Στο Live του Μίλτου Πασχαλίδη στον 'Μύλο'...

“Κάποια τραγούδια που θα παίξω σήμερα έχω να τα παίξω τρία τέσσερα χρόνια γι’ αυτό κάνω το πρώτο Live του χειμώνα στην Θεσσαλονίκη. Εδώ ξέρετε τα τραγούδια μου καλύτερα από μένα” είπε ο Μίλτος και κάπως έτσι ξεκίνησε μια βραδιά γεμάτη έρωτα, αλκοόλ και “κακές συνήθειες”.

κείμενο | γιάννης κατάκης */* φωτογραφίες | λευτέρης τσινάρης */* επιμέλεια | νίκη ζερβού + ιάκωβος καγκελίδης
miltos-pasxalidis-10-2016
miltos-pasxalidis-10-2016

Το χαρακτηριστικό με την έντεχνη μουσική και ιδιαίτερα με τα κομμάτια του Μίλτου Πασχαλίδη είναι πως μπορούν να αγγίξουν κοινό κάθε ηλικίας. Στην μεγάλη σκηνή του “Μύλου”, λοιπόν, υπήρχαν κάθε λογής άνθρωποι ενωμένοι για έναν σκοπό: Να ακούσουν τον αγαπημένο σε όλους καλλιτέχνη, να τραγουδήσουν και διασκεδάσουν με την ψυχή τους.

miltos-pasxalidis-10-2016
miltos-pasxalidis-10-2016

Πρώτο τραγούδι “Ο Τρελός”. Ο κόσμος χειροκροτεί με ενθουσιασμό. Δεν υπάρχει χώρος για να καθίσεις ούτε για δείγμα, όμως δεν πειράζει. Το τραγούδι μας συνεπαίρνει. “Μέσα στο καλοκαίρι έγραψα με πυρετό μέσα σε έντεκα μέρες έναν καινούριο δίσκο με τίτλο “Περσίδες”. Όχι αυτές που βάζουμε στα παράθυρα αλλά τα αστέρια που πέφτουν το καλοκαίρι”. Το live, αυτό έγινε με αφορμή τον καινούριο δίσκο του Μίλτου, ο οποίος αφού είπε τα παραπάνω, έπαιξε το “ορφανό” κομμάτι του δίσκου: Την “Ελιοματούσα” η οποία γράφτηκε στις αρχές του καλοκαιριού κι αν κρίνει κάποιος από αυτό το κομμάτι και μόνο, ο καινούριος δίσκος αποτελεί έργο τέχνης. Πρόκειται για ένα ερωτικό τραγούδι, εμπνευσμένο από την “Ελένη” του Σεφέρη το οποίο αναφέρεται στην δύναμη της αγάπης του ερωμένου της “Ελιοματούσας”.

miltos-pasxalidis-10-2016
miltos-pasxalidis-10-2016

Στην σκηνή ανεβαίνει η Μιρέλα Πάχου. Η νεαρή συνεργάτης του Μίλτου Πασχαλίδη με το φωτεινό χαμόγελο και την θετική ενέργεια της, ερμήνευσε παλιότερες επιτυχίες όπως το “Μι ρε λα”, συνόδευσε τον Μίλτο στο πιάνο και την φωνή και έπαιξε το νέο κομμάτι της “Ηπερήρωες”, το οποίο κυκλοφόρησε πριν από μερικές ημέρες. Οι στίχοι και η μουσική είναι δικοί της και πρόκειται για ένα κομμάτι όλο ρυθμό και νόημα, το οποίο αναφέρεται στην δύναμη της φιλίας.

miltos-pasxalidis-10-2016
miltos-pasxalidis-10-2016

Η βραδιά κύλησε υπέροχα στον “Μύλο”. Με τις “Βυθισμένες άγκυρες, το “ακόμα σ’ αγαπώ”, τον “ακροβάτη” και ένα στο επανιδείν. Στις 22 Οκτωβρίου τον “Μύλο”.


κείμενο | γιάννης κατάκης
φωτογραφίες | λευτέρης τσινάρης
επιμέλεια | νίκη ζερβού + ιάκωβος καγκελίδης