Παρέα με την Monika και τον Moa Bones

Δεύτερη ημέρα “Reworks Festival” με εντελώς διαφορετικό και πολλά υποσχόμενο πρόγραμμα. Την πρώτη ημέρα στο “Reworks Agora” παρακολουθήσαμε στο Μέγαρο Μουσικής ένα διαφορετικό, καινούριο project του φεστιβάλ με Panels ομιλιών και δύο κονσέρτα.

κείμενο | νίκη ζερβού */* φωτογραφίες | silenced eyes */* photo editing | λευτέρης τσότσος */* επιμέλεια | ιάκωβος καγκελίδης + τάσος θώμογλου
Reworks
Reworks

Τη δεύτερη μέρα, μεταφερθήκαμε στο “Block 33” για μια συναυλία γεμάτη ενέργεια και ρυθμό παρέα με τον “Μoa Bones” και την Monika.
Η συναυλία ξεκίνησε γύρω στις 10 και το “Block 33” ήταν ήδη γεμάτο κόσμο.

Στην σκηνή ανέβηκε ο άνθρωπος-ορχήστρα “Μoa Bones”, κατά κόσμον Δημήτρης Αρώνης. Πρόκειται για έναν νέο, πολλά υποσχόμενο καλλιτέχνη, ο οποίος, ταξίδεψε το κοινό σε “Indie-folk” ρυθμούς. Μόνος του με μία κιθάρα κι όμως, ήταν θαρρείς και τον ακολουθούσε ολόκληρη μπάντα. Ο ήχος του γεμάτος, η φωνή του ξεχωριστή. Είχε τον αέρα καλλιτέχνη φερμένο από την Αγγλία ή την Αμερική και “ζέστανε” το κοινό αρκετά για την συνέχεια.


Reworks
Reworks

Η σκηνή σκοτείνιασε και το κοινό περίμενε με ανυπομονησία την ξενιτεμένη Monika, η οποία, επισκέφτηκε την Θεσσαλονίκη μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας. Κάτοικος Νέας Υόρκης πλέον, φανερά αλλαγμένη και φορτωμένη εμπειρία, η Monika έφερε μαζί της την Αμερικάνικη Μπάντα της για το Live του “Reworks Festival”. Το νέα της Άλμπουμ “Secret in the dark”, ηχογραφήθηκε στην Νέα Υόρκη και κινείται σε Funk ρυθμούς. Στο Live της, τραγούδησε για το κοινό της Θεσσαλονίκης παλιές και νέες επιτυχίες της δίνοντας μία performance γεμάτη νεύρο και ενέργεια.

Reworks
Reworks

Χόρεψε στην σκηνή, τραγούδησε με την ψυχή της και δεν δίστασε να κατέβει στο κοινό να τραγουδήσει και να γίνει ένα μαζί του. Έκλεισε την συναυλία της φανερά συγκινημένη με το τραγούδι που την έκανε για πρώτη φορά γνωστή στην Ελλάδα, το “Over the Hill”. Τραγουδήσαμε κι εμείς μαζί της με όλη μας την δύναμη δείχνοντας πόσο αισθητή είναι η απουσία της στην Ελληνική μουσική σκηνή και πόσο θα θέλαμε να την βλέπουμε συχνότερα.

Reworks
Reworks

Κάπως έτσι και την υπόσχεση της Monika να επιστρέψει σύντομα, έκλεισε και η δεύτερη ημέρα του “Reworks Festival”. Το φεστιβάλ που συνεχίζει δυναμικά για δύο ημέρες ακόμη με events και εκπλήξεις για το κοινό της πόλης μας.

κείμενο | νίκη ζερβού
φωτογραφίες | silenced eyes
photo editing | λευτέρης τσότσος
επιμέλεια | ιάκωβος καγκελίδης + τάσος θώμογλου