R

e

j

e

c

t

e

d

P

R

E

S

S

Μεγάλο αφιέρωμα - Χρήστος Νικολόπουλος-Νίκος Παπάζογλου

@ ΞΕΦΩΤΟ [Παρασκευή 3 Μαρτίου]

Δελτίο τύπου / ΞΕΦΩΤΟ

Μεγάλο αφιέρωμα - Χρήστος Νικολόπουλος-Νίκος Παπάζογλου
@ ΞΕΦΩΤΟ [Παρασκευή 3 Μαρτίου]

Επειδή «Μία είναι η Ουσία» ελάτε να πάρουμε την «Εκδίκησης της Γυφτιάς» και να πάμε όλοι μαζί «Στων αγγέλων τα μπουζούκια».

Η πρόταση-πρόσκληση έρχεται από τη λαϊκή μπουάτ ΞΕΦΩΤΟ(Λυκούργου 5, Λαδάδικα), μόνο για το βράδυ της Παρασκευής 3 Μαρτίου (23.00), όταν οι καθ’ ᾠδῶν υπόσχονται να μας οδηγήσουν στα μονοπάτια της γνήσιας, λαϊκής διασκέδασης, μέσα από ένα μοναδικό αφιέρωμα σε δύο κορυφαίους δημιουργούς. Χρήστος Νικολόπουλος-Νίκος Παπάζογλου. Τραγούδια που «κυλούν» μέσα μας, μουσικές και στίχοι που ξεσηκώνουν τις καρδιές μας, σε μία νύχτα γιορτής, γεμάτη κέφι, χορό, επικοινωνία και γλέντι μέχρι το πρωί.

Τραγουδούν, ο Μιχάλης Παπαζήσης, η Κωνσταντία Τεντόγλου και ο Φώτης Θεοδωρίδης. Φιλική Συμμετοχή, ο Πέτρος Κουλουμής.

Μουσική παίζουν, ο Οδυσσέας Τάσιου (κιθάρα), ο Χρήστος Τσαϊρίδης (μπουζούκι), η Στέλλα Αβραμίδου (φλάουτο), ο Στέφανος Κωφίδης (κρουστά), ο Στέφανος Λιόλιος (πλήκτρα) και ο Μίλτος Σπυριδόπουλος (μπάσο)

ΞΕΦΩΤΟ. Συνήθεια…ασυνήθιστη!

O Πέτρος Κουλουμής με λίγα λόγια..

Σπούδασε στο τμήμα λαϊκής παραδοσιακής μουσικής με έδρα την Άρτα, όπου και τελείωσε με άριστα την ειδικότητα της φωνητικής με τον σπουδαίο παραδοσιακό τραγουδιστή Μάνο Κουτσαγγελίδη. Συνέχισε τις σπουδές του στο İstanbul Teknik Üniversitesi κονσερβατόριο της Κωνσταντινούπολης όπου έκανε θεωρητικά μαθήματα τούρκικης μουσικής και οθωμανικού τραγουδιού με καταξιωμένους καθηγητές και τραγουδιστές της Τουρκικής μουσικής.

Τα πρώτα του μουσικά βήματα ξεκίνησαν σε ηλικία μόλις δώδεκα χρόνων αρχίζοντας με μαθήματα πιάνου, θεωρίας και αρμονίας με δάσκαλο τον Αντρέα Λοΐζου. Μετέπειτα σε ηλικία δεκαέξι χρονών παρακολούθησε τα πρώτα του μαθήματα φωνητικής κοντά στην Tsveta Christoforou. Παράλληλα είχε την πρώτη του επαφή με το λαούτο με δάσκαλο τον πατέρα του και στην συνέχεια με τον δεξιοτέχνη Χρήστο Ζώτο. Τη στρατιωτική του θητεία την υπηρέτησε ως τραγουδιστής στην μουσική της εθνικής φρουράς.

Παρουσιάστηκε σε αρκετά ευρωπαϊκά φεστιβάλ και έδωσε παραστάσεις παραδοσιακής μουσικής σε χώρες όπως Γερμανία, Τσεχία, Σλοβακία, Ελλάδα, Ολλανδία (Rotterdam Conservatory Codarts) κ.α Το 2010 τον έφερε να συν-δημιουργεί μαζί με τον αδελφό του το 5μελες μουσικό σύνολο ¨Μακάμ¨. Σύνολο, με σημείο αναφοράς τα μουσικά ιδιώματα της Μεσογείου, το οποίο έδωσε παραστάσεις σε όλη την Κύπρο και εξωτερικό με συνεργασίες όπως η Σοφία Παπάζογλου και η Λιζέτα Καλημέρη.

To 2014, ως ιδρυτικό μέλος του "Τρίο Λεβάντε¨ αρχίζει να παρουσιάζει παραστάσεις σε όλη την Κύπρο και κυρίως στο εξωτερικό με θέμα οι συνθέτες της Σμύρνης.
Το 2015 ξεκινάει μια συνεργασία με τον γνωστό τραγουδιστή Αviran Maron κάνοντας παραστάσεις σε πολύ γνωστά θέατρα στο Ισραήλ (Suzanne Dellal, Beit Shmuel κ.α) παρουσιάζοντας συνθέτες και τραγουδιστές απ΄ τον τεράστιο πλούτο της Ελληνικής Λαϊκής Μουσικής.
Το 2016 σταθμός στην καριέρα του η συνεργασία με τους καταξιωμένους δημιουργούς μεγάλων επιτυχιών, Κυριάκο Παπαδόπουλο και Ηλία Φιλίππου, γράφοντας το πρώτο του τραγούδι στη δισκογραφία με τίτλο "Πως φεύγεις έτσι".

Το Σήμερα τον βρίσκει να παρουσιάζεται με το 9μελές μουσικό του σχήμα σε διάφορες μουσικές σκηνές της Λεμεσού και Λευκωσίας φιλοξενώντας ανά διαστήματα μουσικούς απ΄ την Κύπρο και το εξωτερικό.
Συνεργάστηκε επί σκηνής με τους: Θέμη Αδαμαντίδη, Δημήτρη Μπάση, Κατερίνα Κούκα, Σοφία Παπάζογλου, Λιζέτα Καλημέρη κ.α.

Πληροφορίες
Πού; ΞΕΦΩΤΟ
Πότε; Παρασκευή 3 Μαρτίου

Ώρα Έναρξης 23.00
Τιμή α’ ποτού 10€
Τιμή β΄ποτού 8€
Κρατήσεις: 6931091534, 2314015911