Ένας Μίνιμαλ κύριος με πολύτιμα 'ταξίδια

Ένα παράθυρο στον δικό μου ουρανό είναι ο Μεσιέ Μινιμάλ (βλ. Χρήστος Τσιτρούδης). Ένα παράθυρο, που όταν το ανοίγω με κάνει να χάνομαι ακριβώς μέσα στα χρώματα που έχει κι η ψυχή μου. Ένα τοπίο μαύρο, με πολλές μπερδεμένες -μεταξύ τους -γκρίζες γραμμές και άλλες τόσες πιτσιλιές σε τόνους λευκού και γαλάζιου .

κείμενο | silenced eyes */* φωτογραφίες | silenced eyes */* επιμέλεια | τάσος θώμογλου + ιάκωβος καγκελίδης
Monsieur Minimal
Monsieur Minimal

Έτσι είναι και το αποτέλεσμα που παράγει ο ίδιος, μια συνεχής εναλλαγή μελαγχολικών και χαρούμενων στίχων και συγχορδιών, που άλλοτε σε στέλνουν πιο πέρα από τα σύννεφα και άλλοτε σου θυμίζουν το ποσό χαμηλά είχες πέσει για μια αγάπη, έναν έρωτα, μια ιδέα.

Κουβαλώντας πλέον στην ‘πλάτη ’ του, μια αρκετά μεγάλη μουσική παιδεία και εμπειρία, όπως επίσης και πολύ γνωστές επιτυχίες με άλλους Έλληνες καλλιτέχνες, καταφέρνει να γίνει μια από τις πιο γλυκές σου παρέες ή τουλάχιστον να σε βάλει στον ρυθμό του.

Monsieur Minimal
Monsieur Minimal

Σε εμάς που βρεθήκαμε στο κλαμπ του Μύλου την περασμένη Πέμπτη, το απέδειξε για ακόμα μια φορά, παίζοντας live με την μπάντα του. Συνομιλήσαμε, γελάσαμε, χορέψαμε, θυμηθήκαμε, ξεχάσαμε, ονειρευτήκαμε. Σε σένα όμως, που δεν έχει τύχει ακόμη να πας σε κάποιο από τα live του ή που δεν τον έχεις ακούσει ποτέ στην ζωή σου, προτείνω να δοκιμάσεις να τον ψάξεις, γιατί ο Μεσιέ, είναι πολλά περισσότερα από αυτά που σου ανέφερα στο παραπάνω κείμενο. Ο Μεσιέ Μινιμάλ, είναι ‘ψυχή’ και θα το καταλάβεις.

Monsieur Minimal
Monsieur Minimal

Additional info: Η συναυλία άνοιξε και το ανερχόμενο alternative rock συγκρότημα ‘The Vagina Lips’ , όπου ο κιθαρίστας και τραγουδιστής του(βλ. Δημήτρης Πολιούδης), είναι και παιδικός φίλος του Μεσιέ Μινιμάλ από τα Γιαννιτσά.

κείμενο | silenced eyes
φωτογραφίες | silenced eyes
επιμέλεια | τάσος θώμογλου + ιάκωβος καγκελίδης