_εκδηλώσεις

Στο πασχαλινό Bazaar του Συλλόγου Συνδρόμου Down

Όλα ιδιαίτερα, σπιτικά και χρωματιστά!

Σε έναν χώρο ντυμένο στα λευκά και στα κόκκινα, με χρωματιστές πινελιές_

_και συνοδευόμενο άλλοτε από χαλαρωτική κι άλλοτε από πιο κεφάτη μουσική, πραγματοποιήθηκε το πασχαλινό μπαζάρ του Συλλόγου Συνδρόμου Down στην Κάτω Τούμπα.

Γονείς των παιδιών, μέλη του συλλόγου και πολλοί εθελοντές παρευρίσκονταν εκεί όλες τις ώρες για να εξυπηρετήσουν. Τα παιδιά του Συλλόγου ήταν επίσης εκεί να σε υποδεχτούν με χαμόγελο και να σε κεράσουν τον πρωινό ή απογευματινό σου καφέ, συνοδευόμενο από πίτες και γλυκίσματα. Ο Λάκης καθόταν στο ταμείο για να τοποθετεί τα πράγματα σε σακούλες και να σου εύχεται με χαμόγελο «Και καλό Πάσχα να έχουμε».

Η Φραντζέσκα, η Νατάσα και η Μαρία ήταν οι καλύτερες πωλήτριες , η Φλώρα, η Μαρίνη και η Βούλα οι πιο γλύκες σερβιτόρες και ο Δημήτρης πρόβαρε τις μπλούζες του συλλόγου προτείνοντάς σου το καλύτερο χρώμα. Βρίσκονταν όλοι εκεί χαμογελαστοί, έτοιμοι να σε εξυπηρετήσουν και να σε ευχαριστήσουν. Όποιος πήγε στο μπαζάρ την Κυριακή είχε την ατυχία να δει ελάχιστα πράγματα φτιαγμένα από τα χέρια των παιδιών, καθώς το Σάββατο είχαν κιόλας σχεδόν πουληθεί όλα. Ήταν πάρα πολλοί αυτοί που αφιέρωσαν λίγο από τον χρόνο και πρόσφεραν από την μεριά τους βοήθεια στον σύλλογο. Μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να βρουν κάτι που να τους αρέσει, καθώς υπήρχαν αντικείμενα για όλα τα γούστα.

Σουπλά με ζωγραφιές των παιδιών, ημερολόγια με φωτογραφίες τραβηγμένες από τους ίδιους αλλά και ομαδικές, χειροτεχνίες, κεραμικά, διάφορα διακοσμητικά, 470 λαμπάδες από το εργαστήριο μπομπονιέρας του συλλόγου είναι μερικές από τις δημιουργίες των παιδιών για το πασχαλινό μπαζάρ.

Σε μια γωνιά μπορούσες να βρεις και αναμνηστικές μπλούζες του συλλόγου σε διάφορα χρώματα με την στάμπα “Keep calm.. it’s only an extra chromosome”, ενώ από δίπλα μπορούσες να βρεις πολλά και ιδιαίτερα κοσμήματα.Tην μεριά τους είχαν και κρασιά, τσίπουρα, σπιτικά λικέρ, σπιτικές μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού. Την τιμητική τους είχαν παραδοσιακά γλυκά, τσουρέκια και άλλα τόσα προϊόντα που όλα τους αποτελούν παραγωγή τόσο των μαμάδων όσο και εθελοντών.

Στην είσοδο του συλλόγου, έβλεπες σε μια γωνιά το «αυγό της αγάπης» γεμάτο από σακούλες με τρόφιμα για τις οικογένειες που στηρίζει η Αρωγή Θεσσαλονίκης.
Ο Σύλλογος Συνδρόμου Down λειτουργεί από το 1990 κι έχει δημιουργηθεί από γονείς παιδιών με το εν λόγω σύνδρομο. Με το πέρασμα του χρόνου έχει πολλαπλασιάσει τα μέλη του και πραγματοποιεί κατά καιρούς διάφορες εκδηλώσεις καθώς επίσης και τα καθιερωμένα χριστουγεννιάτικα και πασχαλινά μπαζάρ.