Λάχανα και Χάχανα Λάχανα και Χάχανα

Στην χώρα του γέλιου και της χαράς!

Στα ¨Λάχανα και Χάχανα¨ στο θέατρο Σοφούλη (+Rejected Photostory)

«Ένας ήλιος ξεπροβάλλει στρογγυλός σαν πορτοκάλι!»Στην μαγική Λαχανοχανοχώρα, το μάθημα γίνεται τραγούδι και χαρά. Τα ξωτικά, η Χαχανένια, ο Λαχανίδας και ο Ατσίδας, έχουν πολλά πουν και να τραγουδήσουν! Στόχος τους είναι όχι μόνο να μας κάνουμε να περάσουμε όμορφα, αλλά να μάθουμε, να παίξουμε και το βασικότερο, να φτιάξουμε μια πόλη όπου όλοι χαμογελούν!

Το θέατρο Σοφούλη έχει και φέτος ετοιμάσει μια ιδιαίτερη έκπληξη για τους μικρούς του φίλους. Τα «Λάχανα και Χάχανα» φρέσκα και ανανεωμένα, με πολύ κέφι και διάθεση δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό επί σκηνής για τους πιο αγνούς, αλλά απαιτητικούς, θεατές.


image01

Ένα παραμυθένιο σκηνικό, κατασκευασμένο από την Βίκη Βουρνιά, γεμίζει την σκηνή. Το καραβάκι της γνώσης, φορτωμένο με γράμματα, ετοιμάζεται να σαλπάρει. Γύρω του βρίσκονται τα σπιτάκια των μαγικών πλασμάτων, τα οποία κατοικούν στην Λαχανοχαχανοχώρα. Στο πάνω μέρος της σκηνής, το πεντάγραμμο της μόρφωσης δηλώνει πως η συγκεκριμένη παράσταση δεν αποτελεί μια απλή παιδική ιστοριούλα, αλλά μια διαδραστική, διδακτική, μουσική παράσταση.


image01

Αυτός είναι άλλωστε και ο στόχος του δημιουργού της, Τάσου Ιωαννίδη, ο οποίος έγραψε το κείμενο και τη μουσική, με στίχους των Παυλίνα Παμπούδη, Ελένη Καραντζόλα, Καλλιόπη Κυρδή, Τατιάνα Σπανέλλη και Θεοδώρα Τσιαγκάνη. Τα «Λάχανα και Χάχανα» διδάσκουν μέσω των κειμένων και των τραγουδιών τους, όχι μόνο προπαίδεια και γραμματική, αλλά και τις αξίες του σεβασμού, της αλληλεγγύης, της αυτοπεποίθησης, της οικογένειας και τόσες άλλες!

Η ενορχήστρωση των τραγουδιών, την οποία επιμελήθηκε ο Kώστας Γανωσέλλης, βοηθά στην κατεύθυνση του οράματος των συγγραφέων: Να διατηρήσουν ζωντανό το ενδιαφέρον των παιδιών για τα δρώμενα καθ’ όλη την διάρκεια της παράστασης, να αφομοιωθούν οι προσφερόμενες γνώσεις και παράλληλα να παραχθεί μια άκρως ψυχαγωγική και διαδραστική παράσταση. Ενορχηστρώθηκαν, λοιπόν, 26 ξεχωριστά τραγούδια με διαφορετικό ρυθμό, μουσική και διδακτικό περιεχόμενο το καθένα.


image01

Η σκηνοθέτης Παυλίνα Χαρέλα, αλλά και η χορογράφος Ελένη Χρυσομάλλη, κατάφεραν να δώσουν ακόμη περισσότερη ενέργεια, καθώς οι ηθοποιοί βρίσκονται σε διαρκή δράση. Το αποτέλεσμα, συνεπώς, όχι μόνο δεν επιτρέπει την απόσπαση των θεατών, αλλά επιπλέον τους παρακινεί να συμμετέχουν, να τραγουδούν και να απολαμβάνουν μια παράσταση, η οποία έχει πολλά να προσφέρει.


image01

Η νεράιδα του γέλιου και της χαράς, με ένα της άγγιγμα μπορεί να σας κάνει χαρούμενους για όλη σας τη ζωή! Αρκεί να το πιστέψετε. Γιατί στη Λαχανοχανοχώρα, η οποία δεν θα έπρεπε να διαφέρει πολύ από τη δική μας, «όταν θέλετε κάτι πάρα πολύ, όλο το σύμπαν συνωμοτεί ώστε το πετύχετε!»

Στο Θέατρο Σοφούλη λοιπόν, κάθε Κυριακή στις 11:30 και καθημερινές παραστάσεις για σχολεία!Η νεράιδα του γέλιου και της χαράς, με ένα της άγγιγμα μπορεί να σας κάνει χαρούμενους για όλη σας τη ζωή! Αρκεί να το πιστέψετε.