R

e

j

e

c

t

e

d

P

R

E

S

S

10 χρόνια λειτουργίας Σύγχρονου Θεάτρου Ανωτέρα Δραματική Σχολή Βασίλης Διαμαντόπουλος

Δελτίο τύπου / Σύγχρονο Θέατρο Ανωτέρα Δραματική Σχολή Βασίλης Διαμαντόπουλος

10 χρόνια λειτουργίας Σύγχρονου Θεάτρου Ανωτέρα Δραματική Σχολή Βασίλης Διαμαντόπουλος

Συνέντευξη Τύπου έδωσαν τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016, οι επικεφαλής και οι διδάσκοντες του Σύγχρονου Θεάτρου Ανωτέρα Δραματική Σχολή Βασίλης Διαμαντόπουλος, με αφορμή τόσο τα δέκα χρόνια λειτουργίας της στη Θεσσαλονίκη, όσο και για την επανεκκίνηση (restart) που επιχειρείται με άξονα πάντα τις αρχές και τα οράματα του μεγάλου θεατράνθρωπου Βασίλη Διαμαντόπουλου. Η αλήθεια, η σεμνότητα, η αυστηρότητα και η δουλειά ήταν τα συστατικά της διδασκαλίας του.

Μ’ αυτές τις αξίες ο ηθοποιός και απόφοιτος του Ιάσμου Μιχάλης Συριόπουλος και η σκηνοθέτιδα και Διδ. του Τμήματος Θεάτρου Α.Π.Θ. Χριστίνα Χατζηβασιλείου, μετά την εξαιρετική συνεργασία τους στην sold out παράσταση του Βυσσινόκηπου στη Βίλα Καπαντζή, συνεργάζονται ξανά, αυτή τη φορά από την θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή και της Διεύθυνσης Σπουδών αντίστοιχα, γυρνώντας σελίδα στη διδασκαλία της Δραματικής Τέχνης.

«Η ζωή παίζει περίεργα παιχνίδια», είπε ο Μ. Συριόπουλος υποδεχόμενος όσους βρέθηκαν στη συνέντευξη Τύπου και θυμήθηκε τις πρώτες του στιγμές ως μαθητή στην ίδια Σχολή! «Όπως και τότε, ακολουθώντας το ένστικτο, που πλέον μπολιάστηκε και με εμπειρία, δημιουργήθηκε ένα παζλ ανθρώπων που μόνο να το καμαρώνεις μπορείς», είπε και τόνισε πως «το κοινό προσόν όλων όσων διδάσκουν στη σχολή είναι η γενναιοδωρία» και πως ονειρεύεται μια Σχολή «φωτεινό παράδειγμα δημιουργίας».

Από την πλευρά της, η Χ. Χατζηβασιλείου υπογράμμισε την τεράστια αίσθηση ευθύνης που διατρέχει όλους τους ανθρώπους της Σχολής και υποσχέθηκε πως «θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».

Οι άνθρωποι της Σχολής

Ειδικά για την πρώτη παρουσίαση του νέου ξεκινήματος της Σχολής ήρθαν από την Αθήνα, οι ηθοποιοί και διδάσκοντες στη Σχολή Άννα Μάσχα και Γιάννης Στάνκογλου. Η πρώτη υποσχέθηκε πως πολύ σύντομα θα έρθουν στη Σχολή για ειδικές διαλέξεις, ενώ ο δεύτερος εξήρε τη σημασία της διδασκαλίας: «Νιώθω χειρότερα να μην πάω σ’ ένα μάθημα, απ’ ότι να μην πάω σε μια παράσταση. Νιώθω μεγάλη ευθύνη απέναντι στα παιδιά που σπουδάζουν και θέλουν να μάθουν».

Αν και δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν στην παρουσίαση, δυο ακόμη συνεργάτες της Σχολής από την Αθήνα, ο ηθοποιός Δημήτρης Καταλειφός και ο σκηνοθέτης Πάνος Κοκκινόπουλος, έστειλαν μηνύματα με ευχές για επιτυχία, στην οποία και οι ίδιοι θα συνδράμουν με σεμιναριακά μαθήματα και ειδικές επισκέψεις.

«Είναι πολύ σημαντικό που βρίσκονται κάτω από την ίδια στέγη άνθρωποι για τους οποίους το θέατρο είναι ανάγκη», σημείωσε η Δήμητρα Λαρεντζάκη, μιλώντας για «συνοδοιπόρους σ’ ένα ταξίδι, στο οποίο πρέπει όλοι να ξεκινάνε από την αρχή». Ο Γιάννης Παρασκευόπουλος τόνισε πως η διδασκαλία γι αυτόν «είναι ζωτικός χώρος, μου είναι ανάγκη να διδάσκω» και πως σ’ αυτήν τη Σχολή βρήκε μια συνθήκη που γι αυτόν είναι σημαντική: νιώθει ελεύθερος!

«Το θέατρο γεννάει όμορφα πράγματα και κυρίως όνειρα», είπε η Μαρία Κεχρή, ενώ η Ελεονώρα Αϊβαζίδου στάθηκε «στο ήθος των ανθρώπων που βρίσκονται εδώ, γιατί μια Σχολή πρέπει να το διδάσκει και αυτό». Ο Νικόλας Μαραγκόπουλος εστίασε στη δυναμική της δουλειάς που γίνεται, ο Τέλλος Φίλης εξέφρασε την επιθυμία του να ανταλλάξει «το μικρόβιο του κινηματογράφου μ’ αυτό της υποκριτικής» και ο Ζαφείρης Νικήτας τόνισε πως «η παιδεία μας ετοιμάζει για δράση».

Στη Σχολή διδάσκουν οι: Ελεονώρα Αϊβαζίδου, Ίριδα Γκάζου – Φαρμάκη, Μαρία Θεοδοσιάδου, Μαρία Καραδελόγλου, Μαρία Κεχρή, Δήμητρα Λαρεντζάκη, ‘Πανταζούδης, Γρηγόρης Παπαδόπουλος, Γιάννης Παρασκευόπουλος, Ευανθία Σωφρονίδου, Χρύσα Τουμανίδου, Τέλλος Φίλης, Γιώργος Φράγκογλου, Μαριάνθη Ψωματάκη.

Επιπρόσθετα σπουδαία ονόματα, όπως αυτά των Κατερίνα Διακομοπούλου, Πάνου Κοκκινόπουλου, Σταμάτη Κραουνάκη, Θωμά Μοσχόπουλου, Ειρήνη Μουντράκη, Σοφία Πάσχου, Σάββα Πατσαλίδη, Ρεββέκα Τσιλιγκαρίδου, θα προσφέρουν σεμιναριακούς κύκλους μαθημάτων, έτσι ώστε η εκπαιδευτική διαδικασία να ανταποκρίνεται στις ανάγκες ενός σύγχρονου ηθοποιού με όλες τις τελευταίες τάσεις και τεχνικές του Θεάτρου, του Κινηματογράφου και της Τηλεόρασης για μια εκπαίδευση σφαιρική, πολυπρόσωπη και ανοιχτή σε όλους.

Ακόμη, η διεύθυνση της σχολής, αναλογιζόμενη τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες της χώρας μας, προσφέρει:
- ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ μαθήματα προετοιμασίας για τις εισαγωγικές εξετάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού. Την προετοιμασία αναλαμβάνουν προσωπικά ο ηθοποιός και Καλλιτεχνικός Διευθυντής της σχολής Μιχάλης Συριόπουλος και η Διευθύντρια Σπουδών σκηνοθέτιδα/Δρ. Τμ. Θεάτρου ΑΠΘ, Χριστίνα Χατζηβασιλείου.
- Βonus €100 κάθε μήνα για όλα τα έτη φοίτησής τους (προσφορά από τον όμιλο Ίασμος), εφόσον είναι συνεπείς απέναντι σε όλες τους τις υποχρεώσεις όπως φοίτηση, παρουσία, καταβολή διδάκτρων εντός του προκαθορισμένου χρόνου (1η έως 5 του μήνα) με βάση τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας της σχολής .
- Δυνατότητα συμμετοχής στους αποφοίτους της Σχολής σε επαγγελματικές παραστάσεις υπό την διδασκαλία καταξιωμένων σκηνοθετών, σε κεντρική θεατρική σκηνή της πόλης.
- Δυνατότητα κατατακτήριων εξετάσεων σπουδαστών προκειμένου να φοιτήσουν στο 2ο και 3ο έτος σπουδών.

Στο Σύγχρονο Θέατρο Ανωτέρα Δραματική Σχολή Βασίλης Διαμαντόπουλος θα λειτουργήσουν τα εξής τμήματα:
- ΑΝΩΤΕΡΑ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ
- ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΝΗΛΙΚΩΝ
- ΠΑΙΔΙΚΟ ΚΑΙ ΕΦΗΒΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
- ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
- ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΑΚΡΟΑΤΕΣ

Κοινοποιήστε:

Πληροφορίες
Πού; ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΩΤΕΡΑ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ
Εγνατίας 45 (ύψος Ι. Δραγούμη), ΤΚ 54630, Θεσσαλονίκη
Τ: 2310530660 F: 2310530661 Ε: thess@iasmos.net
facebook.com/ThessalonikiVasilisDiamantopoulos