Η τέχνη του δρόμου βρήκε στέγη για λίγο

Σε έναν εμβληματικό και ιδιαίτερο χώρο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Μαΐου το "Street Art Gallery". Η Street Art είναι μια τέχνη που ξεκίνησε από την Αμερική και τα τελευταία χρόνια γνωρίζει μεγάλη επιτυχία στην Ελλάδα. Το "Bensusan Han" λοιπόν, ένα διατηρητέο και ιστορικό κτήριο κοντά στη πλατεία Χρηματιστηρίου φιλοξένησε μια έκθεση με μοντέρνα και εντελώς "αντίθετη" κουλτούρα. Συνδυασμός, ο οποίος, πέτυχε και εντυπωσίασε.

κείμενο | χρυσάνθη χασιώτη */* φωτογραφίες | χαρά κίκα */* photo edit | λευτέρης τσινάρης */* επιμέλεια | νίκη ζερβού + τάσος θώμογλου
 Street Art Στο Bensusan Han
 Street Art Στο Bensusan Han
 Street Art Στο Bensusan Han

Mε την μουσική να παίζει από νωρίς σε ρυθμούς hip hop, ο κόσμος ξεναγήθηκε στην έκθεση. Σε ένα από τα δωμάτια του "Bensusan Han" εκτίθονταν φωτογραφίες από graffiti που κοσμούν τους τοίχους της Θεσσαλονίκης. Άλλα graffiti προσπαθούν να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο για κάποιο κοινωνικό θέμα και άλλα με καθαρά καλλιτεχνικό περιεχόμενο. Εντύπωση, όμως προκάλεσαν ορισμένες φωτογραφίες που απεικόνιζαν την ακούσια συμμετοχή της φύσης στα graffiti.

Στο απέναντι δωμάτιο πέρα από τις υπέροχες φωτογραφίες των graffiti, μπορούσε κανείς να δει ξύλινα γλυπτά και να ρίξει μια ματιά στην ιστορία του graffiti στην Ελλάδα. Μια ιστορία που μάλλον ήταν άγνωστη στους περισσότερους αλλά τους προσέλκυσε να την εξερευνήσουν.

 Street Art Στο Bensusan Han
 Street Art Στο Bensusan Han
 Street Art Στο Bensusan Han
 Street Art Στο Bensusan Han

Ο ήχος του skate που έμπαινε από το ανοιχτό παράθυρο καλούσε τον κόσμο να κατέβει στο δρόμο και να παρακολουθήσει την επίδειξη των skaters. Το δρομάκι μπροστά από το "Bensusan Han" αρχίζει σιγά- σιγά να γεμίζει κόσμο που θέλει να δει και να θαυμάσει τα κόλπα των skaters.

Η ώρα περνά και πολλοί είναι αυτοί που ανεβαίνουν προς τα πάνω για να παρακολουθήσουν τον Chris Muspaint να ζωγραφίζει live με black light. Το δωμάτιο γεμίζει και όλοι παρακολουθούν τον καλλιτέχνη που με το έργο έχει προκαλέσει την φαντασία όλων. Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό. Το έργο φωσφορίζει στο σκοτάδι και είναι άξιο θαυμασμού.

Η βραδιά κλείνει με ένα μεγάλο πάρτι ως το πρωί. Ο dj από την κονσόλα του επιλέγει τα καλύτερα κομμάτια και ο χώρος στο κέντρο αδειάζει για να αρχίσουν τα dance floor.

Στο " Street Art Gallery" ο κόσμος διασκέδασε και ταυτόχρονα έζησε μια μοναδική εμπειρία.
Και του χρόνου!

 Street Art Στο Bensusan Han

κείμενο | χρυσάνθη χασιώτη
φωτογραφίες | χαρά κίκα
photo edit | λευτέρης τσινάρης
επιμέλεια | νίκη ζερβού + τάσος θώμογλου