Μεθυσμένο παραμύθι

Καλώς ήλθατε στην πραγματικότητα.

Παρακαλώ προωθηθείτε μπροστά. Αν βρείτε εμπόδια εξολοθρεύστε τα. Μη ζητάτε βοήθεια. Μην αναλώνεστε σε συζητήσεις. Μην διακόπτετε τη φόρα σας. Θα σας προσπεράσουν. Ο στόχος είναι να ανεβείτε επίπεδο.

Στο επίπεδο που βρίσκεστε καλύτερα να μην βγείτε έξω το βράδυ. Μην πίνετε. Μην καταναλώνετε τίποτα που μπορεί να σας κάνει να χάσετε τον έλεγχο. Εξοικονομείστε ενέργεια και χρήματα.

κείμενο | μάρα τσικάρα */* φωτογραφίες | τάσος θώμογλου */* επιμέλεια | ιάκωβος καγκελίδης + αλέξανδρος κόγκας
Οδηγίες Χρήσης, Μεθυσμένο Παραμύθι

Γυρίστε μόνος στο σπίτι. Ξαπλώστε στον καναπέ. Ψάξτε κάτι ενδιαφέρον στην τηλεόραση. Θα το βρείτε. Ίσως αργά το βράδυ. Θα το βρείτε. Μπορεί να κοιμηθείτε στις διαφημίσεις. Αφήστε τες ελεύθερες να εισβάλουν μέσα σας. Να ξέρετε πως θα είναι εκεί όταν θα τις χρειαστείτε.

Η μόνη σας απόλαυση είναι ο ύπνος; Σε λίγες ώρες θα ξυπνήσετε. Μη διαολοστείλετε το ξυπνητήρι. Είναι φίλος μας. Μια υπενθύμιση της πραγματικότητας. Κάντε καφέ. Πιείτε τον. Αλλά προσπαθήστε να τον περιορίσετε. Ανοίξτε τον υπολογιστή. Εμπιστευτείτε τα νέα που σας προτείνει. Αυτός ξέρει. Και δεν θα σας πονέσει ποτέ. Πηγαίνετε στη δουλειά. Γυρίστε από τη δουλειά. Πεινάτε; Ετοιμάστε κάτι απλό περιεκτικό και σύντομο. Φάτε.

Οδηγίες Χρήσης, Μεθυσμένο Παραμύθι

Αποφύγετε τους στενούς δεσμούς. Μη χαιρετάτε. Μη ρωτάτε. Μην αγγίζετε. Μην παρασύρεστε. Μην αγαπάτε. Οι άλλοι έχουν ιδέες. Προβλήματα. Μικρόβια. Μπορεί και να πεθάνουν. Όσο λιγότερο τους γνωρίζετε, τόσο καλύτερα.

Κατεβάστε τα στόρια. Μην αφήσετε δειλινά να σας αποσπάσουν. Αποφύγετε τη μουσική. Ηχομονωθείτε. Φτιάξτε σχέδιο για το επόμενο επίπεδο. Αν είστε επιμελής και φιλόδοξος η πραγματικότητα θα σας ανταμείψει. Αν όχι, ξαναπροσπαθήστε.

Οδηγίες Χρήσης, Μεθυσμένο Παραμύθι

Ευχαριστούμε που επιλέξατε και σήμερα εμάς για την προσγείωσή σας. Και μην ξεχνάτε το μότο μας. Επαναλάβετέ-το τρεις φορές, αν βρεθείτε μπροστά στον πειρασμό ή σε αντιφρονούντες:

«Πατάω γερά
Δε μένω πίσω
Είμαι ένας και θα ζήσω»

κείμενο | μάρα τσικάρα
φωτογραφίες | τάσος θώμογλου
επιμέλεια | ιάκωβος καγκελίδης + αλέξανδρος κόγκας