image_alt_text image_alt_text

Ζωντανά και… Δυνατά.

Με την Ελευθερία Αρβανιτάκη στο Fix Factory of Sound | Θεσσαλονίκη

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη για δύο εμφανίσεις στο Fix Factory of Sound. Αρχικά την απολαύσαμε στις 28 Φεβρουαρίου, αλλά ακολουθεί και η δεύτερη εμφάνιση, το Σάββατο στις 7 Μαρτίου.



Με μια ομάδα εξαιρετικών μουσικών, με άφθονο κέφι, διάθεση στα ύψη και το αδιαμφισβήτητο ταλέντο της ίδιας, ταξιδέψαμε μουσικά για ένα τρίωρο, σε ένα πρόγραμμα που τα είχε όλα! Το πλουσιότατο και αξιολογότατο ρεπερτόριό της συνδυάζεται άψογα με εξαιρετικές μεταβάσεις από στιγμές συγκινητικές σε ξεσπάσματα κεφιού.


image01

Η μοναδική φωνή της Ελευθερίας, που την κάνει τόσο ξεχωριστή όλα αυτά τα χρόνια στο ελληνικό μουσικό στερέωμα, ήταν αυτό που μένει πιο έντονα χαραγμένο στη μνήμη μετά το τέλος της υπέροχης βραδιάς που μας χάρισε. Μοιράστηκε μαζί με τον κόσμο τις πιο φωτεινές στιγμές της πολύχρονης καλλιτεχνικής της πορείας, τα ωραιότερά της τραγούδια που έχουμε αγαπήσει και σίγουρα χιλιοτραγουδήσει. Με όπλο της τη μαγεία της μουσικής, την ευγενική της φυσιογνωμία κι ένα γλυκό χαμόγελο όση ώρα βρισκόταν επί σκηνής, δημιούργησε μια ατμόσφαιρα παρέας, οικειότητας, συγκίνησης, αγαλλίασης. Η συμμετοχή του κόσμου ήταν έκδηλη από την πρώτη στιγμή. Ακολουθήσαμε πιστά την Ελευθερία σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος. Σιγοτραγουδήσαμε, συγκινηθήκαμε και αργότερα χορέψαμε παρέα. Γιατί έτσι ένιωθες, αυτή την ηρεμία και την άνεση που νιώθεις σε μια παρέα. Και αυτό κατάφερε να μας κάνει να το νιώσουμε από την αρχή…


image01

Είναι η μελωδικότητα της φωνής της, τα υπέροχα τραγούδια που έχει κατά καιρούς ερμηνεύσει, ίσως και η ήρεμη δύναμη που και η ίδια εκπέμπει ως άνθρωπος. Πάντως ένα είναι σίγουρο. Είναι από τις πιο όμορφες μουσικές συναντήσεις που έχω παρακολουθήσει. Από εκείνες που ζεις μόνο ελάχιστες φορές και θέλεις να την ξαναζείς πάλι και πάλι! Δε σ' άφηνε λεπτό να βαρεθείς. Απέδειξε ότι ο λόγος που τόσα χρόνια βρίσκεται στο πάνθεον με τις κορυφαίες Ελληνίδες ερμηνεύτριες, κάθε άλλο παρά τυχαίος είναι.


image01

Ήταν λοιπόν ένα διαχρονικό ραντεβού με τις καλύτερες και τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές της πορείας της. Φαινόταν άλλωστε και στις αντιδράσεις μας ότι το ευχαριστηθήκαμε πραγματικά. Με το μοναδικό της τρόπο γύρισε τη μνήμη μας σε όλες τις κορυφαίες στιγμές της καριέρας της, με τραγούδια και λόγια όλων των μεγάλων στιχουργών και ποιητών που η ίδια έχει ερμηνεύσει εξαιρετικά. Το πρόγραμμα συνδύαζε αρμονικά διάφορα είδη μουσικής, από παραδοσιακό και ρεμπέτικο, μέχρι τζαζ μελωδίες.


image01

Και όταν το ταξίδι μας έφτανε πια στο τέλος του, η Ελευθερία επέλεξε να μας αποχαιρετήσει με δύναμη και πάθος και με την προτροπή να γίνουν «όλα δυνατά τα αδύνατα». Ο κόσμος βέβαια είχε αντίθετη άποψη και την γύρισε πίσω δύο φορές, για να δώσει μία μικρή παράταση σ' αυτή τη θαυμάσια συνάντηση. Η ίδια φαινόταν να το απολαμβάνει και με χιούμορ και ευχαρίστηση δε μας χάλασε το χατίρι. Έχει τον τρόπο της η Ελευθερία να μας κάνει να ζούμε δυνατές στιγμές. Μας άφησε μετά από αυτό το εξαιρετικό τρίωρο υψηλής αισθητικής και συγκίνησης και ανανέωσε το ραντεβού μας για το επόμενο Σάββατο με ακόμα πιο παρεΐστικη και ανεβασμένη διάθεση. Άλλωστε είναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις καλλιτεχνών που μια φορά δεν είναι αρκετή.



...ένα διαχρονικό ραντεβού με τις καλύτερες και τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές της πορείας της...