R

e

j

e

c

t

e

d

c

o

n

c

e

r

t

s

image

Μια βραδιά παρέα με τους εκρηκτικούς Μonophonics

Στιγμές από το live τους στο Block33 στη Θεσσαλονίκη

Η πολυαναμενόμενη βραδιά των Μonophonics είχε φτάσει.

Από το καλοκαίρι του 2015 περιμέναμε να τηρήσουν την υπόσχεσή τους, όταν το τότε προγραμματισμένο live τους αναβλήθηκε λόγω επικαιρότητας και πήραμε την διαβεβαίωση ότι θα επιστρέψουν σύντομα. Πράγματι, μόλις λίγους μήνες μετά, επιστρέφουν με ακόμα μεγαλύτερη όρεξη και ακόμα περισσότερη αγάπη για την Ελλάδα, που ποτέ δεν απουσιάζει από το πρόγραμμα των συναυλιών τους. Την αγάπη αυτή λοιπόν, απέδειξαν, προγραμματίζοντας 5 εμφανίσεις σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας σε αυτήν την περιοδεία.

Monophonics
Monophonics
Monophonics

Παρά τις επιρροές τους από soul, jazz & funk γκρουπς του ‘60 και ’70, οι Καλιφορνέζοι Μonophonics έχουν καταφέρει να αποκτήσουν έναν δικό τους, αυθεντικό ήχο που τους χαρακτηρίζει, κινούμενοι βέβαια πάντα στα πλαίσια της psychedelic Soul. Δε μένουν όμως στάσιμοι. Οι μουσικοί τους ορίζοντες διευρύνονται όσο περνάει ο καιρός κι αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στην πορεία τους, κατορθώνοντας όμως παράλληλα να μη χάνουν την αυθεντικότητά τους.

Monophonics

Αυτό το βράδυ η προσμονή του κοινού είναι έκδηλη. Ο χώρος έχει γεμίσει από νωρίς και οι προσδοκίες είναι μεγάλες, αν κρίνουμε και από τις 3 προηγούμενες εμφανίσεις των Monophonics σε Αθήνα και Βόλο. Και η μπάντα, μας αποζημιώνει με το παραπάνω. Η ενέργεια που μεταδίδεται μόλις ακουστεί από τα ηχεία το πρώτο κομμάτι είναι μαγική! Η αναμονή του κοινού εκδηλώνεται με ζητωκραυγές και χορό. Πολύ χορό! Και η βραχνάδα του Kelly Finnigan έρχεται να σε μεταφέρει σε άλλη δεκαετία…

Monophonics
Monophonics
Monophonics

Με έμφαση στον τελευταίο τους δίσκο, “Sound of Sinning” και με τρομερή διάθεση από το πρώτο λεπτό, οι Monophonics ξεσήκωσαν πραγματικά τον κόσμο. Προσθέτοντας στο πρόγραμμα διασκευές από Kim Wilde, Talking Heads, Beatles και Pink Floyd έκαναν το κοινό να παραληρεί, καθώς προσάρμοζαν μουσικά κομμάτια τόσο διαφορετικά στον δικό τους, μοναδικό ήχο. Η διάθεση για χορό δε σταμάτησε ούτε λεπτό, με αποκορύφωμα τη στιγμή που έπαιξαν το “Foolish love”, ενώ στο κλείσιμο της βραδιάς δεν παρέλειψαν να αφιερώσουν στον κόσμο και το κομμάτι με το οποίο έγιναν ευρύτερα γνωστοί στο ελληνικό κοινό, τη διασκευή του “Bang Bang”.

Monophonics
Monophonics

Ήταν μια βραδιά εκρηκτική. Οι Monophonics άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις και μια μαγεία που υπάρχει ακόμα στο μυαλό όσων βρέθηκαν εκεί να τους ακούσουν. Μια αίσθηση αγάπης και ευφορίας που μόνο η μουσική μπορεί να σου προσφέρει, μόνο μέσω της μουσικής μπορεί να μεταδοθεί.

Monophonics
Monophonics
Monophonics
Monophonics

κείμενο | βασιλική δημάκη
φωτογραφίες | κατερίνα τριανταφυλλίδου
επιμέλεια | ιάκωβος καγκελίδης + αλέξανδρος κόγκας

Oh my my, I miss you so much
And the way you held me tight
Oh why why, is it so tough?
Cause I can't seem to break away from your foolish love

ΌΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ (κάτω δεξιά υπάρχει κουμπί για Fullscreen):