at a glance
Top

Ο Αλέξανδρος Δαβιλάς αυτοσκανάρεται

κείμενο | αλέξανδρος δαβιλάς */* φωτογραφίες | πάνος γιαννακόπουλος (κεντρική) + αλέξανδρος δαβιλάς */* επιμέλεια | γιώργος παπανικολάου + τάσος θώμογλου

Έχεις τρεις επιλογές

Ο Αλέξανδρος αποκαλύπτει τρία πράγματα που βάζει στο σάκο του για να φύγει στη πρόβα,  τρία τραγούδια που ακούει στο δρόμο για το γύρισμα κι άλλα τρία που θέλει να κάνει αυτό το διάστημα. Α! Και έβγαλε τρεις φωτογραφίες με ό,τι «έλαμψε» στα μάτια του, τελευταία! Three, two, one, action!

Μου φαίνεται λίγο απότομο να ξεκινήσω αμέσως λέγοντας τι έχω μέσα στη τσάντα μου, οπότε είπα να κάνω αυτή την μικρή εισαγωγή… Τώρα που την έκανα θα σας πω ότι μέσα στη τσάντα μου (ένα σακίδιο πλάτης, που πραγματικά δεν πάω ούτε μέχρι το περίπτερο χωρίς αυτό) υπάρχουν:
Α. Σενάρια ή κείμενα παράστασης.
Β. Στυλό και μολύβια. (συγκεκριμένα 1 μπλέ στυλό και 3 μολύβια)
Γ. Φιλτράκια, χαρτάκια, κάμποσα ψιλά (πράγματα που σίγουρα θα μου χρειαστούν μέσα στη μέρα μου).

Αφού ετοιμάσω τη τσάντα μου και λίγο πριν ανοίξω τη πόρτα για να φύγω από το σπίτι, βάζω πάντα τα ακουστικά μου, συνήθως η απόσταση που πρέπει να διανύσω κάθε πρωί είναι περίπου 1 με 2 ώρες.. ανάλογα αν αργήσει το λεωφορείο και το μετρό, οπότε η μουσική, μου κάνει αυτό το ταξίδι λίγο πιο εύκολο. Επίσης, απομονώνομαι από τους ήχους της πόλης, και την πολιτική συζήτηση που έχουν οι δύο μεγάλοι κύριοι στα διπλανά καθίσματα.

Photo 1: Ο δίδυμος αδερφός μου.
Ο πιο σημαντικός άνθρωπος στη ζωή μου.

Είναι μαγικό να κοιτάς κάποιον άλλον και να βλέπεις εσένα (με λίγες μικρές αλλαγές).

Το είδος μουσικής που μου αρέσει περισσότερο είναι το χιπ-χοπ, συγκεκριμένα το ελληνικό χιπ-χοπ. Εδώ πρέπει να αναφέρω ότι μεγάλωσα με ημισκούμπρια (top) και ίσως αυτό το συγκρότημα να ευθύνεται για τον τρόπο σκέψης μου και συμπεριφοράς μου. Τα τρία τραγούδια που έχω «κολλήσει» αυτή τη περίοδο είναι:
Α. Μόνο εσύ. (του Μιθριδάτη. Ένα πραγματικά πολύ καλό κομμάτι με έξυπνους στίχους και εξαιρετική μουσική, που μιλάει για τον έρωτα όπως κανένα άλλο)
Β. Γρανίτες και τσιγάρα. (του Λεξ. Ένα κομμάτι που ίσως λέει για την κοινωνία, για τον έρωτα, για τις σκέψεις μας και μάλλον είναι ανατριχιαστικά σωστά αυτά που αναφέρει)
Γ. Ουγκαγκά μπουμ μπουμ. .. ναι ναι αυτό (του Χάρρυ Κλυνν. Με πολύ απλά λόγια αυτό το κομμάτι είναι ο Έλληνας/Ελληνίδα του χθες, του σήμερα και ελπίζω όχι του αύριο..)

Photo 2: Τα παιδιά από τη σειρά. Αν και γνωριζόμαστε τόσο λίγο, έχουμε δέσει τόσο πολύ και νομίζω βγάζουμε ένα καλό αποτέλεσμα.

Την ώρα που τα γράφω όλα αυτά έξω βρέχει καταρρακτωδώς, τα παράθυρα είναι κλειστά και τα χειμωνιάτικα από την πάνω ντουλάπα έχουν μεταφερθεί στη κάτω.. με λίγα λόγια ο χειμώνας έφτασε και πρέπει οι στόχοι που έβαλα το καλοκαίρι να βρουν το σωστό πάτημα για να πραγματοποιηθούν… αν και κάποιοι σιγά σιγά πραγματοποιούνται ήδη.
Οι στόχοι μου είναι:
Α. Να συνεχίσει να πηγαίνει καλά η σειρά στην οποία βρίσκομαι (Η Επιστροφή στον Αντ1) και όσο μπορώ να βγάζω το καλύτερο αποτέλεσμα.
Β. Η παράσταση (Αν «Αργήσω κοιμήσου», του Άκη Δήμου) στην οποία συμμετέχω (θα την δείτε από 27 Οκτώβρη στο θέατρο Άβατον,) να βγει όπως την φανταζόμαστε και να έχει την ανταπόκριση του κόσμου που θέλουμε.
Γ. Να τελειώσω τις όποιες υποχρεώσεις μου με το υπουργείο και τη σχολή μου.
Δ. Να μου δοθούν καινούριες ευκαιρίες και να τις πιάσω από το μαλλιά.

Photo 3 : Έξω βρέχει… 

  • Ο Αλέξανδρος Δαβιλάς παίζει στην τηλεοπτική σειρά «Η Επιστροφή» και θα πρωταγωνιστήσει στην θεατρική παράσταση «Αν αργήσω, κοιμήσου».