R

e

j

e

c

t

e

d

P

R

E

S

S

HOME - Έκθεση ζωγραφικής του Αντώνη Παπαδόπουλου

@ Ζώγια [Διάρκεια έκθεσης: 18/4- 3/5]

Δελτίο τύπου / Ζώγια

HOME - Έκθεση ζωγραφικής του Αντώνη Παπαδόπουλου
@ Ζώγια [Διάρκεια έκθεσης: 18/4- 3/5]

ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΡΗΞΕΙΣ

Το σπίτι και οι πολλαπλές του συνδηλώσεις είναι το περιεχόμενο της έκθεσης του Αντώνη Παπαδόπουλου, που εγκαινιάζεται στη «Ζώγια», στην οδό Αλ. Σβώλου 54, την Τετάρτη 19 Απριλίου 2017, στις 20.00. Στην έκθεση «HOME», που θα διαρκέσει μέχρι τις 3 Μαΐου, παρουσιάζονται ζωγραφικά έργα που αναπαριστούν το σπίτι, όχι μόνο ως αντικείμενο, αλλά και ως υπαρξιακή συνθήκη.

«Σπίτι, το πρώτο κόψιμο στη συνέχεια του χώρου, ιδιωτικό και δημόσιο, αποθήκη μνήμης οπτικής και υλικής, του τώρα και του πριν, ανθρωπόμορφο πορτρέτο, είσοδος στο μέσα και στο έξω, σημείο στο χρόνο.
Σπίτι, μνημείο μαυσωλείο, φυλακή και θεραπευτήριο, σπίτι που αυτοπεριγράφεται που εξελίσσεται χωρίς τέλος χαμένο στις αναλογίες του, εικόνα του εαυτού του.
Σπίτι, μικρή εικόνα της ατομικότητάς μας και του κόσμου.
Σπίτι ασφαλές, ανοιχτό, κοινό, σπίτι προσφυγικό, εγκαταλελειμμένο, μισητό.
Σπίτι πατρικό, απομονωμένο στοιχειωμένο, σπίτι δικό μου.
Η αναπαράσταση του σπιτιού δεν είναι αληθινή αναπαράσταση ενός αντικειμένου, ούτε αληθινή αναπαράσταση ενός θέματος μα είναι η ένωση του ενός μέσα στο άλλο, μια γραφή με αρχιτεκτονικές κατασκευαστικές διαστάσεις, μια γραφή του υπαρξιακού χώρου της καθημερινότητας.
Η αναπαράσταση του σπιτιού είναι νοσταλγία αλλά και μίμηση μια κρυφή επιθυμία για την θεμελίωση και την κατασκευή του αλλά και μια συνωμοτική προσπάθεια βίαιης παραβίασης του. Είναι η αναπαράσταση ενός οικείου τόπου αλλά και ενός φαντάσματος. Είναι τελικά μια ανθρωποκεντρική προσπάθεια μέσα από την απουσία του ανθρώπου».
Αντώνης ΠαπαδόπουλοςΠληροφορίες
Πού; Ζώγια, Αλ. Σβώλου 54
Πότε; Διάρκεια έκθεσης: 18/4- 3/5
Τ: 2310 243459
www.facebook.com/zogia.kafe/