R

e

j

e

c

t

e

d

P

R

E

S

S

Ατομική Έκθεση του Κοσμήτορα της Σχολών Καλών Τεχνών Α.Π.Θ. Καθηγητή Ξενή Σαχίνη - «Το Καταφύγιό μου – My Shelter»

@ ArtNoise - Vlassis art gallery [20 / 02 - 11 / 03 / 2017]

Δελτίο τύπου / ArtNoise - Vlassis art gallery

Ατομική Έκθεση του Κοσμήτορα της Σχολών Καλών Τεχνών Α.Π.Θ. Καθηγητή Ξενή Σαχίνη - «Το Καταφύγιό μου – My Shelter»
@ ArtNoise - Vlassis art gallery [20 / 02 - 11 / 03 / 2017]

keimeno

Τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 20:00, ο Ξενής Σαχίνης, Κοσμήτορας των Σχολών Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. παρουσιάζει τη νέα εικαστική του πρόταση με τίτλο «Το καταφύγιό μου» στην Πλατφόρμα Εικαστικών Δράσεων Artnoise (Βεροίας 6, Άνω Λαδάδικα, Θεσσαλονίκη). Στην έκθεση περιλαμβάνονται κατασκευές στο χώρο και σχέδια επικεντρωμένα σε ένα θέμα ιδιαίτερα επίκαιρο και σκληρό. Η απλότητα των μέσων μεγιστοποιήσει τη δύναμη των συμβόλων και των μηνυμάτων, παρουσιάζοντας ένα εφιαλτικό σκηνικό της ανθρώπινης ζωής, όλων των ξεριζωμένων από τις πατρίδες τους.

Για τη συγκεκριμένη δουλειά ο ίδιος δηλώνει ότι ο καλλιτέχνης δικαιούται πέρα από την έρευνα στη φόρμα να λαμβάνει θέση και να σχολιάζει όσα συμβαίνουν στο κόσμο. Δυστυχώς η Ελλάδα βρέθηκε σ’ ένα σταυροδρόμι προσφυγιάς και οικονομικής μετανάστευσης, και οι δυο αυτές καταστάσεις προέρχονται από την άρνηση του ανθρώπου να αποκλείσει τον πόλεμο από τη διεθνή πολιτική.

Ο επιμελητής της έκθεσης Γιάννης Μπόλης, Ιστορικός της τέχνης – Επιμελητής ΚΜΣΤ αναφέρει: «Ο Ξενής Σαχίνης κατορθώνει να εκφράσει την ετοιμότητα και τη θέση, την αντίσταση και την ενεργό παρέμβαση του σύγχρονου δημιουργού μέσα από την εικαστική γραφή των έργων του, τη στροφή στη βαθύτερη ουσία των πραγμάτων, την αλήθεια και τη συγκίνηση, τη ζωτικότητα και την εντιμότητα της γνήσιας καλλιτεχνικής δημιουργίας που απευθύνεται και επικοινωνεί, καταγράφει, κινητοποιεί και ευαισθητοποιεί, αξιώνεται κάτι περισσότερο από το προφανές.»Πληροφορίες
Πού; ArtNoise - Vlassis art gallery (Διεύθυνση: Βεροίας 6, Άνω Λαδάδικα, Θεσσαλονίκη)
Πότε; 20 / 02 - 11 / 03 / 2017

 6986619871
Εγκαίνια: Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου, 2016, ώρα 20:00
Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή: 16:30 – 20:00, Σάββατο: 11:00 – 14:00
artnoisevag@gmail.com