image_alt_text image_alt_text

7Ply Project

Τέχνη σε Επτά φύλλα ξύλου

Δε χρειάζεται να κάνεις εσύ ο ίδιος skate ούτε καν να έχεις οποιαδήποτε σχέση με το άθλημα, για να εκτιμήσεις το συγκεκριμένο project.Η Propaganda Rollin Co, η πρώτη ελληνική εταιρία skate, προσπαθεί με αφορμή το φεστιβάλ αυτό να μας μυήσει στην ομορφιά της σανίδας και να φέρει σε πέρας την αποστολή της, να αλλάξει δηλαδή με επιτυχία τη στάση όλης της χώρας προς το skateboarding.

Επιτέλους τα παιδιά (μικρά και μεγάλα) μπορούσαν να δείξουν στους γονείς και στους μη μυημένους φίλους τους τι είναι αυτό που αγαπάνε τόσο πολύ και τους κάνει να είναι όλη μέρα (και νύχτα) στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και γενικά, στους δρόμους. Μπορούν να δικαιολογήσουν τι κάνει μια σανίδα τόσο ιδιαίτερη, γιατί την κουβαλάνε μαζί τους και ξοδεύουν το χαρτζιλίκι τους εκεί.


image01

Λίγα λόγια για το 7Ply Project (To know us better):

Η βασική ιδέα του project είναι απλή, να γίνει το skate και η όλη «φιλοσοφία» του πιο φιλική σε εμάς, τους «απ’έξω», που δεν έχουμε ιδέα για αυτό.
Όλα ξεκίνησαν, λοιπόν, από την Propaganda στη Θεσσαλονίκη, όταν οι πρώτες σανίδες δόθηκαν δωρεάν στους καλλιτέχνες το 2005. Από τότε, το φεστιβάλ έχει ταξιδέψει σε Πάτρα, Λάρισα και Αθήνα, όπου φιλοξενήθηκε με πολλή μεγάλη επιτυχία για αρκετά χρόνια στην Τεχνόπολη. Από το 2012 γύρισε στη βάση του, τη Θεσσαλονίκη. Το 2012 πραγματοποιήθηκε στη Βίλκα, το 2013 στο North Park και φέτος, στο Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Θεσσαλονίκης στη Τούμπα.


image01

Το φεστιβάλ «δανείζεται» το όνομά του από την πιο διαδεδομένη μέθοδο κατασκευής της σανίδας του skate (7ply construction), όπου 7 φύλλα ξύλου τοποθετούνται μέσα σε ένα ειδικό καλούπι και μετά από τις απαραίτητο διεργασίες δίνουν την πολυπόθητη σανίδα.

Skaters, artists και streetlovers ενώνονται για μια μεγάλη γιορτή στη Θεσσαλονίκη και η χρήση της σανίδας επαναπροσδιορίζεται από επιλεγμένους καλλιτέχνες. Οι σανίδες κόβονται σε κομμάτια, μεταμορφώνονται σε φωτιστικά, βάφονται, τυλίγονται με υφάσματα, σχηματίζουν παζλ και δημιουργούν ψευδαισθήσεις. Καθεμιά τους είναι τόσο μοναδική γιατί σου διηγείται ξεκάθαρα την ιστορία του ιδιοκτήτη της. Όλη η αγάπη για το skate και η ενέργεια μεταμορφώνονται σε τέχνη. Επτά φύλλα ξύλου δεν παρουσίασαν ποτέ ξανά τόσο μεγάλο ενδιαφέρον.


image01

Τι να μην χάσεις!

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό μέχρι και σήμερα τις 6/12 οπότε αν δεν την έχεις επισκεφτεί, πρέπει πραγματικά να βιαστείς. Καθ’ όλη τη διάρκειά της, ράμπες για skate θα παραμείνουν στημένες στον εξωτερικό χώρο και θα πραγματοποιούνται δωρεάν μαθήματα από επαγγελματίες της Propaganda. Εκτός από τις υπέροχες σανίδες που μεταμορφώθηκαν σε πραγματικά έργα τέχνης, υπάρχει και μια πολύ πρωτότυπη έκθεση φωτογραφίας, αλλά και διάφορες άλλες δραστηριότητες όπως μαθήματα yoga για ευεξία και ευλυγισία, προβολές, μουσικά δρώμενα και φυσικά, το party λήξης στο BLOCK33 στις 6 Δεκεμβρίου. Η είσοδος στο φεστιβάλ είναι δωρεάν για όλους και οι σανίδες παραχωρούνται στους καλλιτέχνες χωρίς αντίτιμο και έξοδα συμμετοχής. Τέλος, φέτος, πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Monster Energy, της Θεσσαλονίκης Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014 και της Τέταρτης Δημοτικής Κοινότητας, στο Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης στην Τούμπα.

Ανακεφαλαιώνοντας - Χρήσιμες πληροφορίες για το φετινό φεστιβάλ

- 15 ημέρες
- Πάνω από 60 καλλιτέχνες
- Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Θεσσαλονίκης, Γρ. Λαμπράκη 57, Τούμπα
- Διάρκεια Έκθεσης: 22.11.2014 – 06.12.2014 από τις 11:00 | Είσοδος ελεύθερη
- Παγκόσμια Ημέρα Τροχοσανίδας (Skateboard) – 21 ΙουνίουΌλη η αγάπη για το skate και η ενέργεια μεταμορφώνονται σε τέχνη. Επτά φύλλα ξύλου δεν παρουσίασαν ποτέ ξανά τόσο μεγάλο ενδιαφέρον.