Το λένε και οι σοφοί, στα απλά βρίσκεται η ομορφιά…

Τα αυγά είναι με διαφορά το αγαπημένο μου πρωϊνό ή brunch. Θεωρείται από πολλούς εξάλλου ως ένα από τα «δώρα των θεών» στην ανθρωπότητα. Είναι λίγες οι φορές που λέω να αρχίσω τις ασχήμιες από το πρωί. Δύο-τρία αυγά, αλάτι, πιπέρι κανά δυο προσθήκες για έξτρα γεύση και ελάχιστος χρόνος προετοιμασίας. Στην περίπτωσή μας το πιάτο προέκυψε πιο πλούσιο λόγω υλικών… και πείνας. Δε χρειάζεται άλλωστε, κάτι πολύπλοκο για να ικανοποιήσουμε την πείνα και τον ουρανίσκο μας. Το λένε και οι σοφοί, στα απλά βρίσκεται η ομορφιά…

Share:

κείμενο+ φωτογραφίες | ιάκωβος_καγκελίδης */* επιμέλεια | τάσος θώμογλου + αλέξανδρος κόγκας
Χωριάτικη ομελέτα, έτσι στα ξαφνικά
Χωριάτικη ομελέτα, έτσι στα ξαφνικά

Μάλλον αυτή η αγάπη που έχουμε κάποιοι για τα αυγά να είναι απόρροια της ηδονής που αισθάνεται κανείς ττη στιγμή που θα σπάσει τον παχύρρευστο κρόκο και οι κίτρινοι χυμοί θα κυλήσουν. Η σκηνή αυτή όμως λείπει από αυτό το πιάτο, αφού τα αυγά πρέπει να σπάσουν όλα μαζί και μέσα σ’ ένα μπολ και στην συνέχεια να προστεθούν στα υλικά μας που έχουν τσιγαριστεί. Θέλει απαλές και όχι βίαιες κινήσεις. Και δεν θα αργήσει και πολύ εκείνη η πρώτη μπουκιά που θα εσωκλείει μέσα του ένα συνδυασμό γεύσεων με κυρίαρχο στοιχείο πάντα το αυγό. Κόλαση και παράδεισος μαζί!

Χωριάτικη ομελέτα, έτσι στα ξαφνικά
Χωριάτικη ομελέτα, έτσι στα ξαφνικά

Και να ξέρετε ότι κάθε συνταγή, απλή ή σύνθετη, πετυχημένη ή όχι, έχει μέσα του και ένα κομμάτι της ψυχής αυτού που το μαγειρεύει!

Χωριάτικη ομελέτα, έτσι στα ξαφνικά
Χωριάτικη ομελέτα, έτσι στα ξαφνικά

Υλικά :

Αυγά
Κρεμμύδι
Πιπεριές
Ντοματινια
Φέτα
Φρέσκο κρεμμύδι
Αλάτι-πιπερι
Κρέμα γάλακτος
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με λίγη κρεμά προσθέτοντας αλάτι πιπέρι. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά. Προσθέτουμε τα αυγά, χαμηλώνουμε την φωτιά και όταν ψηθούν προσθέτουμε την φέτα και το φρέσκο κρεμμύδι.

Χωριάτικη ομελέτα, έτσι στα ξαφνικά


Share:

Ευχαριστούμε το εστιατόριο Μασσαλία και τον σεφ Χρήστο Βενίδη για τη φιλοξενία.

κείμενο+φωτογραφίες | ιάκωβος_καγκελίδης
συνταγή | χρήστος_βενίδης
επιμέλεια | τάσος θώμογλου + αλέξανδρος κόγκας