Σε μια επαναστατική συναυλία

Πήγαμε να λύσουμε, να ξεκινήσουμε, να ξενυχτήσουμε και να μεθύσουμε, να τους ξεχάσουμε όλους εδώ. ‘’’Εφηβα γεράκια’’ και μη ήταν όλοι εκεί, την Τετάρτη 15 Ιουνίου στη συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου και του Γιάννη Ζουγανέλη στο θέατρο Δάσους.

κείμενο | χρυσάνθη χασιώτη */* φωτογραφίες | λευτέρης τσότσος + λευτέρης τσινάρης */* επιμέλεια | τάσος θώμογλου + οδυσσέας κοσμάτος
pap-zoug
pap-zoug

Ένα χιουμοριστικό βίντεο με το όποιο μας συστήθηκαν ένας ένας οι συντελεστές της συναυλίας και τα φώτα της σκηνής άναψαν. Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου ανεβαίνει στη σκηνή τραγουδώντας μαζί με τον Γιάννη Ζουγανέλη το ρεφρέν ‘’Άντε να λύσουμε να ξεκινήσουμε…’’ το οποίο αποτελεί και το σλόγκαν των φετινών συναυλιών. Το έναυσμα δόθηκε και οι δυο καλλιτέχνες θέλησαν να τιμήσουν τον απόντα της παρέας. ‘’Κάποιος λείπει όμως σήμερα από εδώ. Θα θέλαμε λοιπόν να του αφιερώσουμε όλες τις επόμενες συναυλίες’’ λέει ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου αναφερόμενος στον αγαπημένο τους φίλο Σάκη Μπουλά και ερμηνεύει μαζί με τον Γιάννη Ζουγανέλη το ΄΄Φλασάκι΄΄.

pap-zoug
pap-zoug

Στη σκηνή έμεινε ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο οποίος, ερμήνευσε παλιά και καινούρια τραγούδια του ενώ διασκέδασε το κοινό με το γνωστό χιούμορ του και τα χορευτικά του καθώς τραγουδούσε την ΄΄Χελώνα καρέτα-καρέτα΄’ αλλά και συγκίνησε όταν ερμήνευσε το τραγούδι ΄΄Να φυλάγεσαι΄΄ μαζί με την κόρη του Ελεονόρα Ζουγανέλη, η οποία εμφανίστηκε μέσω του video wall που είχε στηθεί. Συγχρόνως στη σκηνή ανέβηκε και μια κυρία που μετάφραζε τα λόγια του τραγουδιού στη νοηματική γλώσσα, μετά από απαίτηση του ίδιου του Ζουγανέλη. Καταχειροκροτούμενος κατέβηκε από τη σκηνή και έδωσε τη σειρά του στο Βασίλη Παπακωνσταντίνου, ο οποίος, ξεσήκωσε το κοινό με τα επαναστατικά τραγούδια του. ‘’Χαιρετίσματα’’, ‘’Ο στρατιώτης΄΄, ΄΄Φοβάμαι΄΄, ‘΄ Πόρτο Ρίκο ΄΄ και φυσικά ΄΄Θεσσαλονίκη ΄΄ ήταν μερικά από τα τραγούδια που έκαναν τους φανατικούς θαυμαστές του Βασίλη να ανάψουν τους πυρσούς, να ανέβουν στους ώμους των φίλων τους και να rockάρουν άγρια. Γιάννης Ζουγανέλης και Βασίλης Παπακωνσταντίνου έκλεισαν μαζί τη συναυλία με τα τραγούδια ΄΄Στέλλα΄΄ και ΄΄Τρελός΄΄. Παρόλο που φωνάζαμε συνθήματα για να μην τελειώσει αυτή η βραδιά, οι δυο τους μας χαιρέτησαν και μας κάλεσαν στις επόμενες συναυλίες τους σε όλη την Ελλάδα.

pap-zoug
pap-zoug

Εμείς, πάντως, κρατήσαμε την ουσία και ονειρευτήκαμε. Δεν μπορεί. Θα το ‘νιωσαν και οι άλλοι πριν το τέλος, πως έμοιαζε η συναυλία σαν αγάπη μεγάλη.

pap-zoug
pap-zoug
pap-zoug

κείμενο | χρυσάνθη χασιώτη
φωτογραφίες | λευτέρης τσότσος + λευτέρης τσινάρης
επιμέλεια | τάσος θώμογλου + οδυσσέας κοσμάτος