Με τα Μωρά στη Φωτιά live στη Μαύρη Τρύπα

Ένα από τα πιο ιστορικά συγκροτήματα που αντιπροσωπεύουν την χρυσή εποχή του ελληνικού ροκ, τα «Μωρά στη Φωτιά» εμφανίστηκαν την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου στη Μαύρη Τρύπα. Με τη δική τους ιδιαίτερη ταυτότητα που συνδέει funk ήχους με punk, jazz και rock n' roll στοιχεία και με αιχμηρό και εύστοχο ελληνικό στίχο, ο Στέλιος Σαλβαδόρ και η υπόλοιπη παρέα του μας παρουσίασαν μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση των τραγουδιών τους, σε ακουστική εκτέλεση. Μια ιδέα που, όπως μας αποκάλυψαν, στριφογύριζε για καιρό στο μυαλό τους: να τραγουδήσουν τα κομμάτια που αγαπήσαμε απογυμνωμένα και αποδεσμευμένα από το beat και τις όποιες παραμορφώσεις τους και να μας τα παρουσιάσουν «ολόγυμνα» επάνω στη σκηνή.

Share:

κείμενο | φωτεινή σιδηροπούλου */* φωτογραφίες | λευτέρης τσινάρης */* επιμέλεια | τάσος θώμογλου + αλέξανδρος κόγκας
Μωρά στη Φωτιά

Με τον Λάκη Ραγκαζή στην ακουστική και την ηλεκτρική κιθάρα, τον Φίλιππο Κωσταβέλη στο πιάνο, τον Δημήτρη Ματζίρη στο τρομπόνι, τον Κώστα Κατσαρό στην τρομπέτα, τα κρουστά και το συνθεσάιζερ και φυσικά το Στέλιο Σαλβαδόρ, ιδρυτή της μπάντας, στο μπάσο και τη φωνή, είδαμε μια διαφορετική, αλλά εξίσου εντυπωσιακή παρουσίαση των αξέχαστων κομματιών της κορυφαίας ροκ μπάντας. Παρά την ασυνήθιστη και ξένη στα αυτιά μας ακουστική των τραγουδιών τους κατάφεραν να κρατήσουν ψηλά των πήχη χωρίς να χάσουν τίποτα από τη δυναμική, τη διάθεση και το ροκ χαρακτήρα τους και να μας χαρίσουν τελικά μια βραδιά ξεσηκωτική, γεμάτη από ήχους γνώριμους, μελωδίες γεμάτες από το ροκ χρώμα και τις αναμνήσεις των κορυφαίων στιγμών του γκρουπ.

Μωρά στη Φωτιά

Αυτό που έκανε ιδιαίτερη αίσθηση σε όλη τη διάρκεια του live είναι ότι ακόμα κι αν έπαιζαν unplugged κατόρθωσαν να δημιουργήσουν μια 100% punk-rock κατάσταση και μια ατμόσφαιρα μοναδική, με το Στέλιο Σαλβαδόρ, τον ιθύνοντα νου της κορυφαίας μπάντας, να παραμένει το ίδιο σαρωτικός και απαράμιλλα δυναμικός επί σκηνής. Ίσως τελικά να ισχύει πως το ροκ μας κρατάει πάντα νέους. Το τρίωρο πρόγραμμά τους περιελάμβανε τα περισσότερα από τα παλιά και νέα τους τραγούδια που έχουν αγαπηθεί τόσο πολύ από όλους μας: «Κάτω στην πόλη», «Παυσίπονο», «Αδρεναλίνη», «Μανιφέστο», «Βαβυλωνία», «Ο Χαμαιλέων», «Υποσχέσεις», «Μοιραίο Καραβάνι», «Smoking Rabbit», είναι μόνο μερικά από τα κομμάτια που μοιράστηκαν μαζί μας επί σκηνής σε ένα live γεμάτο αξέχαστες-νοσταλγικές μελωδίες, δύναμη και αμεσότητα.

Μωρά στη Φωτιά
Μωρά στη Φωτιά
Μωρά στη Φωτιά

Ένα μικρό ταξίδι στην πλούσια, 30χρονη σταδιοδρομία τους με «ύμνους» διαχρονικούς, στιγμές μοναδικές, γεμάτες αδρεναλίνη και με μια παρουσία πάντα καταιγιστική, μας απέδειξαν για ακόμη μια φορά ότι τα «Μωρά στη Φωτιά» ήταν, είναι και θα είναι μια μπάντα θρυλική, που βρίσκει σε κάθε της ζωντανή εμφάνιση τον τρόπο να γίνεται ένα με το κοινό της…

Με τη συναυλία να επαναλαμβάνεται σήμερα Πέμπτη 21/1.

Μωρά στη Φωτιά
Μωρά στη Φωτιά
Μωρά στη Φωτιά
Μωρά στη Φωτιά
Μωρά στη Φωτιά
Μωρά στη Φωτιά
Μωρά στη Φωτιά
Μωρά στη Φωτιά
Μωρά στη Φωτιά
Μωρά στη Φωτιά
Μωρά στη Φωτιά
Μωρά στη Φωτιά
Μωρά στη Φωτιά
Μωρά στη Φωτιά
Μωρά στη Φωτιά
Μωρά στη Φωτιά


Share:

κείμενο | φωτεινή σιδηροπούλου
φωτογραφίες | λευτέρης τσινάρης
επιμέλεια | τάσος θώμογλου + αλέξανδρος κόγκας