image_alt_text image_alt_text

Λίγο γάλα για πολλά παιδιά

Οι Γιατροί του Κόσμου και η προσφορά των πολιτών

Σε μια περίοδο που πολλές οικογένειες αδυνατούν να καλύψουν ακόμα και τις πιο βασικές βιοτικές τους ανάγκες,_ένα ποτήρι γάλα θα μπορούσε να φέρει ευτυχία σε όσα παιδιά το έχουν ανάγκη. Δυστυχώς, αυτή η διαπίστωση δεν είναι κάτι καινούριο ή πρωτάκουστο. Ευτυχώς όμως, υπάρχουν δράσεις που έχουν στόχο να απαλύνουν τα συμπτώματα και να δημιουργήσουν μια μαζική κοινωνική φιλοσοφία αλληλεγγύης.

Για ένα τέτοιο σκοπό λοιπόν συγκεντρώθηκαν, την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου στην πλατεία Αριστοτέλους, δεκάδες Θεσσαλονικείς, υπό την αιγίδα των Γιατρών του Κόσμου, προκειμένου να στήσουν μαζί ένα δέντρο από γάλα σε μια γιορτή με τίτλο “Λίγο γάλα για πολλά παιδιά”. Η προσέλευση του κόσμου ήταν, όπως και πέρυσι, ιδιαίτερα συγκινητική, αφού συγκεντρώθηκαν πολλά κουτιά γάλα καθώς και τρόφιμα που θα σταλούν σε όλο τον κόσμο. Μικροί και μεγάλοι παραβρέθηκαν εκεί από νωρίς το απόγευμα, μέσα σ' ένα κλίμα ιδιαίτερα ζεστό και εορταστικό και, παρά το κρύο της μέρας, κατάφεραν στο τέλος να φτιάξουν το ελπιδοφόρο δέντρο που ήταν και ο στόχος.


image01

Όλη αυτή η κίνηση στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, τόσο στην πόλη μας όσο και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Είναι ένας τρόπος να στρέψουμε το βλέμμα και την προσοχή μας σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, ιδιαίτερα εν όψει Χριστουγέννων. Σε μια εποχή που ο ανθρώπινος πόνος και η ανθρώπινη ανάγκη έχουν περάσει στο περιθώριο, τέτοιου είδους εγχειρήματα, μας υπενθυμίζουν πως έχουμε ευθύνη συμπαράστασης στους ανθρώπους που μας χρειάζονται. Κάτι που πρέπει ασφαλώς να γίνεται πάντα, πόσο μάλλον αυτές τις μέρες που η αγάπη και η ανθρωπιά –εθιμοτυπικά τουλάχιστον- οφείλουν να χαρίζονται απλόχερα.


image01

Και όλο αυτό θα ήταν αδύνατο να επιτευχθεί βέβαια, χωρίς την πρωτοβουλία των Γιατρών του Κόσμου που, ως άλλοι Αγιοβασίληδες, οργάνωσαν την εκδήλωση με στόχο να φέρουν το χαμόγελο στα χείλη χιλιάδων παιδιών. Με μοναδικό τους κίνητρο την Αγάπη και την Αλληλεγγύη, φρόντισαν ώστε να μη μείνει αρκετά παιδιά χωρίς έστω ένα ποτήρι γάλα. Οι άνθρωποι αυτοί επιδιώκουν την ανιδιοτελή προσφορά κοινωνικού έργου και εκφράζουν μια συγκεκριμένη στάση ζωής που ενσωματώνει τις αξίες της κοινωνικής προσφοράς και της δικαιοσύνης, θυσιάζοντας την προσωπική τους ζωή, το χρόνο και την άνεση. Δικό μας χρέος λοιπόν είναι αν μη τι άλλο να στηρίζουμε την κάθε τους προσπάθεια.


image01

Η έκφραση της αγάπης άλλωστε έχει αξία μόνο όταν αποδεικνύεται έμπρακτα! Έχοντας αυτό ως βασική αρχή μπορούμε όλοι να κάνουμε ανάλογες κινήσεις- σε προσωπικό ή συλλογικό επίπεδο- ακολουθώντας το παράδειγμα αυτών των Γιατρών, των Γιατρών του ανθρώπινου πόνου και της ανθρώπινης πείνας. Με αφορμή λοιπόν την κίνηση αυτή και εναρμονισμένοι με το κλίμα και το πνεύμα των Χριστουγέννων, ας γίνουμε όλοι μας, έστω στον μικρόκοσμο της καθημερινότητάς μας, αρωγοί τέτοιων πρωτοβουλιών!

Μπορείτε να δείτε εδώ την επίσημη σελίδα της ΜΚΟ "Γιατροί του Κόσμου"
και εδώ της σελίδα της στο Facebook.Η έκφραση της αγάπης έχει αξία μόνο όταν αποδεικνύεται έμπρακτα