Στο Live των ΜΠΛΕ στη Μαύρη Τρύπα

Είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα μακροβιότερα και πιο ροκ συγκροτήματα της χώρας μας. Με μια δισκογραφία αξιοζήλευτα διαχρονική, έχουν χαράξει το δικό τους, ιδιαίτερο δρόμο στην ελληνική μουσική σκηνή και δε σταματούν να μας εντυπωσιάζουν σε κάθε τους ζωντανή εμφάνιση. Ο λόγος για τους Μπλε του Γιώργου Παπαποστόλου (συνθέτης) και του Γιώργου Παρώδη( στιχουργός) που τα 'σπασαν για ακόμη ένα Σάββατο στη Μαύρη Τρύπα και θα συνεχίσουν να μας ξεσηκώνουν για τα καλά και τα προσεχή Σάββατα του Δεκεμβρίου.

Οι φωτογραφίες μας από το live με μουσικό χαλί μέρος από το κομμάτι τους "Δεν Υπάρχει Αυτό Που Ζω", που μπορείτε να ακούσετε εδώ ολόκληρο.Το πιστό κοινό των Μπλε έσπευσε για να απολαύσει ακόμη ένα εντυπωσιακό live τους, γεμάτο από πολλά δυνατά τραγούδια τους, που έχουν γίνει πλέον κλασικά. Με την Τζώρτζια στα γκάζια, την εξαιρετική τραγουδίστρια του γκρουπ, το συγκρότημα σάρωσε κυριολεκτικά τη σκηνή. Μια από τις πιο δυνατές παρουσίες στην ελληνική μουσική σκηνή, αφού άλλοτε καταφέρνει και γίνεται τόσο έντονα παραστατική που σε μυεί στο συναίσθημα που βγάζει κάθε στίχος που ερμηνεύει και άλλοτε γίνεται άμεση και επιθετική, αφού κάποιες φορές «έχει πολύ θυμό». Πάντα όμως διαθέτει μια έμφυτη ζωντάνια και ενέργεια μαγική. Ένα πάθος που σε μαγνητίζει!

Μπλε

Ακούσαμε τα πάντα! Κάνοντας μια αναδρομή στη μέχρι τώρα μουσική τους πορεία, τραγουδήσαμε όλα τα παλιά αγαπημένα κομμάτια τους: «Όνειρα σου τραγουδάω», «Κόκκινο φιλί», «Φοβάμαι», «Τον ίδιο το Θεό». Τα μέλη του συγκροτήματος, μας τα παρουσίασαν δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους πάνω στη σκηνή, συνδυάζοντάς τα με μια σειρά από μουσικές επιλογές από αγαπημένα κομμάτια περασμένων δεκαετιών, αλλά και πιο σύγχρονα. Ο Γιώργος Παπαποστόλου, η Τζώρτζια Κεφαλά, η Νατάσα Αλεξίου και με τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας μας χάρισαν ένα πρόγραμμα που έμοιαζε περισσότερο με τονωτική ένεση ενέργειας, γεμάτο από χορευτικά τραγούδια, νότες και μουσική.

Μπλε

Με χιούμορ, αυτοσαρκαστική διάθεση και βρισκόμενοι σε διαρκή επικοινωνία με το κοινό, δημιούργησαν μια εμφάνιση που άξιζε πραγματικά. Οι ιδιαίτεροι ήχοι τους μέσα από το ξεχωριστό πάντρεμα της pop-rock και της jazz-funk μουσικής και η μοναδική αισθητική τους ανέδυαν μια ατμόσφαιρα ηλεκτρική και ηλεκτρισμένη, αφού οι Μπλε είναι από εκείνα τα συγκροτήματα που φέρουν χαρακτηριστικά από μεγάλα ροκ γκρουπ της διεθνούς μουσικής σκηνής. Αν και είχα χρόνια να παρακολουθήσω live τους, αμέσως διαπίστωσα ότι ξέρουν όσο λίγοι πώς να ανατρέπουν τα μέχρι τώρα δεδομένα στην ελληνική μουσική σκηνή, να «ταράζουν τα νερά» με τις μουσικές τους επιλογές και εναλλαγές, να ξεσηκώνουν τον κόσμο και να δηλώνουν με τον πιο δυναμικό και ρητό τρόπο πως δίκαια είναι και θα είναι μια σίγουρη επιλογή για να ακούσεις πραγματική μουσική.

Μπλε
Μπλε
Μπλε

κείμενο | φωτεινή σιδηροπούλου
φωτογραφίες | λευτέρης τσινάρης
επιμέλεια | ιάκωβος καγκελίδης + αλέξανδρος κόγκας