Στο live της Ματούλας Ζαμάνη στο Fix Factory of Sound

Για να θεωρηθεί κάποιος επιτυχημένος μουσικός, δεν αρκεί να έχει απλώς καλή φωνή ή να παίζει σωστά κάποιο μουσικό όργανο. Η επιτυχία ενός μουσικού κρύβεται σε κάτι που υπερβαίνει το ταλέντου. Η παρουσία, η δυναμική, το μπρίο, η διάθεση, η διαχείριση και η επικοινωνία με το κοινό είναι στοιχεία των οποίων η απουσία καθιστά την ανάδειξη ενός μουσικού πραγματικά δύσκολη.

Η Ματούλα Ζαμάνη φαίνεται να έχει όλα αυτά τα απαραίτητα εφόδια μαζί της και αυτός είναι και ο λόγος που μόλις στην αρχή της σόλο καριέρας της, καταφέρνει να γεμίζει μουσικές σκηνές και να παρουσιάζει στον κόσμο ένα αξέχαστο live.

Ματούλα Ζαμάνη
Ματούλα Ζαμάνη
Ματούλα Ζαμάνη

Η διάθεση, το χαμόγελό της, τα «πειράγματα» και η πολύ καλή επαφή με το κοινό και φυσικά το ταλέντο και η φωνή της, την κάνουν πραγματικά αγαπητή και δημοφιλή.

Ένας από τους χώρους που γέμισε η Ματούλα είναι και το “Fix Factory of sound”, το προηγούμενο Σάββατο.

Εκεί, πραγματώθηκε ένα live «αλά Ματούλα» με πολύ κέφι και ακόμη περισσότερες εκπλήξεις.

Ματούλα Ζαμάνη

Αυτό το live είχε τα πάντα. Λίγο έρωτα, λίγη πίκρα, λίγο δάκρυ και πολλή αγάπη. Ακούσαμε –εκτός από τα τραγούδια της Ματούλας- Γιάννη Χαρούλη, Πίτσα Παπαδοπούλου, Σωτηρία Μπέλλου, Γρηγόρη Μπιθικώτση, Θανάση Παπακωνσταντίνου, Φωτεινή Βελετσιώτου και ποιος ξέρει πόσους ακόμη διαφορετικούς καλλιτέχνες. Όλα αυτά τόσο αρμονικά δεμένα, ώστε οι αλλαγές γίνονταν σχεδόν ανεπαίσθητα. Ακούσαμε επίσης, υπέροχες διασκευές γνωστών και αγαπημένων κομματιών όπως το «Καίγομαι», το «Βρέχει στη φτωχογειτονιά» και το «Ξένος», τα οποία αποδόθηκαν με γνώμονα το στυλ και τον χαρακτήρα της Ματούλας και απογειώθηκαν.

Ματούλα Ζαμάνη

Αυτό το πολύπλευρο και πολυδιάστατο live, ήρθαν να αγκαλιάσουν και να ολοκληρώσουν οι φίλοι της ερμηνεύτριας. Ο Κώστας Μυστακίδης με τον ομολογουμένως ξεχωριστό ήχο της κιθάρας του, η Γώγα με την πληθωρική παρουσία και ερμηνεία της και η Ευγενία με την Γκάιντα της.

Παρακολουθήσαμε ένα live ταλέντου, όπως θα έπρεπε να είναι το ταλέντο. Ταπεινό, γιορτινό, χωρίς σοβαροφάνειες και υπερβολές.

Ματούλα Ζαμάνη

Η Ματούλα κάθισε κάτω στην σκηνή, έπαιξε κιθάρα και ντραμς, ενώ δε δίστασε να τραγουδήσει ακαπέλα, χωρίς μικρόφωνο και να «γεμίσει» όλο το μαγαζί με τη φωνή της.

Έτσι έκλεισε, με το «Αερικό» του Θανάση και το κοινό να παρακαλά για περισσότερο.

Δεν υπάρχει τίποτα άλλο να πούμε γι αυτήν την προσωπικότητα, γι αυτήν την παρουσία και αυτήν την βραδιά παρά μόνο ένα σύνθημα:
«Ματούλα προχώρα, σε θέλει όλη η χώρα!»

κείμενο | νίκη ζερβού
φωτογραφίες | λευτέρης τσινάρης
επιμέλεια | ιάκωβος καγκελίδης + αλέξανδρος κόγκας