_εκδηλώσεις

'Στηρίζουμε το βιβλίο, αγαπάμε το διάβασμα'

στη Γιορτή Βιβλίου - Bazaar 2015

Περνώντας από τη Βενιζέλου, λίγα μέτρα πάνω από τον οδό Τσιμισκή, το μάτι μου είχε συνηθίσει να στρίβει και σταματάει πάνω στις ηλεκτρικές συσκευές του Ράδιο Κορασίδη.

Αυτή τη φορά όμως το θέαμα ήταν εντελώς διαφορετικό. Οι ανοιχτές βιτρίνες βοηθούσαν το βλέμμα να φτάσει ως το βάθος, σε ένα χώρο γεμάτο στοίβες βιβλίων. Εκεί πλέον, ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας διοργανώνει τη Γιορτή Βιβλίου από τις 19 Φεβρουαρίου έως τις 11 Απριλίου.

Από παραμύθια και σχολικά βοηθήματα για τα παιδιά έως μυθιστορήματα, λευκώματα και βιβλία μαγειρικής. Τα πρώτα και τα τελευταία ήταν ένα έξτρα κίνητρο για να μπω –ο καθένας με τις αδυναμίες του. Το βιβλίο, ένα από τα καλύτερα είδη δώρων για τα παιδιά και για τον εαυτό μας, γίνεται προσιτό στη Γιορτή Βιβλίου - Bazaar 2015 καθώς οι τιμές είναι χαμηλές και οι προσφορές πολλές.

'Η συγκεκριμένη Γιορτή Βιβλίου είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει έως σήμερα στην πόλη μας’, μας ενημέρωσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Χαράλαμπος Μπαρμπουνάκης, κάτι που δεν είναι δύσκολο να στο επιβεβαιώσουν και τα μάτια σου. 'Πριν λίγο ετοιμάσαμε τρεις κούτες βιβλία για μια πελάτισσα από τη Βέροια' μας εκμυστηρεύτηκε γεμάτος ικανοποίηση.

Παράλληλα στο χώρο της «7ης Γιορτής Βιβλίου–Bazaar 2015», θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Μαρτίου ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρα Ποίησης -που καθιερώθηκε από την UNESCO από το 1999 και έχει γίνει θεσμός για τη Θεσσαλονίκη- από τους εκδότες της Βόρειας Ελλάδας και τους ποιητές της πόλης μας. Φέτος η «10η Γιορτή της Ποίησης» θα γίνεται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και θα περιλαμβάνει απαγγελίες ποιημάτων από ποιητές μέλη Ενώσεων – Εταιρειών Λογοτεχνών της Θεσσαλονίκης, αλλά και από το κοινό που μπορεί να επιλέξει να απαγγείλει αγαπημένα του ποιήματα και να συμμετάσχει ενεργά στην εκδήλωση.

Η Γιορτή Βιβλίου είναι σίγουρα μία πολύ καλή ευκαιρία ανάτασης, τόσο για τους φίλους του βιβλίου, όσο και για εμπορικό χώρο του κλάδου. Και δε θα μπορούσε να έχει καλύτερο μότο-προτροπή: 'στηρίζουμε το βιβλίο, αγαπάμε το διάβασμα'. Εμείς απλά θα προσθέταμε και ένα ‘οφείλουμε να’ από μπροστά.