4η ημέρα με τα χρώματα 4η ημέρα με τα χρώματα

Με στόχο να γεμίσει χρώμα η ζωή

Στην' 4η Μέρα με τα Χρώματα' (+Rejected Photostory, με υπερβολικά πολλές φωτογραφίες)

Η μέρα ξεκινάει και τελειώνει με χρώμα.Η γκρίζα καθημερινότητα εξορίζει τους μουντούς και βαριεστημένους ανθρώπους της στο στρατόπεδο Κόδρα, σε μια ημέρα-θεσμό που διοργάνωσε (για άλλη μια φορά) η "SFINA". Αποστολή των συμμετεχόντων: Να λερωθούν, να γεμίσουν χρώμα τις στιγμές τους, να περάσουν ξέγνοιαστα με τους φίλους τους και να χορέψουν ελεύθερα και ατίθασα από το πρωί μέχρι το βράδυ.


image01

Νέοι, γέροι, γονείς, ερωτευμένοι, παιδιά ενώνονται μέσω της διαφορετικότητάς τους, κάτω από τα σύννεφα των χρωμάτων. Εξάλλου, όλα τα χρώματα είναι μεν τόσο διαφορετικά μεταξύ τους, αλλά όλα συνδέονται με τα βασικά-πατρογονικά χρώματα που τα έχουν γεννήσει. Στα μάτια τους θα δεις φωτογραφίες, αναμνήσεις και ευτυχία. Οι περισσότεροι μάλιστα δεν εμπιστεύονται την μνήμη τους και δεν χάνουν λεπτό που να μην βγάζουν φωτογραφία με την λερωμένη μηχανή που κρατάνε σφιχτά στο χέρι τους όσο χορεύουν και φυσάνε χρώμα.


image01

Θα ήταν πολύ καλύτερα αν βάζαμε περισσότερο χρώμα στην ζωή μας ή αν ψάχναμε να ξετρυπώσουμε αυτό που ήδη υπάρχει. Θα ήταν καλύτερα αν αναπνέαμε χρώμα ή αν καταλαβαίναμε ότι είμαστε χρώματα... ο ένας πιο έντονος και πιο συναρπαστικός από τον άλλο. Ο χρόνος σταματά στο στρατόπεδο αγάπης και ξεγνοιασιάς. Όλοι ξεχνούν, ξεσπούν και είναι ευτυχισμένοι, κλείνοντας τα μάτια μπροστά στον Σεπτέμβρη που μπορεί να είναι εύκολος, δύσκολος, σκληρός ή και ο καλύτερος μήνας της ζωής τους. Δίνουν μία ευκαιρία σε έναν τόσο παρεξηγημένο μήνα που όλοι μας έχουμε συνδέσει με το τέλος των διακοπών!

Συντελεστές αφιερώματος:
κείμενο | εύη μίνου
φωτογραφίες | λευτέρης τσότσος + λευτέρης τσινάρης
επιμέλεια | τάσος θώμογλου + αλέξανδρος κόγκας


image01


Όταν ένα ουράνιο τόξο απαγάγει μια συνηθισμένη Κυριακή