R

e

j

e

c

t

e

d

a

c

t

s

image

Bραβείο Μελίνας Μερκούρη 2016

H τιμώμενη ηθοποιός κρατά για ένα χρόνο την καρφίτσα της, την οποία παραδίδει στην ομότεχνή της που διακρίνεται την επόμενη χρονιά και συνοδεύεται από 3.000e.

Την επιτροπή αποτελούν οι :
Μάγια Λυμπεροπούλου (πρόεδρος)
Δηώ Καγγελάρη,
Ματίνα Καλτάκη,
Δημήτρης Λιγνάδης
Ρένη Πιττακή (μέλη).

Οι φετινές υποψήφιες αλφαβητικά είναι:

Αλεξάνδρα Αϊδίνη για την ερμηνεία της στο έργο «Η Μεγάλη Χίμαιρα» του Μ. Καραγάτση, σε διασκευή Στρατή Πασχάλη και σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου, συμπαραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών και του Θεάτρου Πορεία.

single photo

Ηρώ Μπέζου για την ερμηνεία της στο έργο «Ο Άρντεν πρέπει να πεθάνει», αγνώστου συγγραφέα, σε σκηνοθεσία Χάρη Φραγκούλη, παραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών 2015, στο Θέατρο οδού Κυκλάδων «Λευτέρης Βογιατζής» και στη συνέχεια στο θέατρο Τέχνης (Υπόγειο).

single photo

Κίττυ Παϊταζόγλου για την ερμηνεία της στο έργο «Λίλιομ» του Φέρεντς Μόλναρ, σε σκηνοθεσία και απόδοση κειμένου Θωμά Μοσχόπουλου στο Θέατρο Πόρτα.

single photo

Ιωάννα Παππά για την ερμηνεία της στο έργο «Οδός Πολυδούρη» της Ρούλας Γεωργακοπούλου, σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη, συμπαραγωγή ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας - Θεατρικός Οργανισμός Ακροπόλ, στα θέατρα Βασιλάκου και Θησείον.

single photo

Θυμίζουμε ότι πέρυσι το βραβείο είχε κερδίσει η νεαρή ηθοποιός Λένα Δροσάκη για την ερμηνεία της σε δύο παραστάσεις που σκηνοθέτησε ο Γιάννης Σκουρλέτης για την ομάδα Bijoux de Kant: Ramona Travel. «Η γη της καλοσύνης», της Γλυκερίας Μπασδέκη, και «Πολιτισμός: μια κοσμική τραγωδία», του Δημήτρη Δημητριάδη.

single photo

Η απονομή θα γίνει τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016 -Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης- στις 8 μ.μ. στο Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη επί της οδού Πολυγνώτου 9-11 στην Πλάκα με ελεύθερη είσοδο.

κείμενο | τέλλος φίλης
επιμέλεια | τάσος θώμογλου