R

e

j

e

c

t

e

d

t

h

e

a

t

e

r

το Καρύδι και το Χριστουγεννιάτικο Κέικ

Παραμυθένια όνειρα…

Στην θεατρική παράσταση για παιδιά "το Καρύδι και το Χριστουγεννιάτικο Κέικ", στο θέατρο Σοφούλη.

Άσε με να μείνω λίγο ακόμη, να ζήσω και εγώ μέσα στο παραμύθι...

Λένε πως τα παιδιά παίρνουν στα όνειρά τους τις εικόνες και τις μελωδίες των παραμυθιών. Τις γιορτινές αυτές μέρες τα παραμύθια έχουν την τιμητική τους και το Θέατρο Σοφούλη δηλώνει παρών με μια ιστορία, ένα μιούζικαλ, ένα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους, για αυτούς που μπορούν, τολμούν και κάνουν όνειρα, το "Καρύδι και το Χριστουγεννιάτικο Κέικ".

κείμενο |
ιάκωβος καγκελίδης

φωτογραφίες |
ρούλα θώμογλου

επιμέλεια |
τάσος θώμογλου + αλέξανδρος κόγκας
το Καρύδι και το Χριστουγεννιάτικο Κέικ

Η ιστορία εκτυλίσσεται στο πιο ψηλό κλωνάρι μιας καρυδιάς. Εκεί, βρίσκεται ο ήρωας του παραμυθιού, ο Καρύδας, που το έχει βάλει σκοπό της ζωής του να μπει στο Χριστουγεννιάτικο Κέικ. Τα πράγματα ωστόσο δεν εξελίσσονται όπως θα ήθελε. Ένας πεινασμένος άσπρος σκώληκας διεισδύει στο φλοιό του και απειλεί την καρυδοψυχούλα του. Το όνειρό του απειλείται. Οι φίλοι του ο Μέρμηγκας, η Μελίνα η Μελισσούλα, ο Σπύρος ο Σπουργίτης και ο Δρυοκολάπτης ο Τρυπάς προσπαθούν να βρουν λύση στο πρόβλημά του και να εκπληρώσει τη μεγάλη του επιθυμία.

Το σκηνικό είναι βασισμένο σε διαδραστικές βιντεοπροβολές. Χάρη στη χρήση εφέ η σκηνή μοιάζει να επεκτείνεται. Είναι από τις φορές που η τεχνολογία έρχεται να δέσει απόλυτα με μια θεατρική παράσταση. Εξάλλου, στόχος της παράστασης δεν είναι ο εντυπωσιασμός, αλλά να διδάξει μέσα από τα μαθήματα και τις εμπειρίες της ζωής τη σημασία των ανθρώπινων αξιών και της αγάπης.

το Καρύδι και το Χριστουγεννιάτικο Κέικ

Η παράσταση αποτελείται από πέντε ηθοποιούς που κάνουν τα πάντα. Σε ταξιδεύει στους ρυθμούς και τις μελωδίες του Τάσου Ιωαννίδη, μέσα από τους στίχους του Κώστα Κολοβού και το αποτέλεσμα είναι γεμάτο ρυθμό, μελωδίες και μια γιορτινή ατμόσφαιρα χαράς. Να δεις που στο τέλος θα φύγεις και ακόμη θα τραγουδάς κομμάτια της παράστασης.

"Το Καρύδι και το Χριστουγεννιάτικο Κέικ" είναι το νέο πρωτότυπο μιούζικαλ του Τάσου Ιωαννίδη, του δημιουργού των τραγουδιών «Λάχανα και χάχανα» και του ομωνύμου παιδικού μιούζικαλ. Βασίζεται σε ένα παραμύθι που ο ίδιος ο δημιουργός είχε πει αυθόρμητα, ένα βράδυ στην μικρή του κόρη την Ερμιόνη, όταν αυτή ήταν τεσσάρων ετών. Και σαν τέτοιο, ίσως τελικά να μη μοιάζει με όλα τα άλλα.

το Καρύδι και το Χριστουγεννιάτικο Κέικ
το Καρύδι και το Χριστουγεννιάτικο Κέικ

INFO παράστασης:
Κείμενα – μουσική: Τάσος Ιωαννίδης
Σκηνοθεσία: Παυλίνα Χαρέλα
Στίχοι: Κώστας Κολοβός
Εικονογράφηση: Μαριλένα Αγγελίδου
Ενορχήστρωση: Σταύρος Καρτάκης
Σκηνογραφία-video art: Στάθης Μήτσιος
Κοστούμια: Καλλιόπη Παπαδάκη
Χορογραφίες: Ελένη Χρυσομάλλη
Ειδικές κατασκευές-μάσκες: Ελίνα Ευταξία

Φιλική συμμετοχή: Ανδρομάχη Βουτσά, Πλάτωνας Τσιπίδης, Γιάννης Τσότσος, Χριστόφορος Χριστοφορίδης, Ελένη Χρυσομάλλη
Ακούγεται η παιδική χορωδία του Σπύρου Λάμπρου και στο τραγούδι της κ. Καρύδως η φωνή της Άννας Λινάρδου.

Μπορείτε να δείτε περισσότερα για την παράσταση στο Δελτίο Τύπου

κείμενο | ιάκωβος καγκελίδης
φωτογραφίες | ρούλα θώμογλου
επιμέλεια | τάσος θώμογλου + αλέξανδρος κόγκας