Μία ορχήστρα σκέτη καταιγίδα.

Κάθε φορά που άκουγα τη λέξη “κουαρτέτο”, το μυαλό μου αμέσως πήγαινε σε γάμους, γκαλά και το μέγαρο. Βιολιά, βιολοντσέλα, κοντραμπάσα και σοπέν, σούμπερτ, βάγκνερ. Κύριοι καλοντυμένοι, απόλυτη ησυχία, ξερόβηχαλάκι πριν από κάθε κομμάτι. Πολύ ωραίες καταστάσεις, ιδιαίτερες. Σίγουρα όχι για να σηκωθείς και να χορέψεις, όμως για να χαλαρώσεις και να απολαύσεις.

κείμενο | νίκη ζερβού */* φωτογραφίες | λευτέρης τσινάρης */* επιμέλεια | ιάκωβος καγκελίδης + οδυσσέας κοσμάτος
Storm String Quartet
Storm String Quartet

Όλα αυτά άλλαξαν ριζικά μέσα μου, ένα Σάββατο βράδυ στο “InArt Music Stage” στο “ΦΙΞ”. Εκεί παρακολουθήσαμε μια συναυλία με ένα κουαρτέτο εγχόρδων, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με τα συνηθισμένα. Το όνομά του “Storm string quartet” και η παρουσία του σκέτη καταιγίδα.

Όλα ξεκίνησαν πριν από δύο χρόνια όταν ο μουσικός και βιολονίστας Έκτορας Λάππας, είχε ένα όραμα: Να δώσει μέσω της μουσικής του σε όλα τα συναισθήματα ακραία συνθήκη. Έτσι ξεκίνησε να διασκευάζει γνωστά κομμάτια και soundtrack δίνοντάς τους ακόμη μεγαλύτερη ένταση και νεύρο απ’ την πρωταρχική.

Στο πλάι του στάθηκαν τρεις ακόμη μουσικοί: η Μαρία Ζαχαριάδου στο βιολί, η Μαίρη Χρίστοβα στο βιολοντσέλο και ο Ρενάτο Δαμονίτσα στη βιόλα. Μαζί τους πάντα, όμως, θέλουν να έχουν τον 5ο τους παίκτη, χωρίς τον οποίο το αποτέλεσμα ημιτελές: Το κοινό! Με την μουσική υποστήριξη και ενίσχυση του Κώστα Βρετού στην ηλεκτρική κιθάρα
και του Δημήτρη Βίττη στα κρουστά, οι “Storm String quartet” και εμείς, περάσαμε ένα υπέροχο βράδυ.

Storm String Quartet
Storm String Quartet

Ζήσαμε ένα μουσικό ταξίδι γεμάτο ένταση από την Lady Gaga και τον Michael Jackson, μέχρι τους Nirvana, τους AC/DC, τους Scorpions και το soundtrack του “Game of thrones” και των “Πειρατών της Καραιβικής”.

Τα όργανα συνομιλούσαν μεταξύ τους κι εμείς χορεύαμε, χτυπούσαμε παλαμάκια και ζητούσαμε κι άλλο...κι άλλο...

Storm String Quartet
Storm String Quartet

Οι “Storm String quartet” μας παρέσυραν και κατάφεραν να κάνουν τη διαφορά. Σε μια εποχή, στην οποία το μουσικό κοινό στρέφεται ολοένα και περισσότερο στην ηλεκτρονική μουσική και δεν προτιμά να παρακολουθεί συναυλίες κλασσικών οργάνων, το συγκρότημα αυτό ξεσήκωσε το κοινό ενώνοντάς τον κλασσικό ήχο, με διασκευές δημοφιλών κομματιών και την συνεχή επαφή με το κοινό.

Storm String Quartet
Storm String Quartet

Οι συναυλίες τους ικανοποιούν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς ακροατές, οι οποίοι μπορεί να ξεκινήσουν χτυπώντας ρυθμικά το πόδι τους και να καταλήξουν να χορεύουν όρθιοι και να τραγουδούν. Πρόκειται σίγουρα για μια μουσική εμπειρία, την οποία, όλοι μπορούν να απολαύσουν και να επιδιώξουν να ξαναζήσουν.

Καλή συνέχεια “Storm String quartet”! Το 5ος μέλος της ορχήστρας σου περιμένει με αγωνία την επόμενη συναυλία!

κείμενο | νίκη ζερβού
φωτογραφίες | λευτέρης τσινάρης
επιμέλεια | ιάκωβος καγκελίδης + οδυσσέας κοσμάτος