Τάκης Ζαχαράτος Τάκης Ζαχαράτος

Ο ορισμός του ταλέντου

Στην παράσταση ‘I am what I am ’του Τάκη Ζαχαράτου (+Rejected photostory)

Μοναδικός showman, μοναδικό ταλέντο.Ο χαρισματικός Τάκης Ζαχαράτος έφερε στη σκηνή πολλά αγαπημένα -και μη- πρόσωπα της ελληνικής πραγματικότητας. Στη σκηνή παρέλασαν σχεδόν όλοι, από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τη Ζωζώ Σαπουντζάκη ως την Πάολα, τον Παντελή Παντελίδη και την Άνκελα Μέρκελ! Μέσα από τις μιμήσεις του ο καλλιτέχνης αφηγείται ιστορίες στις οποίες μπλέκει γνωστά ονόματα της showbiz που συμμετέχουν σε τρελές έως και λίγο σουρεάλ περιπέτειες με απίστευτα ευτράπελα.


image01

Ακούραστος για 2 ολόκληρες ώρες σατιρίζει, χορεύει, τραγουδάει σ' ένα πρόγραμμα στο οποίο ξεδιπλώνει όλο το μέγεθος του ταλέντου του. Στις περισσότερες μιμήσεις του δυσκολεύεσαι να καταλάβεις αν πρόκειται πραγματικά για το πρόσωπο που σατιρίζεται ή για μια ακόμη αψεγάδιαστη μίμησή του. Το κοινό γέλασε με την ψυχή του και δε σταμάτησε να τον χειροκροτεί. Όλη η σκηνή γέμισε από τη λάμψη, τη γλυκύτητα και την ατέλειωτη θετική του ενέργεια.


image01

Πέρα όμως από το γεγονός ότι τα έδωσε όλα επί σκηνής, ξεχωρίζει αμέσως για τη σεμνότητα και το ήθος του. Δε σταμάτησε να χαμογελάει και να ευχαριστεί με πραγματική ευγνωμοσύνη το κοινό της Θεσσαλονίκης, ενώ δεν έκρυψε και την αδυναμία του για την πόλη μας. Πρόκειται για εκείνες τις περιπτώσεις καλλιτεχνών που αγαπούν πραγματικά αυτό που κάνουν, πράγμα το οποίο γίνεται αμέσως αντιληπτό από τα πρώτα κιόλας λεπτά της παράστασης. Και ο Ζαχαράτος φαίνεται ότι είναι γεννημένος γι' αυτό. Το βλέπεις, βγαίνει από μέσα του και το περνάει και στο κοινό.


image01

Εκτός όμως από την ξεκαρδιστική του παράσταση έστειλε και αυτός με τη σειρά του το δικό του μήνυμα στους Έλληνες που περνάμε αυτές τις δύσκολες στιγμές, "δια στόματος" Μελίνας Μερκούρη, η οποία επέστρεψε για λίγο από τον Άλλο Κόσμο για να μας αφυπνίσει και να μας οπλίσει με κουράγιο, δείχνοντας μας έτσι ότι πέρα από τη σάτιρα και το γέλιο, η σάτιρα έχει και ένα άλλο πολύ υψηλότερο χρέος.


image01

Η παράσταση χωρίς καμία αμφιβολία τα είχε όλα! Έξυπνο χιούμορ, λαμπερά κοστούμια, γρήγορες εναλλαγές προσώπων, μια σάτιρα που δεν αφήνει τίποτα και κανέναν έξω από το στόχαστρό της και έναν Τάκη Ζαχαράτο σε μεγάλα κέφια. Με απλά λόγια πρόκειται για μια από τις ελάχιστες παραστάσεις που θα ξαναέβλεπα το ίδιο ευχάριστα με την πρώτη φόρα, αφού περνάει από το μιούζικαλ στα λαϊκά και από τον κινηματογράφο στο θέατρο με τον ένα και μοναδικό τρόπο που έχει ο Τάκης Ζαχαράτος!


image01

INFO άρθρου

κείμενο | φωτεινή σιδηροπούλου
φωτογραφίες | χαρά κίκα + λευτέρης τσινάρης + λευτέρης τσότσος
επιμέλεια | τάσος θώμογλου + αλέξανδρος κόγκαςΈξυπνο χιούμορ, λαμπερά κοστούμια, γρήγορες εναλλαγές προσώπων και μια σάτιρα που δεν αφήνει τίποτα και κανέναν έξω από το στόχαστρό της