Στην παράσταση 'Αγησίλαγος' στο 'Θέατρο Τ'

Ο “Αγησίλαγος”, ο χαρωπός λαγός, έχει ένα μεγάλο πάθος: Την μαγειρική! Του αρέσει να μαγειρεύει και να καλεί τους φίλους του στο σπίτι για τραπέζι! Μια μέρα, όμως, ο “Αγησίλαγος” αρρώστησε! Έπαθε μαγουλάδες και προσπαθούσε να βρει γιατρειά. Οι περιπέτειες που πέρασε είναι απίστευτες και εξιστορούνται όλες στο “Θέατρο Τ”.

κείμενο | νίκη ζερβού */* φωτογραφίες | λευτέρης τσινάρης */* επιμέλεια | ιάκωβος καγκελίδης
Αγησίλαγος
Αγησίλαγος

Μια παιδική παράσταση διαφορετική από τις άλλες, ο “Αγησιλάγος” κάνει και φέτος το ταξίδι του για να χαρίσει γέλιο και χαρά. Το κείμενο, η σκηνοθεσία και η μουσική είναι του Δημήτρη Μπασλάμ, του οποίου, η δουλειά είναι πολύ προσεγμένη. Με έμφαση στην συνεχή ροή και την λεπτομέρεια, ο σκηνοθέτης δημιούργησε μια παράσταση με κούκλες, οι οποίες φαντάζουν να ζωντανεύουν επί σκηνής. Οι κούκλες, σε επιμέλεια της Δήμητρας Γιοβάνη, κινούνται από τρεις ηθοποιούς, των οποίων το κοινό ξεχνά, σε κάποιες στιγμές, την παρουσία, καθώς κάθε κούκλα αποκτά δική της φωνή και προσωπικότητα. Ο “Αγησίλαγος” έτσι, είναι τόσο καλοστημένος που μοιάζει με κινούμενο σχέδιο στον κινηματογράφο, μόνο που οι ηθοποιοί και οι μουσικοί, δίνουν ένα ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα.

Αγησίλαγος
Αγησίλαγος

Πίσω από έναν μεγάλο φωτισμένο πάγκο επί σκηνής οι Νανά Παπαγαβριήλ, Σταύρος Ευκολίδης και Ηλίας Παπαδόπουλος έδιναν ζωή στον Αγησίλαγο και την παρέα του. Οι τρεις ηθοποιοί, δεν “έπαιζαν” απλώς τους ρόλους τους, όμως φαινόταν πόσο αγαπούν πραγματικά τον “Αγησίλαγο” και πόση διάθεση έχουν γι αυτό που κάνουν. Καλούνται ταυτόχρονα να ερμηνεύσουν πολλούς διαφορετικούς ρόλους, να χειριστούν τις κούκλες και να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών. Πρόκειται για ένα δύσκολο εγχείρημα, το οποίο, όμως, φέρουν εις πέρας και με το παραπάνω.

Αγησίλαγος
Αγησίλαγος

Δίπλα στους ηθοποιούς, στέκονται οι Αθηνόδωρος Καρκαφίρης και Ανθή Κύρκου, οι οποίοι με τα όργανα και την μουσική τους, κάνουν την ατμόσφαιρα ακόμη πιο περιπετειώδη και ενδιαφέρουσα για τα παιδιά, παίζοντας τα κομμάτια που ο Δημήτρης Μπασλάμ επιμελήθηκε αποκλειστικά για την παράσταση. Οι μουσικοί δεν λειτουργούν ανεξάρτητα από την παράσταση, αλλά γίνονται μέρος της. Τραγουδούν για τα ζώα της παράστασης, κάνουν σπέσιαλ εφέ και συνδράμουν σημαντικά στο τελικό αποτέλεσμα.

Αγησίλαγος
Αγησίλαγος

Ο “Αγησίλαγος” περιμένει κάθε παιδί για να μοιραστεί την εμπειρία του. Μια παράσταση ψυχαγωγική για τους μικρούς, η οποία,όμως μπορεί να κάνει και τους μεγάλους να διασκεδάσουν σαν μικρά παιδιά!

κείμενο | νίκη ζερβού
φωτογραφίες | λευτέρης τσινάρης
επιμέλεια | ιάκωβος καγκελίδης