_δράσεις

Run baby run!

Στιγμές από τον 4ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο (+Rejected Photostory)

Και ξημερώνει το Σάββατο 10 Οκτώβρη, που λέτε. Με πάνω από 21000 ανθρώπους να έχουν δηλώσει συμμετοχή στον 4ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο. Και συνεχίζει η μέρα με πολλή βροχή. Και με το ερώτημα «πώς θα τρέξουν αυτοί απόψε» να γεννιέται στο μυαλό πολλών και να επαναλαμβάνεται με την κάθε ευκαιρία.

«Θα πάμε για καφέ σήμερα;», «Ναι, εννοείται, Σάββατο είναι.», «Οκ. Ρε συ, πώς θα τρέξουν αυτοί απόψε;» ή
«Τι θα φάμε σήμερα;», «Αρακά», «Έλεος, Σάββατο είναι.», «Αντί να γκρινιάζεις, σκέψου πώς θα τρέξουν τόσοι άνθρωποι απόψε.» ή
«Πάμε αγάπη μου μια βόλτα ως το Λευκό Πύργο;», «Μπα, δε βλέπεις πόσο βρέχει;», «Δεν πειράζει θα είναι και ρομαντικά. Της ταιριάζει της παραλίας η ομπρέλα», «Θα κρυώσουμε», «Θα φορέσεις το καινούριο σου μπουφάν», «Δύσκολα», «Εύκολα, μπορείς. Σκέψου μόνο πώς θα τρέξουν τόσοι άνθρωποι απόψε.»
True stories. Όλα.

Γιατί κατά τα άλλα, ήταν ένα απόγευμα που ούτε για τσιγάρα δεν έβγαινες από το σπίτι. Αν είχες ξεμείνει, πήγαινες στον καθρέφτη και σκεφτόσουν με σοβαρό ύφος πως είναι ευκαιρία να το κόψεις. Αν ήσουν έξω τις δύσκολες στιγμές, έταζες πως θα συρθείς γονατιστός στον Άγιο Δημήτριο να ανάψεις λαμπάδα στους κυρίους που εφηύραν την ομπρέλα και το αδιάβροχο. Μια τυπική, φθινοπωρινή, θεσσαλονικιώτικη βροχή, από αυτές τις καλές που μας συνηθίζουν ο Οκτώβρης και ο Νοέμβρης.

Χοντρικά λοιπόν: Δημαρχείο - Λιμάνι - Λευκός Πύργος για τον «μικρό» (Αγώνας δρόμου υγείας και δυναμικού βαδίσματος 5000μ) και δυο φορές Λευκός Πύργος - Μέγαρο - Λιμάνι - Λευκός Πύργος για τον «μεγάλο» (4ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος). Με πλήθος συνεργαζόμενων φορέων, που μπορείτε να τους δείτε εδώ, μαζί με τον σκοπό, τους νικητές και τις λοιπές πληροφορίες. Και με πλήθος συμμετεχόντων να βολτάρουν στη νυχτερινή Θεσσαλονίκη μετά τον αγώνα, με ένα γεμάτο χαμόγελο στα χείλη και ανεμελιά στο βλέμμα, ενώ οι υπόλοιποι ψάχναμε με σφιγμένο στόμα ένα μπαράκι να χωθούμε για να διατηρήσουμε στεγνό και ατσαλάκωτο το πουκάμισό μας.

Του χρόνου ίσως να αλλάξουμε μεριά.