at a glance
Top

«Μικρός Βορράς»

«Μικρός Βορράς»

Θεατρικό εργαστήρι για  παιδιά

για την περίοδο Οκτ. 2018- Ιουν. 2019

 

 «Ο άνθρωπος που δεν παίζει, έχει χάσει για πάντα το παιδί,

που ζούσε μέσα του και θα του λείψει τρομερά!»

Pablo Neruda

Ο «Μικρός Βορράς» με χαρά ανακοινώνει ότι σε συνεργασία με το Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας-Θράκης διοργανώνει για πρώτη φορά φέτος -από το Σάββατο 6 Οκτωβρίου και για κάθε Σάββατο μέχρι τέλη Μαΐου- ένα ερευνητικό θεατρικό εργαστήρι με 4 διαφορετικά τμήματα (ανάλογα με τις ηλικίες των παιδιών).

Το Α’ τμήμα λέγεται «Θέατρο – παίζω με το παιδί μου!» και αφορά σε παιδιά που συνοδεύονται από τους γονείς. Το εργαστήρι αυτό, συνδυάζει το θεατρικό παιχνίδι με τη μουσικοκινητική αγωγή. Τα παιδιά αλληλεπιδρούν και κοινωνικοποιούνται, πλάθοντας ένα κόσμο φανταστικό και χαρούμενο, έχοντας μαζί τους την καλύτερη παρέα… τους γονείς τους! Ελάτε λοιπόν να ξαναβρούμε το χαρούμενο παιδί μέσα μας και να αφιερώσουμε δημιουργικό και ποιοτικό χρόνο στα παιδιά μας!

Για τα άλλα τρία τμήματα  ο «Μικρός  Βορράς» βάζει πλώρη για το θεατρικό του εργαστήρι με συνεπιβάτες μόνο παιδιά. Με πυξίδα τη φαντασία και φάρο τη δημιουργία, σηκώνει την άγκυρά του και έχει για ανέμους στα πανιά του:
1) Ζέφυρος: προνήπια – νήπια
2) Λεβάντες:  Α’ και Β’ δημοτικού
3) Μαΐστρος: Γ’, Δ’, Ε’  δημοτικού

Το εργαστήρι μας έχει στόχο να ξεδιπλώσει την έκφραση και τον αυθορμητισμό των παιδιών, να θρέψει την ανάγκη για κοινωνικοποίηση, αλληλεπίδραση και να ενισχύσει την ενσυναίσθηση.
Όσο για το θεατρικό μας ταξίδι αυτό χωρίζεται σε 4 σταθμούς – κύκλους συναντήσεων:

  • Στον πρώτο σταθμό συναντούμε την τέχνη του χορού και της μουσικής.
  • Στο δεύτερο αξιοποιούμε την τέχνη της φωτογραφίας και του βουβού κινηματογράφου για τη γνωριμία με νέα θεατρικά μοτίβα.
  • Στον τρίτο, όπου κύριο ρόλο παίζει ο λόγος, μεταφερόμαστε στον κόσμο της παιδικής λογοτεχνίας (μύθοι, παραμύθια, κόμικς, κ.α) και
  • στον τέταρτο πειραματιζόμαστε με υλικά και ερχόμαστε σε επαφή με νέα θεατρικά είδη (μάσκα, κουκλοθέατρο, θέατρο σκιών).

Στην τελευταία συνάντηση κάθε σταθμού, ένας εξειδικευμένος συνεργάτης θα συμπλέει μαζί μας, προσφέροντας τις γνώσεις του. Επιπλέον, ολοκληρώνοντας το ταξίδι μας και λίγο πριν αγκυροβολήσουμε, θα παρουσιάσουμε σ’ ένα «ανοιχτό μάθημα» όλους τους θησαυρούς που αποκομίσαμε.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο:

9.40-10.30:    «Θέατρο-παίζω» από 3 εώς 5 χρονών
10.40-11.40:   Ζέφυρος: προνήπια και νήπια
11.50-13.10:   Λεβάντες: Α’ και Β’ δημοτικού
13.15-14.45:   Μαΐστρος: Γ’, Δ’, Ε’ δημοτικού

Τόπος διεξαγωγής: Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας-Θράκης (Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας 68)

Το μηνιαίο κόστος για κάθε παιδί είναι 30€ (για δύο αδέρφια το κόστος ανέρχεται στα 40€ και για τα δύο). Η εγγραφή είναι δωρεάν και ο μήνας προπληρώνεται. Στο κάθε παιδί παρέχεται μία πρόσκληση για κάθε παράσταση του Μικρού Βορρά για το έτος 2018-2019.

Συνοδηγοί και υπεύθυνες του εργαστηρίου είναι οι νηπιαγωγοί και θεατροπαιδαγωγοί Βαλιώτη Ζωή (6977491430), Σγούρου Φούλη (6948178044).

*Το θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα, που θα δομηθεί έχει ερευνητικό χαρακτήρα, στα πλαίσια διπλωματικής εργασίας του ΠΜΣ: Αισθητική Αγωγή: Θεωρία και Δράσεις, με επιβλέποντα τον Επίκουρο καθηγητή θεατρολογίας  ΤΕΠΑΕ, Λενακάκη Αντώνη.

Δείτε το βίντεό μας στο https://www.facebook.com/MikrosVorras/videos/2184231851835609/

www.mikrosvorras.gr

mikrosvorras@gmail.com