το κλίμα θα αλλάξει με τους Tuflon και την experimental groovy noizy μουσική τους, ο οποίοι θα παραδώσουν την σκηνή στους Brightside και τους new wave, post-punk ήχους τους. Η μοναδική Katerina Duska με το ιδιαίτερο μέταλλο της φωνής της θα εμφανιστεί λίγο πριν ρίξουν αυλαία οι πάντα κεφάτοι folk, rock, indie, country, pop και gospel, Polkar!


---------------------------------

Kapani Project

Πιο πέρα, στην οδό Ασκητού, στην εναλλακτική σκηνή, η νικήτρια του διαγωνισμού «Kapani Mixtape», Iffie θα κάνει την εμφάνισή της στις 17.30 με techno ήχους. Στην συνέχεια, ο Walter θα μας γυρίσει στα παλιά με τις ρετρό επιρροές του και το tech funk και breakbeat μιξάρισμά του. Σειρά έχουν ο διεθνούς φήμης dj Elias Tzikas, ο εναλλακτικός Mackenzie, το αχτύπητο δίδυμο των Tesla Noise και 9West και τέλος, ο αυθεντικός και δημοφιλής Emmanuel.


---------------------------------

Kapani Project

Τα dj sets δεν τελειώνουν εδώ, καθώς στην Freestyle σκηνή επι της οδού Κυδωνιάτου θα μιξάρουν ακόμη εφτά dj ξεκινώντας με τους C. Senior & Chris Ex και την γεμάτη επιρροές μουσική τους. Ο ταλαντούχος Costas Argiriou παίρνει την σκυτάλη και την παραδίδει στον «ροκά» του είδους Basement Freaks. Την συνέχεια κάνουν οι ετερώνυμοι που έλκονται, Mix Dojo & Tsaros και κάπως έτσι με τον γεμάτο εκπλήξεις και πολλά υποσχόμενο Sk Disco ολοκληρώνονται τα dj sets του Project.


---------------------------------

Kapani Project

Το τελευταίο μουσικό stage Πλ.Αριστοτέλους και Βλάλη, θα φιλοξενήσει τους Batala Salonica. Το «υποκατάστημα» ενός διεθνούς γκρουπ κρουστών που ονομάζεται Batala Mundo, θα ξεσηκώσει την αγορά στις πέντε η ώρα με την μουσική και την σκηνική του παρουσία.


---------------------------------

Παράλληλα με τα μουσικά δρώμενα, σε όλες τις σκηνές του Kapani Project, θα λάβουν μέρος εννιά διαφορετικά Perfomances τα οποία θα αλληλοεπιδράσουν και θα αποτελέσουν ζωντανό κύτταρο της αγοράς. Τα δρώμενα «Ουν καπάν», «Προς-ευχή», «Χ,Υ Cement and Food», «Ο Βαπτιστικός», «Μασάτε γιατί χανόμαστε», «Μία Performance Δρόμος», «22 Stops», «το μικρό διάλειμμα» και «silencio», καταπιάνονται με την ύπαρξη και τον σκοπό του ανθρώπου, την θέση του στην υπερκαταναλωτική και χαοτική κοινωνία του σήμερα και το παιχνίδι με την συμμετοχή του κοινού σε site-specific performances.

Kapani Project

Kapani Project

Kapani Project

Kapani Project

Το «2o kapani project» δεν θα περιοριστεί, όμως, στις εξωτερικές δράσεις. Εντός κάποιων καταστημάτων εντός της αγοράς που θα παραμείνουν κλειστά, θα πραγματοποιηθούν κινηματογραφικές προβολές σε συνεργασία με το Φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Ο ζωγράφος Χρήστος Αλαβέρας, σιωπηλός παρατηρητής, θα περιγράφει στο χαρτί τα δρώμενα. Τα περσινά εικαστικά σχόλια του «Kapani Project» θα εκτίθεται σε μια έκθεση εικαστικών στην οδό Ασκητού.

Kapani Project

Kapani Project

Kapani Project

Kapani Project

Κάθε λογής τέχνη, συναντά κάθε λογής εμπόρευμα. Οι άνθρωποι γίνονται ένα με την ιστορία και οι τοίχοι ένα με τα δρώμενα. Το «2ο Kapani Project» θα τα έχει όλα. Κι εμείς θα είμαστε όλοι εκεί.

Το πρόγραμμα, τα μέρη και όλες τις πληροφορίες μπορείτε να τις δείτε αναλυτικότερα εδώ!

κείμενο | νίκη ζερβού */* φωτογραφίες | λευτέρης τσινάρης */* επιμέλεια | ιάκωβος καγκελίδης + τάσος θώμογλου