Στην συναυλία του Κωστή Μαραβέγια στο 'Fix Factory of sound'

“Το καλοκαίρι έφυγε και δεν το πήρε η βροχή.” Καμία σημασία δεν έχει όμως, γιατί αυτή είναι η καλύτερη περίοδος για μια φθινοπωρινή συναυλία στο “Fix Factory of sound”! Ο Κωστής Μαραβέγιας, λοιπόν, παρέα με τον καινούριο του δίσκο, “Κατάστρωμα”, έδωσε την τελευταία του συναυλία “Maraveyas Illegal” στην πόλη μας και όπως συμβαίνει πάντα με τις συναυλίες του, ζήσαμε μεγάλες στιγμές.

κείμενο | νίκη ζερβού */* φωτογραφίες | λευτέρης τσινάρης */* επιμέλεια | ιάκωβος καγκελίδης
Μαραβέγιας
Μαραβέγιας

Πάντα κεφάτος και χαμογελαστός, είχε την καλύτερη διάθεση ακόμη κι όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν όπως ήθελε. Όταν, για παράδειγμα, μπλέχτηκε στο καλώδιο του μικροφώνου είπε πως δεν θα έπαιρνε ασύρματο μικρόφωνο γιατί όπως συμβαίνει και με τις σχέσεις του, χρειάζεται πάντα κάτι να τον ταλαιπωρεί και με χαμόγελο συνέχισε να τραγουδάει.

Η εμπλουτισμένη, αυτή, συναυλία είχε άρωμα καλοκαιριού. Είχε το “Κατάστρωμα”. Ο νέος δίσκος του Κωστή είναι γεμάτος ρυθμό και καλή διάθεση. Χαρακτηριστικά κομμάτια που μοιράστηκε με το κοινό είναι το “Βάρκα στον Γυαλό” και η “Παρεξήγηση του Φάουστ”.

Μαραβέγιας
Μαραβέγιας

Το πραγματικά ξεχωριστό με τον Κωστή είναι η επαφή που έχει με το κοινό του. Στο τραγούδι “Λόλα”, έκανε όλο το “Fix Factory” να κάτσει στο έδαφος και να πηδήσει στον αέρα τραγουδώντας. Ακόμη και τα κομμάτια του νέου δίσκου δεν έμοιαζαν καθόλου άγνωστα... Έδωσε το μικρόφωνο στο κοινό, έβγαλε φωτογραφίες μαζί του και δεν δίστασε να μας γυρίσει πλάτη για να βγάλει βίντεο από το κινητό μιας θαυμάστριας τον κόσμο που τραγουδούσε μαζί του. Τόσο απλά, τόσο άμεσα, ο ερμηνευτής καταφέρνει να γίνει ένα με το κοινό του. Στην συναυλία αυτήν είπαμε ένα μεγάλο όχι στον αρνητισμό και την απαισιοδοξία. Τα περισσότερα κομμάτια του Μαραβέγια, άλλωστε, περνούν ηχηρά αυτό το μήνυμα.

Μαραβέγιας
Μαραβέγιας

Τραγουδήσαμε το “Komasusu”, το οποίο σχολιάστηκε ως πολιτικό και αντικυβερνητικό, όμως, επιλέξαμε να μείνουμε στους στοίχους “Να μην ξεχάσουμε, τον εαυτό μας να αλλάξουμε παιδιά/πριν να αλλάξουμε τον κόσμο αυτό που δεν αλλάζει έτσι απλά”, στους οποίους κρύβεται ένα απ’ τα μεγαλύτερα νοήματα της ζωής. Τραγουδήσαμε όλα τα αγαπημένα παλιά και καινούρια κομμάτια του Μαραβέγια και φύγαμε λίγο ελαφρύτεροι, λίγο πιο αισιόδοξοι.

Μαραβέγιας
Μαραβέγιας

Έτσι είναι ο Μαραβέγιας, έτσι και οι συναυλίες του. Γεμάτες κέφι, χαρά και την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Μέχρι την επόμενη, συναυλία και το καινούριο πρόγραμμα, μην ξεχνάτε να τραγουδάτε και να ελπίζετε.


κείμενο | νίκη ζερβού
φωτογραφίες | λευτέρης τσινάρης
επιμέλεια | ιάκωβος καγκελίδης