R

e

j

e

c

t

e

d

a

c

t

s

image

Genius

Φέρνοντας στο φως… μια ιδιοφυία!

Η ταινία Genius είναι μια ανερχόμενη βρετανο-αμερικανική παραγωγή που ανήκει στην κατηγορία του βιογραφικού δράματος. Βασίζεται στη βραβευμένη βιογραφία με τίτλο: «Max Perkins: Editor of a Genius» του συγγραφέα A. Scott Berg. Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ενσαρκώνουν οι Colin Firth, Jude Law, Nicole Kidman, Laura Linney, Guy Pearce και Dominic West. O σεναριογράφος που επιμελήθηκε το σενάριο για τη μεταφορά στη μεγάλη οθόνη, δεν είναι άλλος από τον John Logan, που επιμελήθηκε και τις ταινίες Skyfall και Spectre. Σκηνοθέτης είναι ο Michael Grandage, ο οποίος με αυτή την ταινία κάνει το κινηματογραφικό του ντεμπούτο, και μας ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του ’20. Η ταινία Genius, είναι υποψήφια για το βραβείο της χρυσής Άρκτου στο 66ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου το οποίο θα διαρκέσει από τις 11 έως τις 21 Φεβρουαρίου.

single photo Η ταινία Genius είναι μια ανερχόμενη βρετανο-αμερικανική παραγωγή που ανήκει στην κατηγορία του βιογραφικού δράματος. Βασίζεται στη βραβευμένη βιογραφία με τίτλο: «Max Perkins: Editor of a Genius» του συγγραφέα A. Scott Berg. Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ενσαρκώνουν οι Colin Firth, Jude Law, Nicole Kidman, Laura Linney, Guy Pearce και Dominic West. O σεναριογράφος που επιμελήθηκε το σενάριο για τη μεταφορά στη μεγάλη οθόνη, δεν είναι άλλος από τον John Logan, που επιμελήθηκε και τις ταινίες Skyfall και Spectre. Σκηνοθέτης είναι ο Michael Grandage, ο οποίος με αυτή την ταινία κάνει το κινηματογραφικό του ντεμπούτο, και μας ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του ’20. Η ταινία Genius, είναι υποψήφια για το βραβείο της χρυσής Άρκτου στο 66ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου το οποίο θα διαρκέσει από τις 11 έως τις 21 Φεβρουαρίου.

Λίγα λόγια για την ταινία:

Βρισκόμαστε στη Νέα Υόρκη του 1920. Ο Max Perkins, το ρόλο του οποίου ενσαρκώνει ο Colin Firth, είναι εκδότης στον οίκο Scribner’s Sons κι είναι ο πρώτος που κατάφερε να συνεργαστεί με εξέχουσες προσωπικότητες της λογοτεχνίας όπως ο Ernest Hemingway και ο F. Scott Fitzgerald. Κάποια στιγμή, πέφτει στα χέρια του ένα χαοτικό χειρόγραφο 1000 σελίδων ενός άγνωστου συγγραφέα, του Thomas Wolfe, το ρόλο του οποίου ενσαρκώνει ο Jude Law. Διαβάζοντάς το, διαπιστώνει ότι ο άνθρωπός αυτός είναι μια ιδιοφυία στο χώρο της λογοτεχνίας. Οι δύο άντρες αποφασίζουν να συνεργαστούν και να προχωρήσουν στην έκδοση του έργου του Thomas Wolfe. Περνούν ώρες ατελείωτες μελετώντας προσεκτικά το χειρόγραφο και κάνοντας σχολαστική επιμέλεια σε κάθε μία φράση που υπάρχει. Όλο αυτό το διάστημα, ο Perkins, ένας ευγενικός οικογενειάρχης και ο Wolfe, ο εκκεντρικός συγγραφέας έρχονται πολύ κοντά, κι αναπτύσσουν μία σχέση που αντιμετωπίζεται με καχυποψία από τις συζύγους τους. Όταν το έργο «Look Homeward, Angel», γίνεται τεράστια επιτυχία, ο συγγραφέας αρχίζει να γίνεται παρανοϊκός.

single photo

Μια δυνατή -από ό,τι φαίνεται- ταινία που βασίζεται στην αληθινή ιστορία ενός ανθρώπου, που κατάφερε να φέρει στο φως το έργο μιας ιδιοφυίας. Μια ταινία που μας μυεί στη γοητεία της παλιάς εποχής, μας παρακινεί να ταξιδέψουμε κι εμείς στο παρελθόν και να γίνουμε για λίγο ήρωες στη θέση των πρωταγωνιστών της αγωνιώντας για την εξέλιξή της πλοκής της.

single photo

κείμενο | ερωδίτη παπαποστόλου
επιμέλεια | αλέξανδρος κόγκας + τάσος θώμογλου